December 5, 2010

Pissed-Off And Fuck-Off



SITUASI PERTAMA:
Dalam kereta Proton Saga keluaran pertama bersama abang-abang ganteng dan seorang adik manis. Tujuan utama berada didalam kelompok abang-abang ganteng dan cik adik manis tu hanya disebabkan semua dah sangap nak makan Char Kueh Tiaw paling stim dekat Melaka. Pergh,sumpah Char Kueh Tiaw dekat situ boleh buat aku stim terangkat-angkat! Okay,balik kepada tajuk asal penulisan. Phone aku dalam 'silent mode',atas tujuan nak jimat bateri. Sedang aku berdekah kuat dalam kereta,hati ni tergerak macam nak tengok phone dalam beg. Mana tahu Puan Noraini telefon,tanya mana anak dara dia tak balik-balik. Heh,di luar jangkaan. Bukan panggilan Puan Noraini,tapi hembusan dari abang ganas tapi comel yang aku dapat.


'Aku call bukan nak angkat. Phone tu lain kali pegang dekat tangan.
Text dengan orang lain boleh pula.'


Fuuuuuhhhh,membara badan aku dengar. Taik telinga aku terus cair bila baca SMS yang dia hantar tadi ulang-ulang kali. Takpa,aku sabar lagi. Bukan pertama kali aku kena hembus dengan dia,alaaa adatlahkan orang bercinta ni gaduh-gaduh. Baru mesra dan dapat menjalinkan silaturrahim dengan erat lagi. Heh,fal-sampah!



SITUASI KEDUA:
Teruja nak online,yelaaa tengah cuti-cuti ni takda buat apa. Dah 15 minit aku online,aku tengok dia pun online. Wahh,khusyuk betul sampai aku online pun tak perasan. Neh,aku tegur? Memang tak ah! Aku update status,terus-terus nak wall. Alasan tak tegur aku hanya disebabkan aku tukar default dekat Facebook. Internet agak perlahan,kalah siput babi. IM aku pun macam biskut,sekejap online sekejap offline. Aku boleh buat apa je bila dah jadi macam ni? Nak baling broadband? Nak pecahkan laptop? Heh. Abang ganas tapi comel IM aku,memang aku dah agak sebab apa dia IM aku.


'Nak sangat hidup bebaskan? Aku wall kau tak reply,orang lain wall kau reply.
WTF doh.'


KESIMPULAN:
Mulut ni memang ringan nak cakap babi,pukimak,anjing,lancau ulang-ulang kali. Kau nak dengar?


Untuk abang ganas tapi comel,
Jangan SMS aku. Jangan telefon aku. Jangan wall aku. Jangan IM aku. Sammmmmpai..........aku cari kau balik. Aku penat. Penat jadi orang penyabar,sabar dengan kau. Maaf aku samakan kau dengan Danny Johan,sebab perangai kau pun dah sikit lebih kurang macam dia. Kau nak aku,aku ikut cakap kau tapi bukan bermakna kau boleh pijak sampai lumat kepala aku. Aku ada perasaan,kau bermasalah bukan macam ni cara kau lepaskan masalah kau dekat aku. Aku tak dapat terima. Aku nak mati sekejap,nanti aku hidup balik aku terus cari kau. Selamat jalan romeo.




1 comment:

Ludahan

Note: Only a member of this blog may post a comment.