April 27, 2011

I'M STRONG BUT I'M NOT SUPERHUMAN




Jom berlakon! Jyeah,aku tengah berlakon ni. Berlakon yang sekarang ni ataupun semalam ataupun kelmarin memang tiada apa yang terjadi dekat aku. Serius,otak memang berserabut gilakhinzir. Masalah hari tu pun terumbang ambing lagi,datang pula masalah baru. Kbrah,ingat aku mahkamah ke semua masalah nak datang bertalu talu dekat aku? Lepas tu dah bagi aku masalah ni,tinggalkan aku selesaikan sorang sorang. Dey macha,aku ni manusia k?


Memang minggu ni minggu yang paling paling mencabar bagi aku. Belum habis fikir masalah tu,datang pula masalah ni. Apa ni baby? Itewww ta cukewww lewww! Jangan tanya siapa yang bagi masalah masalah ni,kalau tak bagitahu pun semua dah boleh agak. Sekarang ni aku nak buat tak tahu ke nak teruskan berfikir ke nak mulakan tampal kad topup? K,tu dah mengarut tapi serius sekarang ni kiranya aku dah sampai tahap buntu. Buntu untuk segalanya.


Bagi 3 hero hero gadis yang nak main tarik tali dengan aku tu teruskan k? Aku memang suka main tarik tali dengan korang. Best je,aku pun enjoy. Jangan bimbang pasal aku sakit,takpa aku sakit sikit je yang penting korang terhibur main tarik tali dengan aku. Aku tahu main tarik tali memang best sebab tu aku tak marah korang nak main tarik tali dengan aku. Aku kuatkan? Cool pula tu,so chill je. Teruskan berusaha sehingga ke menara gading,selamat berjaya. Best man win,muah!




April 26, 2011

SOBER? NO,I'M NOT



Penat? Yes,I am. Jangan tanya aku,tanya hati aku. Kau masih nak main main tarik tali dengan aku,kan? K,takpa. Aku memang penyabar. Kau nak pijak sampai lumat hati aku pun takpa,aku chill je. Alaaa,hati aku hati batu jadi jangan bimbang kalau berkecai sebab memang hati aku takkan berkecai. Aku bagi kau peluang,kau main ah puas puas. Sampai kau kibar bendera putih baru berhenti k? Enjoy your game dude!


Nak ludah,sayang. Nak telan,sakit. Nak biarkan,rindu.

April 25, 2011

FULL OF LIES,GO DIE




Penuh dengan unsur unsur penipuan,jyeah aku tak tipu. Kau bukan tipu benda lain tapi kau tipu hati aku. Kau memang tak boleh tipu mata aku,maaf k? Kalau kau kata kau tak tipu,aku sanggup bunuh kau sampai kau mengaku kau ada tipu hati aku. Tolong ah,aku dah penat nak main tarik tali dengan kau. Kau ingat aku kuat sangat ke? Kau ingat aku golongan 'superhuman' yang ada kuasa kuasa tu walaupun kena tipu walaupun kena serang ehh? Memang tak ah,aku manusia biasa doh. Manusia biasa yang selalu takda hati,kbrah itu memang kenyataan yang tidak dapat dinafikan.


Aku memang suka bagitahu aku kuat sebab aku tak nak orang orang yang kisah pasal aku risau kondisi aku yang naik turun ketepi ketengah macam lalang. Aku tak pandai nak menipu tapi aku kena belajar menipu sorok kondisi hati aku yang sebenar benarnya. Kalau kau nak tahu,kondisi hati aku dah berkelip kelip lampu merah. Sebab apa? Ya,sebab kau. Kau tipu aku,kau tipu hati aku tapi kau tak dapat nak tipu mata aku. Bagitahu aku apa yang aku nampak semalam semuanya benar,tiada tipu tipu belaka. Tolong k? Tolong buat pengakuan tentang apa yang aku lihat semalam secepat mungkin. Jangan sorokkan segalanya dengan senyuman kau,aku benci. Lagi sekali,tolong k? Mengaku cepat sebelum hati aku barai.


ALL MY BESTFRIENDS ARE METALHEADS




'Metalheads' tak bermaksud layan lagu lagu metal. 'Metalheads' bagi aku jenis yang boleh masuk kepala,boleh nak ketawa sama sama lepas tu dah puas ketawa boleh pula nak menangis sama sama. K,ni aku punya maksud tersendiri bagi 'metalheads'. Jangan nak bangkitkan isu pasal ni k? Aku mencik!


Tipu ah kalau korang kata hidup korang takda kawan,tipu tipu tipu! Orang gila pun sekarang ni dah pandai cari kawan,yer dak? K,aku memang ramai kawan. Hell yeah bak kata lagu Like A G6 tapi ah memang kenyataan aku memang suka sangat sangat sangat berkawan nak buat macam manakan? Tapi,makin ramai kawan makin ramai lawan. K,ni yang aku tak suka! Serius,tak tipu.


Kalau aku ramai kawan,mesti ah aku ramai kawan baik. Kan? Jyeah,memang ada kawan baik. Siapa rasa kawan baik aku,korang dah boleh senyum sekarang ni. Tak dinafikan kawan baik aku boleh dikatakan kesemuanya 'metalheads'. Macam aku kata tadi,bukan sebab dorang layan lagu metal aku kelaskan dorang sebagai 'metalheads' tapi sebab perangai dorang.


Tak semua kawan aku boleh aku kelaskan sebagai 'metalheads' sebab ada juga kawan kawan aku yang terasa hati kalau aku cakap ini,sentap sikit kalau aku cakap itu. Serius aku cakap,memang susah nak puaskan hati kawan kawan aku tapi aku mencuba dan terus mencuba. Yela,aku suka pula dari berkawan terus jadi nak berlawan. Tak suka k? Tak tipu.




April 21, 2011

K,TERKEJUT!



Aku baru lepas otp dengan Liul,jyeah Liul call aku. Hari tu masa aku keluar dengan Apek lagi,Liul ada text aku ajak teman pergi UPSI sebab Liul dapat temuduga. Kdanggg,envy much much much! K,sambung balik cerita tadi. Aku sebenarnya baru balik dari cafe,dekat cafe lagi aku tengok ada misscall dari Liul. Sampai je wad,aku terus text tanya kenapa call. Liul pun call,


LND: Ell,budak Quiksilver kirim salam.
NE: Kbrahhh,siapa ehh?
LND: Alaaaa,budak KL yang suka pakai Quiksilver tu.
NE: Err,siapa? Tak ingat.
LND: Ajis ah,ingat?
NE: Awh man,kau contact dia?
LND: Semalam dia call aku. Dia call Acik,minta number aku. Lepas tu dia minta number kau dekat aku,mengadu rindu kau.
NE: Kdanggg,tiba tiba je.
LND: Entah. Memang tiba tiba. Kenapa tak pick up call dia semalam? Kau pergi mana semalam?
NE: Aku memang tak pick up call kalau number takda save. Number 012-xxxxxxx ehh?
LND: Yuppppp. Tu number kawan dia,dia cerita yang phone dia mana entah and sekarang dia tak pakai phone so kalau ada number yang kau tak save kau pick up call je ehh?
NE: Bayekkkk!
LND: Kirim salam mama tau?
NE: Oraite!


Ehemmmmmm,mesti jadi tanda tanya siapa Ajis kan kan kan?


K,nak cerita ah ni. Ajis sebenarnya senior aku masa dekat SMV Muar. Macam mana aku kenal Ajis ehh? Aku kenal Ajis sebab Zyla pernah ada hati dekat Ajis. Ajis ni kira budak paling hot ah dekat SMV Muar,Ajis dengan Echam. Jyeah,dorang memang tiptop. Aku tahu pasal Ajis sebab masa tu aku rapat dengan Zyla,pergi mana mana pun dengan Zyla. Kira Zyla ada perasaan ah dekat Ajis ni tapi semuanya cerita dekat aku sebab Ajis masa tu dah ada Nad. Nad ni senior aku juga,satu dorm dengan Zyla. Takkan Zyla nak cerita dekat Nad yang dia ada hati dekat Ajis. Bodoh tu,yer dak? Zyla update dekat aku cerita pasal Ajis je. Hampir setiap hari telinga dengan mata aku jadikan Ajis sebagai makanan tambahan. Tak kisah pun sebab aku tengok Ajis macam biasa je.


Nak dijadikan cerita sau hari ni,aku pergi tandas dengan Liul. Dari kelas aku nak ke tandas mesti lalu depan kelas Ajis,tak kira macam macam mana sekalipun mesti kena lalu sebab takda jalan lain. Kfine,tak kisah ah. Niat memang nak pergi toilet,sekali tu Ajis tahan aku masa aku otw nak balik kelas daripada toilet. Ajis tanya aku ada Myspace tak,yela zaman tu zaman Myspace lagi. Aku buat jual mahal sebab tak nak bagi Zyla kecil hati pula. Aku terus masuk kelas,buat macam biasa je. Atas meja aku memang penuh segala apa gambar entah,memang aku suka macam tu. Esok pagi aku datang,gambar aku banyak dah hilang. Demmm,aku geram. Aku tanya siapa ambil,budak kelas aku semua tuding jari dekat kelas ABM. Ya,kelas Ajis. K,chill je. Aku pergi toilet,untunglerr masa pergi tu takda satu pun budak kelas ABM dekat balkoni depan kelas. Aku nak keluar je toilet,aku dengar Bella tengah bercakap dengan seseorang. Aku tanya Bella,Bella kata Ajis nak number aku. Kdangggg,macam mana ni? Otak aku dah ligat je berfikir. Bella bagi idea suruh aku save number Ajis,lepas tu nak contact ke tak nak contact ke sukahati aku ah. K,aku ikut je. Aku bawa phone,aku save terus. Number Celcom,phew phew phew memang selamat kredit aku.


2 3 hari lepas kejadian tu,SMV Muar ada buat Hari Terbuka. Aku sampai sekolah 7am,tengah jalan terkedek kedek nak pergi masuk kelas tiba tiba aku dengar ada orang jerit nama aku. Aku cari,tapi takda pun. Aku dengar lagi,rupanya Ajis yang jerit. Ajis dengan Echam dekat koperasi,dari jauh aku dah nampak Ajis senyum sambil lambai lambai tangan. Aku pun senyum,senyum terpaksa. Masa tu Liul dengan Acik dah couple,awh man sweet gila! Liul ajak aku teman pergi jumpa Acik dekat kelas Katering. Aku pun lepak lepak kelas tu,takkan nak kacau Liul dengan Acik date pula. Aku pun membatukan diri. Kejap lagi phone aku bunyi,Nora yang call. Aku pick up,Nora suruh aku pergi pondok sebelah kantin. Aku ingatkan budak budak kelas aku yang ajak lepak. Aku sampai je depan kantin,aku tengok depan muka Ajis dah ada depan mata aku. Demmmm,Nora pranked aku. Aku nampak muka Ajis,aku terus masuk dalam kantin. Aku ingat lagi dialog Ajis masa tu,'kalau tak nak jumpa I,takpa ah'. Aku macam serba salah,yela Ajis nak jumpa je aku boleh pula nak elak elak. Nora pun dah jegil jedil mata dekat aku. Kfine,aku letak ego aku paling bawah. Aku ajak Ajis lepak dalam kantin. Belakang aku,Nora dengan Echam. Borak itu ini,Ajis keluarkan wallet dengan simcard. Serius,simcard memang banyak gila. Ajis bagi aku satu simcard,Ajis nak tengok wallet aku. Aku bagi je ah,lepas tu Ajis ambil gambar yang ada dalam wallet tu. Kbrahh,tak kisah ah. Berbual sampai Echam dengan Ajis nak balik hostel.


Nak dekat 1230pm,aku pun dah nak chaw. Ajis ajak lepak sekali dekat bustop depan sekolah,aku mulanya memang tak nak sebab Nad balik sekali dengan Ajis. Aku gerun ah,karang Nad cop aku perampas pula. Chill,aku chill ni. Tengah berbual itu ini,Nad sampai. Aku terus diam,dan syukur alhamdullilah papa sampai tak lama lepas tu. Ajis bagitahu aku yang Nad nak balik rumah Ajis sebab family Nad outstation. Malam tu juga Ajis text dengan aku,ngadu Nad buat hal. Family Nad call Ajis sebab family Nad tak tahu yang Nad balik rumah Ajis. Ajis kena teruk teruk dengan family Nad. Ajis bengang,Ajis text dengan aku. Aku lambat sikit reply text,Ajis call. K,mula mula tak biasa. Lama lama tu rasa macam dah biasa sebab masalah aku Ajis yang dengar dan masalah Ajis aku yang dengar. Masa ni dah rasa ada kimia ah,cewah. Ahad tu kira first date,awh man rasa heaven gila. Jangan tanya kenapa sebab aku rasa macam baru nak bercinta masa ni. Ajis balik hostel,aku balik rumah. Bila tak text rasa macam sunyi gilababi,memang nak text 24 jam. Isnin tu jumpa macam biasa,Ajis pun dah makin kerap lepak kelas aku. Masa rehat je,aku dengan Ajis mesti lepak kelas. Borak macam macam,dari A-Z. Masa tu juga aku dengar Nad dengan kawan kawan dia dah mula nak jadi haters aku. Kbrahhh,I don't mind.



Aku dengan Ajis bertahan sampai 4 bulan je. Ajis betul betul buat perangai masa tu,dengan Myspace ah bagai bagai. Curang sana sini,aku pula jenis paranoid gilababi. Memang teruk juga ah aku masa tu,menangis 24 jam. Mengadu dekat Nora,pinjam bahu Liul nak nangis etc. AKu belajar pun tak fokus,aku dah takda pergi toilet sangat sebab tak nak lalu depan kelas Ajis. K,chill. Hari demi hari aku macam lalu benda benda yang perit perit macam hari ni aku nampak Ajis jumpa Nad lepas tu aku baca comment Ajis dengan si polan dekat Myspace. Paranoid aku makin menjadi jadi,dan tak pasal pasal aku rasa macam dah putus asa sangat. Ajis minta break tepat pada waktunya. Masa tu memang rasa dunia macam dah nak habis,yela budak budak lagikan? Menangis bagai nak rak,apa pun tak dapat sebenarnya. Setiap perhimpunan pagi,aku tak boleh tengok Ajis sebab nanti airmata aku jatuh macam siel. Masa tu memang aku rasa zaman kejatuhan aku ah,kalah zaman kejatuhan Empayar Rom. Makin lama jiwa pun makin matang,aku pun dah boleh lupakan Ajis sikit sikit.


Dah setahun aku tak contact dengan Ajis,Ajis ada juga text aku balik. Konon nak minta couple balik,nak macam dulu dulu balik. Kdanggg,aku bukan macam dulu dulu yang Ajis senang senang boleh tipu senang senang boleh buat aku menangis. Aku tolak tepi apa yang Ajis minta,kfine Ajis memang frust tapi aku lagi frust dengan dia dulu. Sekarang Ajis datang cari aku balik,nak buat apa cari aku? Aku sendiri tak tahu. Bagi aku bercakap dengan Ajis dulu,baru aku tahu apa permainan Ajis yang seterusnya.


DOUBLE DECKER



Pagi tadi aku tidur 5am,tu pun mama dah bising bising sebab takut aku bangun lambat. Masa aku dekat hospital ni,jarang jumpa aku online sampai 5am ke 6am. Paling tidak pun 3am aku dah hibernate netbook lepas tu tidur. Pagi tadi memang bermasalah,masalah sangat sangat. Aku pun tak minta masalah tu datang,tapi masalah tu sendiri datang bergolek golek dah macam bola aku tengok. Takpa,aku redha. Redha aku tu memang aku menahan sakit,sakit apa? Ya,sakit hati. Aku kalau dah sakit hati memang takda tahap pertama atau kedua,memang sakit hati aku terus ke tahap kritikal. Kenapa?


K,aku nak cerita ni.


Bila aku refresh home,aku mesti nampak kau online. Yela,dah nama kerja dekat cc memang kalau boleh 24 jam kau mesti nak online. K,tak kisah ah. Aku pun buka profile kau,dupdapdupa juga ah. Tujuan masa tu memang nak post wall,bertegur sapa amalan muliakan? Tiba tiba niat terpesong. Aku nampak post wall si polan,bunyi macam ni. Aku nampak post si anu,bunyi macam ni pula. Kbrahhhh,post wall tu semua memang buat aku rasa panas. Aku chill lagi. Aku tengok kau post comment pun macam syok syok je,k k k k nampak dah permainan kau dekat situ. Aku chill lagi,chill punya chill aku pun ambil keputusan text kau. Aku text dengan cara paling annoying sekali,tak sampai 5 minit kau terus wall aku. Aku pun mulakan lakonan watak aku,berlakon dan terus berlakon yang aku kononnya chill dan cool. Kau tanya,aku jawab. Sampai satu tahap,kau sendiri bagitahu aku yang kau nampak aku jeles dengan post wall si anu dengan si anu. Kdangggg,aku berlagak cool lagi. Cool aku tak tahan lama,sekejap je. Kau buka cerita sikit,aku terus buka segalanya. Ya,dari A-Z. Kau pun dah cerita perkara yang sebenarnya dan aku pun tengah cuba untuk menerima segala apa yang bagitahu aku semalam. Kau terus rasa bersalah dengan aku,walhal aku cool lagi tapi takda ah cool mana sebab hati aku rasa macam melayang lagi. Kau terus hide wall dan offline. Aku text suruh kau online,tapi hampeh. Memang kau tak online. Masa aku bangun tidur,aku tengok phone ada text dari kau. Text minta maaf walaupun aku rasa macam tak nak maafkan kau dan aku rasa macam nak bunuh kau. K,tipu je. Aku cakap je nak bunuh,tapi aku tak sampai hati. Kalau kau dah buat pilihan macam tu,aku terima. Ya,aku redha.



Ni lagi satu cerita. Nak kata sakit hati,tak sangat cuma bengang. Ya,memang bengang. Bengan ada,sakit hati pun ada ah. Senang cerita,bercampur aduk dah perasaan aku pagi tadi. Aku tahu bukan niat kau nak bagi aku bengang,sakit hati,marah etc tapi aku yang tiba tiba rasa macam tu. Mula mula,best je. Kau dengan aku,stalk sana stalk sini. Gosip pasal itu ini,aku add budak tu lepas tu semua dah kantoi. Kantoi apa? Ni namanya kantoi bodoh. Aku tahu,kau pun tengah sakit hati dengan si polan. Siapa tak sakit hati bila tengok bf sendiri curang depan mata,siap duduk atas riba,siap piggy back lagi. Yer dak? Kalau aku,dah lama si polan tu aku bunuh. K,chill lagi. Aku add si anu,fuhhhh segala gambar daripada hari pertama si polan dengan si anu bersama sampaikan hari ke 14 tak silap aku. Semua aku dah save,aku siap copy url bagi kau tengok. Kau tak terkejut pun sebab kau dah tengok live. Best gila masa tu,rasa macam PI pula. Aku post status blahblahblah,mula mula okay je. Kejap lagi kau suruh aku remove sebab kau nak jaga hati orang lain. Kbrahhh,I'll do everything for you but then you ask me to delete my status about you and him? K,tak kisah. Nak kata tak kisah,aku memang kisah sebab aku buat semua ni memang untuk kau sebab kau kawan baik aku. Aku chill lagi. Pagi tu juga aku tengah IM dengan Adan,kesian Adan jadi tempat aku lepaskan semua. Ya,semua sakit hati dan lepas geram. K,sorry Adan. Sayang kau,muah! Berbalik kepada cerita tadi. Aku tak salahkan kau pun sebab aku rasa aku yang terlalu beremosi dalam hal ni. Mungkin aku tak patut masuk campur ataupun aku terlebih ambil berat dekat kau. Ya,aku buat semua tu sebab aku sayang kau. Kbye!



MUAH MUAH UNTUK AJIMKO



Jyeah,hari ni birthday Ajimko. Dah tua cik abang aku sorang ni. Tua tua pun still ramai beratur nak kau ehh? Damn. Populariti kau tak menurun,apa tips? Aku tahu sebab apa orang ramai nak dekat kau doh,sebab muka kau macam jambu jambu sikit lepas tu muka tak macam 20-an. Aku tengok muka kau,macam sebaya aku je. Awet muda ah ni? Adoih!


Aku kenal kau bila ehh? Err,kejap. Aku rasa masa RTW9,kan kan kan? Konon masa tu malu malu kucing lagi. Sekarang ni,malu kemana kucing kemana. RTW9 ah aku kenal dengan kau,lepak lepak,joget joget,basah basah. Kbrahhhh,basah kena hujan okay? Aku ingat lagi masa tu aku tumpang phone aku dalam beg kau. Tengok! Ingatan aku kuat lagi beroo. Ingatan tak dimamah usia ah katanya. Lepas dari RTW9 tu,kerja kita asyik melepak je. Tak kira malam ke,siang ke. Ada masa sikit mesti lepak lepak chillin' chillin' sama sama. Ketawa berdekah dekah sampai 0400am,awh soo sweet!


Kau ada dekat Muar boleh ah lepak lepak,lemas lemas dalam kereta Rahmat dengan Eyka kan kan kan? Nanti kau dah balik Kluang,aku nak bahan Eyka dengan siapa lagi? Sobs. Siapa aku nak panggil Justin Bieber bila kau dah takda dekat Muar? Sobs. Kau dah balik Kluang tak dapat ah nak tengok zombie dekat Muar lagi,kan kan kan? Sooooobs. Err,kau cari kerja dekat Muar je okay? Tak payah ah balik Kluang,Kluang tak best. Muar best,sebab ada aku. Ada Eyka,ada Eyka,ada Eyka. Ey,terlebih pula. Ada kami,jyeah!


Ehemmm,happy birthday Cheky Ajimko. May God bless you and have a blast birthday. Makan lebih sikit,aku rasa tulang je ada dalam badan kau tu. Tambah isi sikit okay? Sorry kalau ada terlebih gurau ke terkasar bahasa ke,cewah dah macam nak raya pula. Kdangggg,happy birthday once again. Cepat kahwin,nak makan nasi minyak ni. Btw,goodluck untuk konsert malam ni. Aku ada malam ni,muah!


April 20, 2011

BACK TO BACK MOVIE MARATHON



Plan dah 2 3 hari sebelum aku pergi JB,bukan Justin Bieber tapi Johor Bahru okay? Ingatkan Apek dah tak nak text aku,yela gaduh besar tapi masa anniversary 7 bulan tepat 12am text aku wish anniversary. Awh,aku terharu. Plan punya plan,aku suruh Apek cuti hari Rabu. Apek pun okay je,cuma tak confirm. Damn,kalau ada kot selalunya tak jadi. Takpa,aku chill je. Chill punya chill,hari Selasa Apek text bagitahu Rabu memang cuti. Excited,wuhuuu!


Rabu tu juga aku takda ah bangun awal sangat. Mama pergi buat radioterapi pun aku tak ikut. 11am baru terhegeh hegeh nak mandi,padahal aku text Apek suruh datang 12pm. Dah siap siap semua,mama masuk wad ajak pergi beli lunch dekat cafe bawah. Apek text bagitahu ada bawa nasi ayam,aku pun bagitahu mama tak payah turun pergi cafe. Apek text lagi,suruh tunggu dekat bawah. Aku pun turun ah,pergh tak nak ramai pula orang beratur depan pintu pagar nak masuk wad. Yela,waktu melawat mula 1230pm.


Apek jumpa mama,borak borak kejap terus gerak pergi City Square. Sampai je terus pergi beli tiket movie. Plan keluar pun memang nak pergi tengok movie,cerita apa ehh? Jyeah,Scre4m ah. Movie start 0240pm,tengok jam baru 0120. Fuyoh,lama lagi. Kbrahhh,perut dah meragam. Bukan meragam apa,lapar je. Excited nak keluar,makan pun lupa. Lepak foodcourt,makan sizzling macam makan dengan BEN10. Adoih,teringat! Dah makan apa semua,terus naik nak tengok movie. Serius ramai tengok cerita Scre4m. Dalam tu madah nak menjerit je,yela kena dengan tajuknya. Yer dak?


Cerita Scre4m dah habis tengok,keluar lepas tu beratur nak beli tiket cerita Rio pula. Pergh,best best best. Cerita Rio start 0540,tengok jam baru 0435pm. Lama lagikan? Aku ajak Apek lepak J.Co. Nak makan yogurt,jyeah yogurt J.Co terbayekkk! Yogurt dah siap,nak cari tempat duduk. Duduk luar ah sebab Apek smoker. Masa nak keluar tu,aku pandang kanan nampak Ali. Serius,tak tipu. Aku senyum,err Ali macam entah ah. Aku pun tak tahu,sebab masa tu aku gelabah sikit. Apek boleh membebel blahblahblah,ergh damn. Tak kisah ah,buat tak tahu je. Dekwan takda,Ali dengan Faiz dengan siapa entah lagi. Kdangggg,buat tak tahu. Abaikan!


0540pm naik terus,excited nak tengok cerita Rio. Soundtrack cerita Rio semua best best ouw,serius. Paling best lagu 'Hot Wing I Want to Party',err siapa nyanyi ehh? Err rasanya Will.I.Am. Aku tengok cerita Rio,dari mula sampai habis asyik ketawa. Tak ketawa senyum sorang sorang. Rasa best je,alahai. Dah habis cerita Rio,lalu dekat poster Smurf 3D. Awh man,I love Smurf! Lepas tu,lalu pula dekat poster Water For Elephants. Nak tahu siapa hero? Robert Pattison weh! I'm gonna watch that movie,must watch. Jyeah!


GO DIE BABIES,GO DIE.



Dulu berkawan,sekarang kau sibuk nak berlawan. Kbrahhhh,aku tak kisah pun. Kalau aku dekat pihak kau,memang tak ah aku nak bergaduh pasal status. Lantak ah kau nak terasa ke,kau nak post status perli perli ke. Bak kata kawan kau,masing masing ada hak. Bergaduh maki hamun segala dekat status aku bukan ah cara terbayekkk,chill je ah. Kalau aku tuju status aku untuk kau pun,aku takkan tag nama. Masalah sekarang ni,aku jarang nak tuju status aku dekat seseorang. Maksud aku,status aku lebuh kepada umum. Kalau dah terasa tu diam diam je,tak payah gatal gatal tekan like lepas tu pergi comment bukan bukan.


Sekarang kau dengan kawan kawan kau dah remove aku,jyeah remove aku bukan aku remove okay? Go die,kbye!






April 14, 2011

SI COMEL YANG KUAT



Aku baru khatam baca blog kau,siapa kau? Kau manusia ah,kan kan kan? Nama kau Harith Syafiy,nama pun dah sedap siap dengan maksud lagi ah mantoptoptop. Aku baru kenal kau 2 hari lepas,tu pun melalui Facebook. Mulanya macam malu malu je nak wall,tapi kau asyik like status aku je. Damn,kau pun boleh dikategorikan sebagai kaki like. Tak kisah ah,bukan mati pun orang like status. Aku saja buat gempak. Entah macam mana tiba tiba sampai ke IM pula berboraknya. Pasal apa? Macam macam,dari A-Z kalau boleh nak cerita. Kau pula jenis layan kepala tingtong aku ni,memang best ah kalau berborak walaupun dekat IM je.


Aku tanya itu ini,sekali aku tanya kau stay mana kau cakap kau stay Brunei. Damn,jauhnya! Takda ah jauh mana,tapi jauh ah juga kalau jalan kaki. Aku dah macam err pelik kejap macam mana aku boleh berborak dengan orang Brunei. Pertama kali ouw,yelaa sebelum sebelum ni pun ada juga orang Malaysia yang berborak dengan aku tapi Singaporean ah. Untunglerr kau jadi orang Brunei pertama yang berkawan dengan aku. Bangga tak? Bangga ah sikit,aku pun nak bangga juga ah sebab kau comel. Memang ah kau comel sebab kau baru 16 tahun,alahai serius comel. Muka kau yang ala ala Justin Bieber tu,awww comel lettew.


Borak punya borak,tuptup dah 3am. Alahai,masa mencemburui kita betulkan? Serba sikit pasal kau aku dah tahu ah. Aku terkejut lagi sekali ah sebab kau kata kau nak buat pembedahan hari Sabtu ni. Damn lagi,terkejut beruk aku. Kau bagitahu aku kau ada kanser otak dan masa tu juga aku macam tergamam,serius aku tak sangka. Sebak pun ada,yelaa muda lagi dah kena nak hadap benda benda macam tu. Aku kira bersyukur sebab takda apa penyakit tapi akan datang aku sendiri tak tahu. Berdoa je ah dan aku pun berdoa untuk kau. Serius sampai sekarang aku macam tak percaya lagi apa yang kau cakap pasal kanser dan pembedahan kau hari Sabtu ni.


HS: I nak buat pembedahan Sabtu ni.
NE: Pembedahan apa?
HS: Sibuk je nak tahu,hehe.
NE: Alaa,bagitahu ah puhleaaase.
HS: I ada kanser otak.
NE: Ohhhhemmmmjay,like seriously?
HS: Yeah. Doktor tu tipu ouw,dia saja nak takutkan pesakit.
NE: Kenapa?
HS: Doktor kata risiko I ada 2 selepas pembedahan tu. Pertama,buta. Kedua,lost memory.
NE: Pfftt,jangan ah cakap macam tu.
HS: Doktor tu tipukan?
NE: Jyeah! Doktor tu tipu,Allah lagi tahu. Berdoa dekat Allah je. You kuat,I know.
HS: Thank you.


Masa tu juga air mata aku macam harem turun setitik setitik. Aku bukan sedih sebab apa,cuma aku macam tak sangka kau yang muda muda boleh ada kanser otak. Masa tu juga otak aku terfikir mama dekat hospital yang tengah buat radioterapi sebab kanser serviks. Ahamdullilah mama okay lagi,mama pun kuat macam kau. Aku dah baca semua kandungan dalam blog kau,walaupun agak pinky but itsokay sebab aku pun suka warna pink. Baca dan baca,aku terberhenti dekat entri pasal suprise birthday party kau. Sumpah aku sedih bila aku baca part yang ada api api dekat pantai lepas tu ada tulis 'mama loves you,Harith'. Aku menangis lagi,kfineeee memang aku suka menangis. Kisah?



Aku baca lagi,baru aku tahu yang mama kau dah meninggal dunia. Serius,aku sebak. Mama kau meninggal dunia tahun lepas so macam baru lagi dan aku tengok kau chill chill je walaupun aku tahu kau rindu mama sebab entri kau selalu taip 'I miss you soo much mama'. Jyeah,I can feel it. Paling sedih bila aku baca blog kau,kau taip 'I wish I could have killed myself in the operation'. Damn lagi,kenapa kau taip macam ni ouw? Yeah,i know you miss your mom a lot but don't need to write this thinggy. I hate it,hmm. Kau pun pernah cerita yang hidup kau bosan,chill beroo chill. Hidup ni tak bosan kalau ada orang kau sayang,serius. Aku tak nak kau mengalah okay? Kau kuat. Jyeaaaaaah,Harith Syafiy kuat! I'll be always by your side dude,always remember that. Best of luck and don't worry about the operation. Everything gonna be allright. Love yeah budak comel dan kuat :')






MUAH MUAH UNTUK MUD



K,nak cerita ni. Actually,haha. Okay,serius ni. Tak tahu pun hari birthday Abang Mud aku atau nama sebenarnya Mustakim Sunday. Sedapkan? Biasa beroo,baru England Riot. Serius memang aku tak tahu birthday kau hari ni,sorry beroo. Aku tengok budak budak ni macam buat bede je sebab tu aku ingat takda apa apa yang menarik hari ni. Takpa ah,kalau aku dengan budak budak ni tak baling tepung ke telur ke air longkang ke aku dengan budak budak ni sayangkan kau lagi. Aicehceh,ayat paling jiwangwangwang pernah aku bagi tu.


Aku tak ingat mana aku kenal kau,err kejap. Rasa macam dah ingat,aku kenal kau dekat Facebook lama aku. Rasanya ah,was was ah. Takpa,abaikan. Lepas tu kau dah start lepak dengan Auwud dan Lan sebab kau beli DSLR dengan Lan. Tak lama lepas tu kau lepak dengan aku pula. Mula mula memang tak boleh masuk kepala lagi tapi kau punya cara ketawa fuhhhhhhhh malatop! Superb doh,aku suka. Kau sorang je yang boleh ketawa macam tu. Kalau kau buat lawak pun tapi lawak yang kau buat tu tak lawak tapi kau ketawa tapi ketawa kau tu boleh buat aku dengan buda budak ni ketawa sampai nak menangis. Kau bayangkan penangan ketawa kau tu,besar tahu besar?


Lagi satu aku ingat pasal kau ni,kau selalu salah cakap. Dah ah salah cakap lepas tu buat muka bede je,kira macam muka konon takda perasaan. Dah banyak ah perkataan yang kau salah cakap,macam Lacoste jadi Lacot lepas tu Oreo jadi Koreo. Aku kalau nak taip semua,memang boleh je tapi takut kau yang tak tahan mental nanti. Mahu tidak aku kena bunuh dengan kau. Kau dah tua okay? Ingat sikit. Jaga Hana Tajima baik baik,jangan curang.


HAPPY BIRTHDAY MUD
MAY GOD BLESS YOU
HAVE A BLAST BIRTHDAY
MUAH MUAH MUAH



*Aku update blog semata mata nak wish birthday kau ni,bangga tak? Bukan senang nak jadi topik dalam CPJ,untunglerr kau terpilih.


April 13, 2011

SOBS SOBS SOBS II



Aku celik je mata dah 12pm,bangun terus kemas kemas rumah lepas tu ongggline. Tengok IM,Wawa ongggline. Cunnnnn,aku terus tanya pasal UPSI. Wawa bagi link,tapi Wawa kata semakan temuduga UPSI belum buka. Kfineeeeee,excited tapi belum buka lagi. Wawa kata lepas 5pm dah boleh check. Aku pun chill je ah,tiktoktiktoktiktok lambat betul masa.


Lepas Maghrib aku buka search dekat Google,Semakan Temuduga UPSI 2011 (http://www.upsi.edu.my/kemasukan/temuduga/). Aku punya dupdap memang teruk ah,aku serba salah nak check ke tak nak. Wawa dekat Facebook dah suruh aku check,adoih! Aku pun isi nombor i/c,lepas tu keluar ni :


Dukacita dimaklumkan bahawa permohonan saudara/i untuk melanjutkan pengajian
di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) bagi Semester 1 Sesi 2011/2012 adalah tidak berjaya.


Kbessssssst,air mata aku terus turun macam air terjun. Lepas tu Wawa wall suruh chill apa semua,okay dah chill. Miaaa kata suruh ambil TESL dekat UNiSEL,sebab Miaaa pun TESL-ian juga. Double H beriya suruh aku masuk SEGi,ergh SEGi tu aku nak ambil MassComm. Wawa kata suruh tunggu keputusan penuh IPTA,kalau tak dapat baru boleh masuk IPTS. Wawa ajak masuk INSTED dekat Desaru,Johor Bahru. Amal pun ada bagi link untuk apply KPTM,beriya Amal suruh aku isi. Amal kata ambil Diploma TESL dekat KPTM Kuala Lumpur lepas tu sambung Degree dekat UiTM. Aku rasa macam best juga,tu yang aku dah isi. Lagipun KPTM bawah MARA so takda ah was was sangat. Aku tak nak jadi macam Eyka dengan KTAC tu,menyesal tak sudah. Btw,goodluck to Ad,Amal and Lulu for the interview on 16th of April. I'll pray for you guys!


HI NEW HATERS!



Apa yang bestnya ada haters ni? Alahai,bodoh bodoh je. Aku tak minta pun nak ada haters,yelaa siapa je nak diri sendiri dibenci. Yer dak? Kes aku ni lain pula,memang aku tak nak pun ada haters tapi ada pula yang tergedik gedik nak mengumpat aku dekat Facebook. Aku memang duduk Muar tapi otak aku bukan otak budak kampung okay? Nak mengumpat,meh depan depan. Baru betul nak mengumpat,aku pun nak tahu apa yang bestnya kau duduk mengumpat pasal aku. Yelaa,sharing is caring kannn?


Tak puas hati pasal status status Facebook aku juga ehh? Aku pun pelik,kalau aku tag nama kau boleh ah kau nak melenting mengumpat mengata mengutuk aku. Yer dak? Ni nama kau sikit pun aku tak petik,lagikan pula nak tag. Apa cerita beroo? Lagi satu hal ah,yang korang tak puas hati pasal status status Facebook aku ni kenapa? Menyusahkan kau ke? Kau takda makanan ke bila baca status status aku ke bf kau lari bila kau baca status status aku? Cer cerita. Jadi manusia biar otak berkembang sikit,jangan duduk dekat tengah bandar tapi otak macam orang asli.


Chill ah beroo,ni Malaysia bukan Las Vegas. Malaysia mengamalkan sistem demokrasi yang membenarkan setiap rakyatnya memberikan pendapat serta pandangan tersendiri. Fahamkan? Dah tu yang sibuk tak puas hati dengan status status aku apahal? Tak payah nak mengumpat aku dekat Facebook,kalau aku buta boleh ah kau nak mengumpat aku belakang belakang. Kalau tak puas hati sangat,wall aku sendiri tak pun IM aku kalau malu nak wall. Jangan jadi pengecut,kbyeeeeeee!



April 12, 2011

SOBS SOBS SOBS



Wehhhhhhhhhhhhhhhhhh,aku tak dapat temuduga untuk asasi TESL!


Sebelum aku keluar tadi,along panggil aku tunjuk status Ad. Aku baca blahblahblah,pergh Ad dapat pergi temuduga UiTM course Seni Reka apa entah,aku pun macam err err err bestnyewww! Masa tu aku tak terfikir pun nak check ke apa pasal temuduga ni. Aku pun terus siap tunggu Rahmat sampai. Masa dalam kereta,Wawa buka topik pasal status Ad tu. Aku pun terus terus tanya Wawa dah check ke belum,Wawa kata dah check tapi tak dapat pun. Wawa ambil MassComm tapi tak dapat juga,aku dah mula dupdapdupdap. Tak boleh jadi ni,aku terus on netbook. Search dekat Google,'SEMAKAN TEMUDUGA UiTM 2011'. Wawa terus tunjuk link atas sekali,http://istudent.uitm.edu.my/intake/home/main.asp?pg=frontpg. Aku terus isikan nombor i/c,pamparammmmmmmm. Ni yang keluar:


No KP Anda : 93011908XXXX

Harap Maaf,

Anda tidak terpilih untuk dipanggil ke temu duga.

Permohonan anda akan diproses untuk Program Tidak Bertemu Duga berdasarkan pilihan 1 sehingga 8.



Keputusan adalah muktamad !



Demmmmm,masa ni memang tahan airmata je. Yelaaa,dalam kereta masa tu lepas tu ada budak budak ni. Karang aku menangis,ada yang gelabah semua. Serius ah,memang berkecai lerai ah hati aku,sumpah! Aku memang nak TESL ni,yelaa aku memang minat Bahasa Inggeris gilababi. Sekali check,tuptup tak dapat. Siapa yang tak frust,yer dak? Macam mana ni? Result SPM dah ah teruk,ni ah padahnya. Memang susah nak dapat apa yang nak belajar bila result SPM macam jackpot. Sekarang ni aku tinggal tunggu lagi 4 course,aku harap harap ada ah yang sangkut. Lagi 4 course tu Perhotelan,Pelancongan,Teater dan Pengurusan Perniagaan. Semakan ni lama lagi,dalam bulan Mei ke Jun kot macam tu. Esok semakan untuk UPSI pula,adoih! Aku ada mohon Diploma Bahasa Inggeris,tapi tak tahu dapat ke tak. Doakan aku ehh? Aku dah sedih tahap gaban ni :(




April 11, 2011

FACEBOOK AKU KE FACEBOOK KAU?



Aku pun pelik ah,takda motif kau nak sound sound aku pasal random status yang aku selalu update. Chill ah,nama pun Facebook aku suka hati aku ah nak update status apa. Lain ah kalau aku update status siap tag nama kau,haaa tu kau boleh ah nak melenting sana sini. Ni tak,aku update random status memang umum. Takda nama nama,apahal kau nak terasa? Err,kejap. Aku rasa kau terasa dengan apa yang aku update ehh? Bodohnyewww,kalau terasa tu duduk diam diam je ah tak payah nak melenting. Kalau kau melenting makin nampak kau terasa,booooooooooo.


Serius ah aku nak cerita aku memang tak suka kau daripada dulu lagi. Bukan sebab cemburu ke apa,alahai aku nak cemburu dengan kau atas dasar apa ehh? Kalau muka kau macam Megan Fox boleh ah aku nak cemburu. Kau berbaik ah dengan kawan kawan aku,dengan aku? Oh no no,jangan pernah sesekali nak datang dekat gesek gesek bontot sebab nak ajak aku berkawan. Sorry ah berooo,aku tak tergoda dengan bontot kau yang takda tu. Jangan fikir kau hotzzzz,hotzzzz ke? Kau tak hotzzzz mana pun setakat keluarga pakai branded branded kau boleh ah nak sapu kawan kawan aku,sampai Apek aku pun kau nak sapu ehh? Buto pak hg!


Kau dengan kawan kawan kau dah boleh pergi korek kubur sekarang,sebab apa? Sebab masing masing jahil akidah. Dekat luar pakai shawl konon macam Hana Tajima tapi bergambar untuk Facebook siap nampak bra nampak seluar dalam. Apa ni? Bapak masing masing ada kopiah atas kepala,serius kalau aku jadi bapak kau mesti aku dah bunuh kau. Kalau wallin' mesti ada perkataan 'tetek','puki' dan blahblahblah. Ey,kau taip macam tu kau tak malu ke? Kau pun ada benda tu semua jadi tak payah ah nak malukan diri sendri,err malukan kaum Hawa yang lain juga. Aku pun takda ah baik gila sampai takda buat benda benda macam ni,tapi bab ambil gambar nampak bra nampak seluar dalam tu err sorry ah aku memang ah nak macam tu.


Aku cop kau dengan kawan kawan kau 'depan baik,belakang taik'. Terasa? Kisah pula aku. Blog aku,suka aku ah nak update pasal ah. Booooooo!


April 10, 2011

You Don't Understand What I'm Trying To Say



Hi,okay hi lagi. Hi untuk siapa? Ya,untuk kau. Kau yang mana? Kau yang kata 'I hate your blog,bye'. Siapa nama? Tak perlu taip sebab aku tahu kau akan baca apa yang aku akan taip ni.


Ya,aku tahu aku salah sebab hembus kau macam tu je. Kfineeeeeeeee,salah aku. Bukan hari ni aku rasa macam terpinggir je,sebelum ni lagi aku dah sound kau sikit sikit ah pasal kita,kau kata kita okay je. Aku pun rasa okay,dah ah aku pun tak kisah pasal tu. Aku pun tak tahu kenapa malam ni kau tak boleh nak dibawa bergurau,yelaa sebelum sebelum ni aku pernah pula nak serius sangat sangat dengan kau. Kau sendiri pun selalu bergurau dengan aku,aku chill je tapi kenapa malam ni kau mesti buka pasal hati dengan perasaan?


WL: Tiba tiba I hate you,so siapa yang ada masalah? I ke you? Itu pun dah tak boleh fikir ke?
NE: Nak marah I ah? Dah ah. Nak remove,remove. Tak nak remove,dah. Nak tegur,tegur. Tak nak tegur,dah.
WL: :)
NE: Lastly,I hate you.
WL: Okay :)
NE: Tell the truth and I won't get mad like this. Be honest okay? Don't trying to play around with girl's heart. Thats all,bye.
WL: You dah terlalu ramai orang sayangkan? Pergi jela dekat dorang. I ni siapa je bagi you,dah jadi macam ni tahu pula nak marahkan? You fikir perasaan you jela? Perasaan I siapa nak fikir?
NE: Siapa yang ramai sayang I tu? Cerita ah. Masalahnya sekarang,kalau you dah ada gf or other crush just tell me the truth. Takda ah I nak terhegeh hegeh dekat you. Seriously,I never thought you're same as the other guy. I treat you more than friends but I can't make it to another level because of my on and off relationship status.
WL: Sejak bila I ada gf? Sebab default I ni? You ingat dia gf I? Waaaaa.
NE: I cakap kalau,bukan I cakap you dah ada gf.
WL: Memang I mesra dengan semua orang,puas hati? Semua I layan macam tu. NE: Bagus ah kalau you layan semua sama macam tu.


Kau taip je macam tu,lagi sekali aku hujan. Muar memang panas sebab hujan tak turun turun tapi malam ni aku pula yang hujan. Alahai,nak cover memang boleh,dalam hati dah memang sakit gila babi. Rasa ringan je jari nak maki kau tapi makian bukan ah jalan penyelesaian yang terbaik. Takpa,aku sabar lagi walaupun air mata aku deras je ni. Sabar punya sabar,lastly aku post IM walaupun aku tahu kau takkan reply.


'You dah tak payah hide wall you lagi,I bukan nak stalk you pun.
You ada hak nak layan sesiapa saja,and I tak boleh nak marah you blahblahblah.
I malas nak gaduh pasal lelaki,nampak sangat I terdesak.
okay,peace'


Memang takda respon,aku tahu. Sabar lagi,mata dah bengkak sikit,ngantuk memang ngantuk tapi aku tahan lagi mata aku. Aku capai phone,terus text wish selamat malam. Aku ingat kau takkan reply,kau reply tapi text kau masih menyakitkan hati. Takpa,sabar lagi.


NE: Selamat malam dan jaga diri,daaa.
WL: Selamat malam juga dan jaga diri juga. Bye!
NE: You gonna hava a happy life without me right?
WL: Ey,kalau saya takda pun ramai lagi yang sayang awak. I bukan nak perli ke apa,tapi I sendiri nampak you memang ramai orang sayang.
NE: It's all up to you blahblahblah. This is fuckin' serious blahblahblah. There's no other guy blahblahblah. Imy? Yes,I do.


Terus tak reply. Takpa,aku memang sabar.



p/s: HIM HIM HIM HIM,I do miss you :'(


April 6, 2011

HOP WITH BEN10


Semalam aku ada cakap aku nak keluar dengan Amir,kan kan kan? Okay,let me tell you something. Amir is BEN10 and BEN1O is Amir. Kenapa BEN10? Err tak ingat pasal apa,tapi ada kena mengena dengan jam BEN10 yang kau bagi aku tu. Ingat tak? Kau mesti ingat sebab jam tu jam kesayangan kau. Jam tu ada pada aku,aku jaga bayekkk punyewww!


Daripada hari tu lagi kau nak jumpa aku sangat sangatkan? Semalam dah jumpa,puas hati? Aku pun gembira juga ah dapat jumpa kau,setelah sekian lama tak bertemu. Aicehceh,ayat drama! Serius ah,dah lama kita tak jumpa. Aku rasa last kita jumpa masa kau balik Muar tu ah. Kita pergi tengok movie blahblahblah,lepas tu balik naik cab tu. Ingat tak? Lepas tu kau dah lain,bukan lain apa cuma perangai kau je aku benci sangat sangat masa tu. Dah ah menjengkelkan lepas tu kau mengamalkan prinsip 'habis madu,sepah dibuang' dekat aku. Demmmmmmm,terasa tahu terasa? Lepas tu kalau kau tinggalkan aku macam tu je takpa,ni siap boleh pergi flirting dengan perempuan perempuan mana entah. Chill Ell chill.


Sebelum aku keluar lagi kau tanya aku,'Barang I bawa tak?'. Aku dah macam apa je fikir barang apa yang kau maksudkan. Serius aku tak boleh fikir masa tu. Aku sampai City Square dalam 0145pm,aku call kau tanya kau dekat mana blahblahblah. Aku terus masuk Padini,plan memang nak beli beg dengan aksesori. Aku tengah pilih,kejap lagi kau sampai. Ohmakaihhhh,tingginya kau! Aku rasa memang rendah gilababi masa tu. Seingat aku ah,last aku jumpa kau takda ah tinggi macam semalam aku jumpa kau. Aku tengok kau banyak kali,macam tak percaya. Penat juga ah kepala aku asyik nak mendongak bila nak bercakap dengan kau. Satu je aku tengok lain,muka kau! Ya,muka kau dah tak macam budak budak. Nampak ah matang sikit,sikit je ah.


Tujuan utama aku keluar memang nak pergi tengok movie. Cerita apa? Hop! Beli tiket cerita Hop 0300pm,tengok jam baru 0220pm. Lama lagi,kau ajak lepak J Co makan yogurt. Yogurt J Co memang terbayekkk! Masa nak turun pergi J Co,bertembung pula dengan Shasha. Kau tegur,aku tengok sebelah Shasha ada Faiz. Aku tengok belakang lagi,ada Dekwan. Belakang lagi ada Ali dengan Fyra. Demmmmmmmm,kantoi pula aku keluar dengan kau. Ali sibuk jerit jerit ulo. Pergh,sabar Ell sabar. Sampai J Co,terus lepak lepak makan yogurt. Aku boleh kira siapa je yang lalu yang tak tegur kau. Hotsentap! Sana Amir,sini Amir. Nampaknya fofulawiti kau tak menurun daripada dulu sampai sekarang.


0300pm naik nak pergi tengok movie. Ramai memang ramai ah orang,yelaa hari Rabu. Aku dengan tak bawa sweater,sejuk nak mampus. Aku chill je ah,buat buat cool je. Konon tak sejuk ah,padahal dah menggigil kesejukkan. Hi dude,you treat me very well from Hop started until the end of the story! Okay,part tu aku nak skip. Takda apa yang penting pun sebab cerita Hop memang best. Anak ayam yang comel comel tu,dengan Easter Bunny yang comel juga. Alahai,rasa macam nak bela anak ayam dengan arnab pula. Boleh tak sesiapa bagi aku anak ayam atau arnab? Puhhhhhhlease! Kau pun macam seronok je tengok cerita Hop,yelaa cerita ni je yang umum. Kalau nak tengok cerita 18SX ke 18SG ke,takut kau tak lepas pula. Maaf Amir!


Cerita Hop habis dalam 0450pm. Perut memang lapar gilababi,serius! Masing masing dah ketandusan idea nak makan dekat mana. Kau tanya aku nak makan dekat Mcd,aku geleng. Kau tanya nak makan Takoyaki,aku geleng. Akhirnya,foodcourt juga jadi pilihan. Masa nak pergi foodcourt tu,ada beberapa budak perempuan ah. Kau lalu je,budak budak tu jerit 'Ammmmmir!'. Aku dekat belakang kau dah berdekah dekah,yelaa hotsentap bila berjalan dekat mana mana pun orang jerit jerit nama. Untung lerr! Masa tengah makan tu,kau cerita pasal budak perempuan yang jerit nama kau,aku pun cerita ah cerita cerita aku. Kira macam perbincangan hati ke hati. Okay,tipu je!


Aku memang bawa netbook sebab nak charge. So,aku kena cari tempat lepak yang boleh plug-in. Kau ajak lepak Starbucks sebab boleh plug-in. Aku order Caramel Blended with Whipped Cream,hell yessssss favoritoooo! Lepak sambil ongggline,siap sempat videocall dengan Kiki. Lepak dan terus lepak,tengok jam dah 0730pm. Aku kena chow sebab malam semalam memang nak balik Muar. Memang sedih tapi nak buat macam mana,kan? Rasa nak menangis pun ada. Okay,tipu lagi! Chill ah,nanti kita lepak lagi okay? Minggu depan aku ada lagi dekat Johor Bahru. Minggu depan juga plan nak jumpa Asya,Nani dengan Kidd. Eiii,tak sabornyewww! Oh lupa pula nak cerita yang semalam juga aku jumpa Cy Cam dengan Firdaus. Maaf,tak sempat nak ajak lepak! Lain kali okay? Muah!

MY FOREVER BUSUK





Eiii,awak dah tua ah busuk!


Aku kenal kau mula bila entah,aku pun dah lupa. Err yang penting melalui Facebook,ya ya Facebook. Dah ingat! Aku add kau,sebab Megat add aku dekat Facebook dan aku tengok gambar gambar Megat dengan kau. Aku rasa kau macam comel gila masa tu,rasa je ah tapi kau takda ah comel sangat. Boleh ah setakat buat aku cair sejam dua jam,lepas tu aku jadi keras balik. Seingat aku,aku panggil kau Oli Jasin. Yup,sebab rambut! Yelaa,rambut kau ala ala Oliver Sykes masa tu. Aku pun macam cair ah tengok gambar gambar kau,macam ah tapi tak cair sangat pun.


Cerita punya cerita,sekali ter-rapat pula. Ni bukan rapat sikit sikit,ni terus rapat macam belangkas. Jangan tanya aku rapat macam belangkas macam mana sebab aku pun tak tahu. Aku pun dengan Apek terumbang ambing,masa tu kau mula panggil aku baby. Memang ah cair bila kau panggil baby,aku pun rasa kau agak serius dengan aku. Aku tunggu punya tunggu,bila ah kau nak ajak aku ke fasa yang seterusnya. Alahai,harapan palsu je. Aku tunggu macam orang gila,habuk pun tarak. Takpa ah,aku chill je sebab kau pun panggil aku baby lagi.


Tunggu lagi,takda juga. Masa tu memang rasa macam nak bunuh je kau ni,tapi sayangkan aku simpan je niat buruk aku tu. Apek pun datang balik dekat aku,aku pun terima Apek balik disebabkan kau lambat sangat kalah siput babi. Paling best ah,kau siap inbox aku dekat Facebook maki hamun blahblahblah. Masa tu ah aku berterus terang dengan kau blahblahblah. Kau tetap ego lagi,biasa ah lelaki. Aku sabar je,tapi part paling best bila dah sedap sedap kau maki aku terselit pula kau taip 'I'll wait for you Ell,I love you'. Demmmmmmm,tercabut segala organ dalaman aku bila baca apa yang kau taip tu.


Kau jumpa aku dekat mana ehh? Oh,dekat AEON Jaya Jusco Melaka. Kau,Megat dengan Wan datang situ sebab aku ada dekat situ. Serius,part ni pun buat aku terharu. Paling kelakar ah kau pakai fake pierce dekat bibir,bajet comel je tapi memang comel pun masa tu. Aku dengan kau,kau lagi rendah daripada aku kan kan kan? Rendah kau pun,aku juga kena buli. Takpa ah,aku memang rela dibuli. Sayang punya pasal,kannnnn? Gambar masa kita pun ada lagi dalam phone aku. Rindu kau je,aku tengok, Alahai,cerekarama! Serius ah,memang rindu pun tapi pendam je.


Aku ingat hari ni birthday kau. Kau text aku siap kata dah nak 12am blahblahblah,aku buat bede je. Konon nak buat drama yang aku tak ingat birthday kau. Jangan bimbang,selagi aku ingat kau selagi tu aku ingat birthday kau. Memandangkan kau dah tua hari ni,kau kena belanja aku makan dengan tengok movie oraite? Chopppp,kalau boleh biar badan kau kecik macam tu. Aku tak nak tengok kau membesar sebab aku sayang busuk aku yang kecik comel ni. Jangan nak jadi hotsentap sangat,aku hidup lagi. Ingat,okay?



HAPPY BIRTHDAY TEDD LUCKER aka IJAI
MUAH MUAH MUAH


April 5, 2011

WONDERFUL TONIGHT



Aku baru je balik,dari mana? Adelehhh! Aku tak jangka pun aku nak keluar malam ni sebab tadi hujan lebat gila,tidur punya ah sedap sampai mimpi apa pun aku tak tahu ah. Masa makanan mama sampai tadi,Ali call aku tanya aku dekat mana blahblahblah. Aku pun cakap ah aku dekat hospital,tu yang Ali ajak keluar. Lagipun hari ni birthday gf Ali,Fyra. Aku ingat sebab Ali yang bagitahu semalam. Ali kata nak ambil aku 8pm macam tu,kira lepas solat Isyak. Aku pun okay je,mama pun takda bising bising sebab aku bagitahu mama memang aku nak keluar dengan Ali.


Ali sampai HSI,aku betul betul ada dekat lobi HSI. Memang masa tu aku tengah text dengan BEN10 pasal esok. Kenapa dengan esok? Tunggu dan lihat! Aku pun masuk kereta,call BEN10. Bincang itu ini pasal esok,okay dah habis. Dekwan terus je tanya aku call siapa tadi. Aku diam je,kejap lagi Dekwan boleh sebut nama Cy Cam. Fakkkkkkkkkk,Dekwan dengan Ali dah start bahan aku pasal baby hunny tu. Erghhhh,chill Ell chill. Aku diam je masa Dekwan dengan Ali bahan aku,yela nanti aku bersuara lagi teruk kena bahan. Mulanya aku pelik bin ajaib juga ah macam mana dorang boleh tahu pasal baby hunny ni. Ohhh man! Baru tadi aku tahu Cy Cam satu sekolah dengan dorang. Aku dah macam err,lantak ah!


Ali kata nak bawa aku pergi Pasar Karat. Aku dah err kenapa pergi sini,bukan apa cuma takut terserempak dengan Apek. Kalau terserempak pun,lantak ah kan kan kan? Tempat tu memang best cuma awal lagi,barang barang pun tak banyak lagi. Dekwan tak habis habis ulo ulo,pening kepala aku. Paling best aku dengan Dekwan kenakan Ali guna 'Mata Ke Atas,Tangan Di Bahu'. Sumpah lawak gila,Ali blank je bila aku dengan Dekwan buat macam tu. Tipu ah kalau Ali tak tahu pasal benda ni. Ali pun runsing je malam ni,sebab apa? Sebab Fyra macam sunyi,Ali call Fyra menangis. Ali pun pujuk punya pujuk,akhirnya Fyra okay. Esok Ali dengan Fyra keluar,aku dengan BEN10 pun keluar. Alahai,tak sabarnya!



April 4, 2011

ABANG FIXIE OREN



Jiwa aku dah tenteram,bayekkk punyewww! Aku dah bagitahu awal awal,aku jenis orang menangis bukan ah sampai seminggu kalau sedih sangat sangat pun. Kalau aku menangis pun,dalam 1 jam dah okay. Dulu lain ah,masa tu zaman kegemilangan memang senang gilababi jiwa nak terguris lepas tu jalan terbaik menangis sampai seminggu sebab kecewa. Alahai,cerita lama buat apa nak dikenang.


Aku rasa aku patut ucap terima kasih dekat kau,ya kau ah yang nama Shahrin sebab aku lupa semua pasal orang yang aku rindu sangat sangat tu. Kalau aku tak call kau semalam,memang aku tetap nak sedih medih pedih sampai tertidur. Aku ingat memang nak buat Super Saver untuk 1 jam tapi kenapa entah aku punya number tak boleh buat Super Saver. Aku pun bantai je ah call kau sampai kredit kering. Aku pun tak tahu berapa lama aku luangkan masa dengan kau,dengar lawak lawak bodoh kau tu. Senang cerita tak rugi 10bux aku call kau. Aku dah macam orang gila tergelak gelak atas katil dengar lawak kau,


SHAHRIN: Kenapa penggali kubur tak pakai spender masa gali kubur?
ELL: Err,sebab penggali kubur tu dah ada dalam lubang kubur. Kalau tak pakai spender pun tak nampak. Betulkan?
SHAHRIN: Salah!
ELL: Jawapannya?
SHAHRIN: 7 kaki dalam lubang nak digali,takkan guna spender.
ELL: Pergh,memang best!


Aku ak pernah terfikir pun jawapan yang kau bagi tu macam err err err. Serius ah,kau pendengar yang setia sebab masa aku cerita itu ini kau bagi respon. Cuba kalau aku cerita dekat orang lain,silap silap tertidur. Luahan hati ke hati semua keluar,paling best bila kau cakap pasal luka dekat tangan kau. Aku suruh kau sapu Bio-Oil,kau punya merepek meraban boleh sampai ke Sensa Oil ehh? Minyak lintah,huuuuuuuuuuuuuu. Dah cerita pasal minyak lintah mesti ah ada kesinambungannya. Dah cerita pasal minyak lintah,sambung pula cerita tembak menembak. Alahai,senang cerita kau dengan aku memang masuk air sampai otak ah.


Awakz,tewima kaceh pacal cemalam ehh? Kitew cukew cebab awakz buwat kitew tawe tawe pastu gelakz gelakz cam owang gyler. Pacal lukew awakz tuw,awakz ikot cam apew yunk cayew pecan. Jangan cilap beli Sensa Oil pula,beli Bio-Oil otey? Kitew tanak awakz pergy ride macew awakz ta cehat. Kitew tawu awakz kuwat tapy kalo dah caket tuw awakz dok umah je otey? Kitew cayunk awakz!


*HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA*


April 3, 2011

HUJAN SI HATI BATU




Rindu. Ya,rindu! Satu perkataan untuk mentafsir segala mood aku daripada malam tadi sampailah pagi ni.


Serius,memang aku rindukan kau. Aku mana pernah rindukan orang lain selain daripada kau. Kenapa? Jangan tanya aku,tanya hati aku. Lepas je aku dengar lagu blahblahblah,automatik air mata mengalir macam air terjun. Aku sendiri pun tak sangka aku akan menangis sebab aku ingat hati aku dah jadi hati batu disebabkan perkara lepas. Memang betul sebelum sebelum ni aku ada menangis,tapi malam tadi aku menangis memang betul disebabkan orang yang aku rindu sangat sangat. Aku dah pegang phone,dah pergi phonebook cari nama kau tapi aku tak tertekan button call sebab aku takut. Takut yang tak bersebab,bodohkan?


Lagu kedua aku dengar pagi ni,lagu blahblahblah. Aku bajet bajet kuat,ingat tak nak menangis lagi bila dengar lagu ni tapi harapan. Air mata ni keluar juga,eii mencik! Lirik lagu kedua lebih kepada lirik yang membawa maksud tersangat dalam buat aku. Takpa,aku faham sorang. Aku sendiri tak tahu macam mana nak tenangkan diri sendiri,takpa aku chill chill lagi. Cerita sini habis sini,okay? Ell kuat,yeah!

I’m so glad you made time to see me
How’s life, tell me how’s your family?
I haven’t seen them in a while
You’ve been good, busier then ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why

Cause the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I’m sorry for that night,
And I go back to December all the time
Turns out freedom ain’t nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine
I’d go back to December, turn around and make it all right
I go back to December all the time

These days I haven’t been sleeping
Staying up playing back myself leaving,
When your birthday passed and I didn’t call
And I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
Realized that I loved you in the fall
Then the cold came, the dark days when fear crept into my mind
You gave me all your love and all I gave you was goodbye

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I’m sorry for that night
And I go back to December all the time
Turns out freedom ain’t nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine
I’d go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time

I miss your tan skin, your sweet smile, so good to me, so right,
And how you held me in your arms that September night,
The first time you ever saw me cry
Maybe this is wishful thinking,
Probably mindless dreaming
If we loved again I swear I’d love you right

I’d go back in time and change it but I can’t
So if the chain is on your door, I understand

But this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I’m sorry for that night,
And I go back to December
Turns out freedom ain’t nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine
I’d go back to December turn around and make it alright
I’d go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time




April 1, 2011

BRB UNTUK BERAMBUS? CER CERITA




Cerita kau tak nak kalah ehh? Niat dalam hati memang nak berkawan dengan kau sebab tu aku add kau dekat Facebook tapi tapi tapi aku baru tahu kau ni ada darah campuran keling paria. Kenapa ah kau tak bagitahu awal awalkan? Takda terbit niat dalam hati aku ni nak berkawan dengan kau yang dulunya memang pernah bertegur sapa masa zaman kegemilangan Myspace. Aku add kau,aku dapat apa ehh? Pergh,kaw kaw kena maki. Nasib kau maki aku dekat IM,kalau dekat wall kau dah kena gelak dengan kawan kawan aku sebab Bahasa Inggeris kau toptip. Kau graduan TESL ehh? Kau maki aku dekat IM,aku kena baca 3x baru aku faham apa yang cuba kau sampaikan tu. Kau memang cool sampai kalah Coolblog,sumpah!


Aku dah kena maki,kau remove aku. Tak kisah ah,kan? Lagipun akaun Facebook aku macam tak terima orang yang berdarah campur aduk ni,lagi lagi ada kena mengena dengan keling paria. Maaf ah keling keling dekat Malaysia,aku terpaksa gunakan korang semua nak dijadikan contoh dalam entri aku hari ni. Nanti ada masa aku belanja capati sorang satu,cukupkan? Bersyukur. Ey,aku belum selesai dengan kau ni. Lepas kau remove aku,kau inbox Kiki. Kau kata kau dengan Danial kawan blahblahblah,Danial yang merepek blahblahblah dan kau dah ada Raja blahblahblah. Paling best kau siap taip,kau nak remove Danial blahblahblah. Tak kisah ah,kan? Kau punya pasal ah kau nak remove Danial ke nak simpan Danial dalam seluar dalam kau ke,kisah? Langsung tak.


Aku dengan Kiki pun macam malas ah nak ambil kisah pasal kau ni,memang tak ambi kisah pun. Cerita punya cerita,Bubu dengan Danial pun tengah panas hati dengan kau. Cerita punya cerita lagi,rupanya pasal Danial kena hembus dengan bf kau nama Raja tu. Bf kau kerabat mana ehh? Kenapa muka dia macam orang takda telur? Err maksud aku telur yang bawah tu. Okay,sambung balik. Kau ingat Danial menggigil lutut ke kena hembus dengan Raja? Alahai,Danial nak takut pun macam takda point nak takut dengan Raja. Sebab apa? Sebab bukan Danial yang terhegeh hegeh dekat kau,kau yang dah ada Raja tersayang ni yang terhegeh hegeh tergedik gedik dekat Danial. Kekurangan kemaluan ke? Kau kata kau tak terhegeh hegeh dekat Danial,tak payah tipu orang yang celik ni. Bukti bersepah sepah walaupun aku terpaksa korbankan IQ aku untuk baca segala penulisan kau dalam Bahasa Inggeris yang macam err tu.


Kau tak fikir ke Danial tu baik gila,siap buat vlog untuk kau. Kau pun bodoh siap print screen,post dekat wall,biar kawan kawan kau tahu yang kau pernah terhegeh hegeh dekat Danial walaupun dah ada Raja. Tengok! Nampak tak permainan kau? Nak jerat orang tapi diri sendiri yang terjerat. Kau pun comment comment ah dekat print screen tu,kau kata Danial tukang canang cerita sebab Danial nak tutup kesalahan sendiri. Habis kau tak nak tutup kesalahan kau sendiri ke? Kesalahan apa? Lagu I Fell In Love With The DJ tu,apa cerita beroo? Ayat jiwang mambang kau dalam blog,cer cerita beroo. Kau ni sesuai masuk Raja Lawak ah,cuba try test pergi ujibakat tahun depan okay? Kau belit punya belit cerita,sampai diri kau pun dah nak terbelit. Tu yang keluar perkataan perkataan baru macam brb (berambus) dan weeding.


Paling best sekali kau siap cerita aku dengan Kiki nak rosakkan hubungan kau dengan Raja. Alahai,Raja je pun bukannya Gambit Saifullah. Sekarang ni bukan aku dengan Kiki yang nak rosakkan hubungan kau tapi diri kau sendiri yang rosakkan hubungan kau dengan Raja. Raja tu bodoh sebab tu senang senang kau tipu dia ehh? Atotototot,kesian Raja terima nasib semalang ni. Kau dah boleh berhenti sambung cerita keling paria kau tu sebab masing masing dah naik meluat tengok muka kau yang ala ala nigga dengan perangai bajet bajet hotsentap sampai Danial nak terhegeh hegeh dekat kau. Alahai,kau siapa sebenarnya? Megan Fox ke? Sekarang kau dah boleh tutup mulut,ambil clorox sental lutut kau okay? Naik mual aku tengok. Aku pun banyak benda lain nak baca daripada baca blog kau yang Bahasa Inggeris toptip gila. Kau dah boleh berambus!