April 20, 2011

BACK TO BACK MOVIE MARATHON



Plan dah 2 3 hari sebelum aku pergi JB,bukan Justin Bieber tapi Johor Bahru okay? Ingatkan Apek dah tak nak text aku,yela gaduh besar tapi masa anniversary 7 bulan tepat 12am text aku wish anniversary. Awh,aku terharu. Plan punya plan,aku suruh Apek cuti hari Rabu. Apek pun okay je,cuma tak confirm. Damn,kalau ada kot selalunya tak jadi. Takpa,aku chill je. Chill punya chill,hari Selasa Apek text bagitahu Rabu memang cuti. Excited,wuhuuu!


Rabu tu juga aku takda ah bangun awal sangat. Mama pergi buat radioterapi pun aku tak ikut. 11am baru terhegeh hegeh nak mandi,padahal aku text Apek suruh datang 12pm. Dah siap siap semua,mama masuk wad ajak pergi beli lunch dekat cafe bawah. Apek text bagitahu ada bawa nasi ayam,aku pun bagitahu mama tak payah turun pergi cafe. Apek text lagi,suruh tunggu dekat bawah. Aku pun turun ah,pergh tak nak ramai pula orang beratur depan pintu pagar nak masuk wad. Yela,waktu melawat mula 1230pm.


Apek jumpa mama,borak borak kejap terus gerak pergi City Square. Sampai je terus pergi beli tiket movie. Plan keluar pun memang nak pergi tengok movie,cerita apa ehh? Jyeah,Scre4m ah. Movie start 0240pm,tengok jam baru 0120. Fuyoh,lama lagi. Kbrahhh,perut dah meragam. Bukan meragam apa,lapar je. Excited nak keluar,makan pun lupa. Lepak foodcourt,makan sizzling macam makan dengan BEN10. Adoih,teringat! Dah makan apa semua,terus naik nak tengok movie. Serius ramai tengok cerita Scre4m. Dalam tu madah nak menjerit je,yela kena dengan tajuknya. Yer dak?


Cerita Scre4m dah habis tengok,keluar lepas tu beratur nak beli tiket cerita Rio pula. Pergh,best best best. Cerita Rio start 0540,tengok jam baru 0435pm. Lama lagikan? Aku ajak Apek lepak J.Co. Nak makan yogurt,jyeah yogurt J.Co terbayekkk! Yogurt dah siap,nak cari tempat duduk. Duduk luar ah sebab Apek smoker. Masa nak keluar tu,aku pandang kanan nampak Ali. Serius,tak tipu. Aku senyum,err Ali macam entah ah. Aku pun tak tahu,sebab masa tu aku gelabah sikit. Apek boleh membebel blahblahblah,ergh damn. Tak kisah ah,buat tak tahu je. Dekwan takda,Ali dengan Faiz dengan siapa entah lagi. Kdangggg,buat tak tahu. Abaikan!


0540pm naik terus,excited nak tengok cerita Rio. Soundtrack cerita Rio semua best best ouw,serius. Paling best lagu 'Hot Wing I Want to Party',err siapa nyanyi ehh? Err rasanya Will.I.Am. Aku tengok cerita Rio,dari mula sampai habis asyik ketawa. Tak ketawa senyum sorang sorang. Rasa best je,alahai. Dah habis cerita Rio,lalu dekat poster Smurf 3D. Awh man,I love Smurf! Lepas tu,lalu pula dekat poster Water For Elephants. Nak tahu siapa hero? Robert Pattison weh! I'm gonna watch that movie,must watch. Jyeah!


No comments:

Post a Comment

Ludahan

Note: Only a member of this blog may post a comment.