December 31, 2010

Have A Blast New Year!


Pampaarammm,a couple of hours left before we end this year twenty ten. I was like,OMG! The time run sooo-sooo-fast man. I can't wait for twenty eleven,serious shit its kinda awesome thing. I meant,great things are waiting for me in twenty eleven.

- Superfantastic 18th birthday bash on 19 of January.
- I got my driving license.
- Papa going to buy me a car.
- Mama going to replace my laptop with a brand new notebook.
- Non-stop vacation with my ladies.
- Going to gain more and more money with my part time work.
- Married? MAYBE x)


For the year twenty eleven baby,please be good to me. I want you to be the most-most-most happening year ever in my whole life. Treat me nicely,don't ever make me hurts. Other than that,stop making me cry. I just need you to make me smile. Lastly,find me another superhero. It's time for me to open a new book,and left all the past memories behind. Goodbye twenty ten and welcome twenty eleven. Happy New Year world!

XX,Ellynda Suriya Kenchana.

December 30, 2010

Okay,We Hate Her!





Perbualan ini antara aku dengan salah seorang kawan baik aku,kira kawan yang aku sayang ah.


AKU: Dah baca tak?
DIA: Dah.
AKU: Gelak besar dulu,hahaha.
DIA: Nak termuntah.
AKU: Tengok jela bila dorang nak hantar jemputan kahwin dekat kita.
DIA: I tak nak datang.
AKU: I pun. Bakal bini dia anti kita ah.
DIA: I pun anti bakal bini dia juga,REMPIT!
AKU: HAHAHAHA!


December 28, 2010

Make It Back To Normal

I have told you,kannnn Fiq kannnn? Durr -.-


We Need To Settle It Out









Aku tengah syok layan cerita The Mummy,tiba-tiba mama tanya.


MAMA: Kau dah tak kawan dengan Fiq ke?
AKU: Err,kaww-wannn. Kenapa?
MAMA: Ingat kau dah tak kawan dengan Fiq.
AKU: Eh,kawan ah --'


Jangan tanya aku kenapa mama boleh tiba-tiba tanya pasal kau dengan aku sebab aku pun takda jawapan tu sendiri. Ligat kepala otak aku ni berfikir tahu? Durrr. Apa-apa je ah. Fiq,aku rasa kita patut jumpa dan selesaikan hal rumah tak bertangga kita ni sebelum papa buka mulut tanya aku soalan yang sama macam mama tanya. Atau mungkin,soalan yang lebih mencabar? Heh,harap-harap tidak. Aturkan bila kita boleh berjumpa,cehhhh x)



December 26, 2010

Dugaan Lagi,Hmm.


On the first page of our story
The future seemed so bright
Then this thing turned out so evil
I don't know why I'm still surprised
Even angels have their wicked schemes
And you take that to new extremes
But you'll always be my hero
Even though you've lost your mind

DJ & EJ
271209-271210
*R.I.P*


Hari kedua aku kerja dekat Nike Store. Ada sorang mamat ni masuk. Aku pandang dia,muka aku masa tu memang mintak penyepak kalau ada orang nampak. Dia senyum,ergh!


AKU: Hi,may I help you?
DIA: Err,ya. I want to find some shirt and a pair of shoes.
AKU: Okay,let me help you. This is our latest design,just arrived yesterday. If you don't mind,you can try our Nike Airmax. Its suits you.
DIA: Oraite,I want S size for the shirt and 8 size for the shoes.
AKU: Hold on,ya?


Aku terus masuk store,cari size yang dia nak. Jantung aku macam nak terkeluar. Aku relaks dulu,heh dah dapat barang terus pergi bawa depan dia. Dia senyum.


AKU: This is the shirt and the shoes. The fittingroom is over there.
DIA: Okay,I thing I don't to try it on. The S size is totally my size. I try the Airmax only,okay?
AKU: Okay,give me that shirt. Try the Airmax first,I'm afraid it wouldn't fit your feet.
DIA: I'm okay with this 8 size,thanks ya? Btw,I would like to ask you. Are you Malay? I meant pure Malay or mixblood?
AKU: I'm pure Malay,everyone kept asking me the same question. Maybe because my haircolour,haha.
DIA: Awesome haircolour! Keep it up. Btw,I'm Daniel Asyraff. Hby?
AKU: I'm Ellynda,call me Ell for short. Nice to know you. Are you Malaysian?
DIA: Nope,I'm Singaporean. I pick Johore as my place for vacation this year,and this place are great.
AKU: Oh okay,this is your receipt. Happy holiday Daniel Asyraff!
DIA: Nice to know you Ell.


Okay ah,dia dah blah. Kalau orang boleh nampak jantung aku ni,memang semua takut nak tengok. Berdegup macam pertama kali tengok lelaki. Ada sebab kenapa boleh jadi macam tu. Dia betul-betul jelmaan Danny,hmm.

-Dia pakai skinny hitam,koyak dekat lutut.
-Dia pakai kemeja kotak-kotak.
-Dia pakai kasut Nike SB Dunk warna hitam.
-Dia pakai fullcap,ada nama Daniel.
-Dia pakai wayfarer.
-Gaya rambut dia.
-Bau rambut dia,bau Sunsilk merah jambu.
-Cara dia jalan.


Kenapa ah ada orang macam ni? Hisy! Aku macam tersedar dari lamunan ah,tiba-tiba dia masuk balik.


DIA: Hey Ell,sorry to interupt you again. Can I have my dinner with you?
AKU: Err,but why all of sudden? Heh,you shocked me off.
DIA: Sorry. But I guess my friend is having dinner with his gf tonight. So,can I take you for dinner tonight?
AKU: Okay,heh but my rest time is on 7pm and now is only 5pm. Didn't mind about that?
DIA: I'm okay with that,I want to go back to the hotel first. I pick you up at 7pm okay?
AKU: Okay,err thanks.
DIA: No thanks Ell.


Aku pun pergi makan malam dengan dia,heh aku pun tak tahu kenapa aku asyik nak tengok je muka dia. Kenapa semua ni jadi? Apa makna semua ni? Ni dugaan ke? Semua ni berlaku pada 26 Disember 2010,sehari sebelum 27 Disember 2010. Tarikh keramat,rasanya. Aku bukan ada niat nak ingat semua tu balik,cuma benda yang aku tak nak datang balik perlahan-lahan dalam hidup aku. Aku mintak maaf,tak berniat aku nak kacau hidup kau lagi. Selamat Ulang Tahun Pertama,walaupun kau dah tiada :')


December 22, 2010

Kau Lagi?


Heh,bosan ah dengar nama kau. Pusing-pusing,nama kau. Nama nak kata sedap sangat,tak pun. Perangai pun macam taik je aku tengok. Hidup kau kalau tak ganggu hidup orang lain memang tak boleh ek? Kesian pula tengok kau ni,duduk dekat kota metropolitan tapi otak cetek macam orang asli dekat Pulau Carey. Orang asli pun sekarang dah pandai cari hidup sendiri ah,takda ah macam kau terhegeh-hegeh kacau hidup orang lain. Nak kata kau ni tak lawa,kira lawa jugak ah. Lawa-lawa pun rabak terukkan? Haha,bukan aku cakap ah tapi romeo-romeo yang pernah ramas-ramas kau yang cakap. Heh,untung ah dorang dapat semua tu dari kau. Kalau mintak orang lain mana dapat,yer dop?


Aku tak faham ah tengok kau ni,kau dah cukup panas ah untuk cari romeo lain. Aku dengan romeo tu,kau usha. Aku dengan romeo ni,kau text pula. Burit bermasalah ke?

December 17, 2010

HEH -.-


BROADBAND MAXIS PATAH DUA
HEH,JANGAN TANYA KENAPA
-.-

p/s: Sorry ah tak dapat nak online 24/7.

December 10, 2010

My World Still Spinning Around



Kau buat hal kau,aku buat hal aku. Dunia ni tak kemana,pusing-pusing situ juga. Adatlah kalau bercinta kemudian berpisah,nak melalak? Heh,buang air mata. Kau menangis air mata darah sekalipun,kalau dah takda jodoh kau boleh buat apa? Bunuh diri? Aku nak pula bunuh diri,hidup aku pun banyak lagi yang perlu dihabiskan. Lain cerita kalau aku terbunuh,haa tu aku letakkan dalam kes lain.


Kalau kau nak bercintan-cintun dengan aku,biarlah serius. Bagi aku nampak sikit semangat kau yang berkobar-kobar tu,takpa aku sorang yang nampak jadi jangan malu nak tunjuk semangat kau nak bercinta dengan aku. Ini tidak,semangat ala kadar je. Ingat ni perencah Cukup Rasa ke,letak sikit pun boleh? Heh,fikirlah dalam-dalam sikit. Aku ni manusia juga,perasaan ada bhai!


Bercinta dengan aku bukan bermaksud kau boleh bercinta dengan orang lain sekeliling aku,ada batas ada had ya? Kau kena fikir lagi,aku bukan anak patung kau sedap-sedap kau nak hembus sana hembus sini. Sekali dua aku kena ludah kau,aku boleh tahan lagi. Tapi kalau dah tiga empat kali ludah kau atas muka aku,siapa boleh tahan bang?


Aku tak kisah kau nak cakap aku ni perempuan murah ke,perempuan hina ke sebab aku angkat kaki blah dari hidup kau. Aku buat semua ini bersebab,ya bersebab. Sebab-sebab tu sendiri datang daripada diri kau sendiri. Orang tua-tua ada cakap,kalau tak sakit jangan cari penyakit. Tapi kau? Memang hobi cari penyakit.


Untuk pengetahuan kau,aku pun tak hamak nak 'single'. Kau dah bagi,aku ambil jela. Orang memberi kita berbahasa. Yer dop?

December 9, 2010

Preloved Section


Check-it-out my preloved stuff need to be sold off in
Almari Nyonya Ell
on Facebook
THANKS!


December 8, 2010

Manis Untuk Diludahkan


Lots of things I love about school,but I had to say goodbye school just in 12 days left :')

1. One side love.

2. Silent mode mobile.
-KANTOL PHONE DALAM KELAS,2009-

3. Bus stand comedies.
-DATE DENGAN RAFIZAN SAMPAI HEM TAHU,2008-

4. Canteen foods.
-KUEH TIAW GORENG+AYAM GORENG,2006 2007 2008-

5. Escape from seminar.
-DUDUK DEKAT BLOK TEKNIK DENGAN BOY,2009-

6. Last period kalatta.

7. First love in school.
-MER MER MER,2009-

8. Birthday treats.
-SECRET RECIPE,2010-

9. Last minute preparation.
-PEPERIKASAAN SETENGAH TAHUN,2007 2008 2009 2010-

10. Overnight study for the next day exam.
-SPM,2010-

11. Friends-family function.

12. Exam marks problem.
- PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM 2010-


***Tearsdrop.



December 6, 2010

Tunggu Sekejap



Abang ganas tapi comel IM aku,


'Ell,I miss you soo badly. Hmm.'


Okaylah okaylah,aku pun rindu kau juga. Potong lidahlah kalau kata aku tak ada rasa rindu sikit pun dekat kau,kan? Heh,aku harap kau faham situasi kita sekarang. Kau jangan rasa terbuang atau terpinggir,aku cuma bagi kau masa untuk berubah. Kira aku ni baiklah juga,kan? Sebab aku tak angkat kaki macam tu je dari hidup kau. Kau berubah dulu,bagi semua jadi stabil dan kau pun dah jumpa balik diri kau yang dulu haaa masa tu aku datang cari kau balik. Kita tak payah banyak cakap,kita cuma buat apa yang patut bagi misi kita ni tercapai. Aku pun bagi masa dekat diri aku untuk jadi yang terbaik daripada baik dalam hidup kau. Aku tunggu kau,rindu kau sangat-sangat busuk :')


December 5, 2010

Pissed-Off And Fuck-Off



SITUASI PERTAMA:
Dalam kereta Proton Saga keluaran pertama bersama abang-abang ganteng dan seorang adik manis. Tujuan utama berada didalam kelompok abang-abang ganteng dan cik adik manis tu hanya disebabkan semua dah sangap nak makan Char Kueh Tiaw paling stim dekat Melaka. Pergh,sumpah Char Kueh Tiaw dekat situ boleh buat aku stim terangkat-angkat! Okay,balik kepada tajuk asal penulisan. Phone aku dalam 'silent mode',atas tujuan nak jimat bateri. Sedang aku berdekah kuat dalam kereta,hati ni tergerak macam nak tengok phone dalam beg. Mana tahu Puan Noraini telefon,tanya mana anak dara dia tak balik-balik. Heh,di luar jangkaan. Bukan panggilan Puan Noraini,tapi hembusan dari abang ganas tapi comel yang aku dapat.


'Aku call bukan nak angkat. Phone tu lain kali pegang dekat tangan.
Text dengan orang lain boleh pula.'


Fuuuuuhhhh,membara badan aku dengar. Taik telinga aku terus cair bila baca SMS yang dia hantar tadi ulang-ulang kali. Takpa,aku sabar lagi. Bukan pertama kali aku kena hembus dengan dia,alaaa adatlahkan orang bercinta ni gaduh-gaduh. Baru mesra dan dapat menjalinkan silaturrahim dengan erat lagi. Heh,fal-sampah!



SITUASI KEDUA:
Teruja nak online,yelaaa tengah cuti-cuti ni takda buat apa. Dah 15 minit aku online,aku tengok dia pun online. Wahh,khusyuk betul sampai aku online pun tak perasan. Neh,aku tegur? Memang tak ah! Aku update status,terus-terus nak wall. Alasan tak tegur aku hanya disebabkan aku tukar default dekat Facebook. Internet agak perlahan,kalah siput babi. IM aku pun macam biskut,sekejap online sekejap offline. Aku boleh buat apa je bila dah jadi macam ni? Nak baling broadband? Nak pecahkan laptop? Heh. Abang ganas tapi comel IM aku,memang aku dah agak sebab apa dia IM aku.


'Nak sangat hidup bebaskan? Aku wall kau tak reply,orang lain wall kau reply.
WTF doh.'


KESIMPULAN:
Mulut ni memang ringan nak cakap babi,pukimak,anjing,lancau ulang-ulang kali. Kau nak dengar?


Untuk abang ganas tapi comel,
Jangan SMS aku. Jangan telefon aku. Jangan wall aku. Jangan IM aku. Sammmmmpai..........aku cari kau balik. Aku penat. Penat jadi orang penyabar,sabar dengan kau. Maaf aku samakan kau dengan Danny Johan,sebab perangai kau pun dah sikit lebih kurang macam dia. Kau nak aku,aku ikut cakap kau tapi bukan bermakna kau boleh pijak sampai lumat kepala aku. Aku ada perasaan,kau bermasalah bukan macam ni cara kau lepaskan masalah kau dekat aku. Aku tak dapat terima. Aku nak mati sekejap,nanti aku hidup balik aku terus cari kau. Selamat jalan romeo.