August 30, 2010

Ex-Boyfriend


Aku tak faham kenapa semenjak dua menjak ni,kebanyakkan ex-boyfriend aku berkeliaran balik dekat hidup aku.

--> Perbualan antara M**** & Nyonya Ell.

M: You,birthday kita samakan?
NE: Yela,kenapa ek?
M: Nextyear kita pergi ambil lesen kereta sama-sama nak?
NE: Err,tak tahulah. Takut doh -.-
M: Oh yeker? Duh,takpa takpa. I pergi ambil lesen kereta,dah dapat lesen you orang pertama I bawa naik kereta. Kita pergi jalan-jalan,tau?
NE: Great! I'll hold your words dude.
M: Eh,you ni. Jangalah buat I minat dekat you balik.
NE: Hahahaha,tak ada motif eaaa? Relax sudah.
M: Tak nak bagi harapan dekat you,hahaha.
NE: Kenapa masuk topik ni doh? History is history dude!
M: Sejarah mungkin berulang.
NE: Foineeee,nak menang? HAMBIK -.-


--> Text antara D**** J**** & Nyonya Ell

DJ: Tahun ni Raya mana ek?
NE: Err,tanya I or salah hantar text?
DJ: Tanya you-lah,tahun ni Raya mana?
NE: Oh,Muar jela. You?
DJ: Oh,bagus.
NE: Grr,kenapa ek? Duh.
DJ: Lynn cakap you Raya balik Teluk Intan. Fucked up-lah,dorang ada komplot nak kenakan I.
NE: Err,memang balik Perak pun. Taiping je,bukan Teluk Intan. Jangan worry-lah. Err,Lynn dah balik? Dorang komplot apa?
DJ: Lynn balik this Saturday. Entah,I mana tahu. You komplot apa dengan dorang?
NE: Duh,asal I yang kena doh? I tak contact mama pun.
DJ: Yela,mana tahu. You-kan mama's favourite.
NE: Grr,whatever. Yang penting I tak tahu apa-apa pasal hal ni. Kalau you kena apa-apa,jangan salahkan I. I dah cuci tangan dulu. Mama pun tak ada contact I,so I tak tahu apa-apa.
DJ: Buat apa mama nak cari you? Nak cari cucu dia ek? Fucked up.
NE: Bodoh,GRR!


-->Perbualan antara A*** & Nyonya Ell

A: Oh hey Ell,long time no see. Sihat?
NE: Ya,sihat. Buat apa je sekarang?
A: Study,hari tu kerja. Study okay?
NE: Oh,best of luck. Okay je,Ell dah stay hostel.
A: Yeker? Kenapa ek?
NE: Err,nak focus study. Ell nak SPM kot tahun ni.
A: Goodluck dear.
NE: Ya,err girlfriends sihat?
A: Baru break-off.
NE: Oh,kesian. Eh,gtg. Later borak lagi okay?
A: Take care,bye.


--> Perbualan antara M** & Nyonya Ell

M: Ell,nak follow tak?
NE: Err,pergi mana ek?
M: Melaka,kata nak countdown.
NE: Duh,kenapa tak cakap awal-awal?
M: Ni baru teringat. Member-member suruh ajak Ell.
NE: Grr,memang nak join but then ada hal sikit petang ni.
M: Alaaaa,tak boleh elak ke?
NE: Kalau cakap awal-awal maybe boleh elak but now dah tak boleh elak. Sorry.
M: Ya,nvm. Later I'll call you. Gtg,take care okay? Bye.
NE: Okay,take care too. Bye.


ps: Grr,kesimpulannya? Lu fikirlah sendiri -.-

August 29, 2010

Love The Way You Lie


30th August,0531 am.

AA: Woah. Kutuk I lah kan dekat blog semua?

NE: Duh,bila masa? Ek eleh.

AA: Tak payahlah. Haha,nak ek eleh apa benda? Kalau I tegur you,I dah dapat agak apa kita bualkan. 'You sihat?'. 'Sihat'. 'Study okay?'. 'Okay'. Then................. Because,we're not like before.

NE: Kenyataan. Kalau tak nak I,buanglah jauh-jauh. I pun tak sakit hati. Dulu,siapa cakap nak macam ni sampai bila-bila? Grr.

AA: I yang cakap. Sebab tu nama you ada lagi. I tengah tunggu satu burst. Raya. Kata nak I datang? I think,after that maybe okay.

NE: Dulu cakap lain,sekarang lain. Raya je okay,lepas Raya jadi macam ni balik. Kalau you dekat tempat I,you rasa apa yang I rasa sekarang ni.

AA: Habis tu nak buat macam mana lagi. Idk :(

NE: Idk either. Sekarag ni I nak text you pun serba salah,nak otp lagilah. Haih,Amir Amir.

AA: Tetap nak menang. Ambillah bro. Selamat Hari Raya.

NE: Habis tu,takkan nak kalah je dengan you? Grr,geram -.-


ps: Terharu gila lu text wa doh,GRR!


Is It True?




Aku baru jumpa artikel ni,duh kelu lidah untuk berkata-kata -.-


Aiyaaaa,tak habis-habis lagi ke cerita pasal mamat yang dikenali dengan nama WEN dan digelar sebagai playboy myspace ni?MB pun tak faham lah apa yang menarik sangat pasal mamat katik yang bajet romeo ni.Dia ni dah lah bajet diri dia tu macam cina lah konon sedangkan muka dia tu macam sial.MB nak kata handsome,muka dah lah sebijik macam apek jual sayur tak siap je tapi entah lah apa yang perempuan-perempuan dekat myspace ni semua tergila-gilakan sangat dekat dia sampai ada yang sanggup bergaduh sesama sendiri dan siap ada yang putus persahabatan lagi disebabkan mamat katik ni.Mamat ni pun apa lagi,kembang lah hidung dia disebabkan perempuan-perempuan ni sanggup berebut pasal dia yang hodoh tu.Dia ni pulak kalau bab bercerita bukan main lagi,sikit-sikit nak bagitahu yang semua orang pun minat dekat dia lah konon dan perasan yang dia ni menarik sangat lah sampai semua perempuan-perempuan boleh cair.Dia ni memang suka sangat bermegah diri kalau dalam bab-bab bercerita ni,tak pernah nak kalah langsung.Naik loya tekak MB bila dengar dia ni bercerita,ayat-ayat semua nak habis power.Perangai dia ni pulak memang teruk,dah lah tak tahu malu,kaki penipu dan yang paling tak boleh blah ialah dia ni memang semulajadi dilahirkan sebagai dasar mulut longkang sebab mulut dia ni memang dah boleh mengalahkan pepek ayam kalau bab bercerita pasal orang lain.Kalau dia ni mula mengumpat pulak,bukan main lagi MB dengar,macam diri sendiri lah yang paling hot dan best.Dia ni pulak memang dasar mulut tempayan sebab pantang kalau dapat dengar rahsia orang lain dan dia ni suka sangat buat perangai dengan member sendiri,kiranya member makan member lah.Aduhai!Mesti rumah dia ni tak pernah ada cermin kot,sebab tu lah dia ni tak boleh nak cermin diri dia sendiri.Dia ni dah lah memang takda rupa langsung,katik pulak tu,duit pun takda dan yang terbaru ni MB dapat cerita yang dia ni sebenarnya menghidap siflis dengan hiv.Haih,bagi sesiapa yang dah pernah main dengan dia ni mesti menyesal tak sudah lepas ni.Apa yang MB dapat kata ialah nasi dah pun bertukar menjadi bubur,menyesal pun tak guna.Dia ni terkenal pun bukan sebab apa tapi disebabkan perangai dia ni yang suka menipu,kaki perempuan,kaki kikis dan kaki rembat je.Dia ni pulak masa dulu-dulu muka semua nak penuh dengan tindik-tindik dan berlagak macam budak hardcore lah sangat tapi sekarang ni pulak dah berubah style ala-ala lelaki seksual metropolitan lah konon,siap nak pakai make up segala.Dia ni memang pantang kalau dapat member yang nampak berduit sikit,habis semua dia nak rembat atau kikis.Dia ni dah buat banyak kes seperti merembat hp,laptop dan macam-macam lagi lah yang MB dengar.MB pun tak tahu lah nak cakap apa lagi pasal orang macam dia ni yang dah kena balasan pun tapi tak pernah nak insaf lagi.Dia ni sekarang memang dah wanted dek kerana merembat barang-barang member sendiri,apa lah nak jadi?Silap-silap haribulan dia ni boleh mati kena bunuh je kot dengan perangai dia yang macam sial ni.Akhir kata daripada MB,insaf-insaf lah wahai mamat player yang bajet bagus.


Serius,aku tak tahu nak kritik apa pasal artikel ni. Ada betul juga apa yang ditulis oleh artikel ni. Tapi bab dia kaki kikis,aku rasa tak. Aku kenal dia agak lama,err he's my ex-boyfriend. Aku pelik kenapa editor ni cakap dia kaki kikis,sedangkan masa aku couple dengan dia segala perbelanjaan aku ditanggung 100%. Dari topup dan segala hal lagi,dia yang keluar duit. Aku keliru,sama ada editor artikel ni betul atau aku yang salah mentafsir dia ni. Takpa,letak tepi dulu. Pasal dia kaki perempuan,ya ini memang betul. Aku setuju 101%. Aku break-off dengan dia pun sebab perangai dia bila dengan perempuan macam haram jadah. Keluar dengan aku,tapi otp dengan perempuan mana entah siap ber-baby bagai.


ps: Wa baca je lu punya artikel,tak ada niat nak memberontak dengan artikel yang lu dah tulis ni okay?




August 28, 2010

Vanish


Kau nak ci ke lan?


Kau dah boleh delete nama aku dalam senarai yang bergerak dekat blog kau tu okay? Ada nama aku pun macam tak ada motif. Tegur aku? Huh,jauh sekali. Letak je nama perempuan lain,yang kau selalu tegur. Sedap sikit mata memandang,betul tak?


ps: Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Ludah,Jilat Balik





Aku tak faham betul dengan lelaki.


Dah 1tahun 2bulan kau ludah,baru sekarang kau nak jilat balik? Hebat betul kau ni. Masa aku dengan kau,kau buat taik dengan aku. Kau ambil aku,kau guna bila perlu je. Ingat aku Barbie Doll ek? Weh,Barbie Doll pun sekarang orang bawa ke hulu ke hilir. Seriuslah,masa aku dengan kau aku sayang kau kalah tinggi langit kalah dalam bumi. Bila kau dah cari aku balik,fuh gembiranya aku rasa macam nak melompat-lompat.

Tapi nikmat gembira tu sekejap je doh. Allah tarik balik nikmat gembira aku sebab Allah tak nak aku masuk perangkap kau lagi. Sayang memang sayang,senang cerita sayang sampai matilah. Tapi,agaklah brotha. Cerita kau memang best. Dah dapat cari aku,siap cakap nak couple balik apa semua tuptup dah ada gf baru. Pergh,memang best. Ni baru betul cerita gebang. Kau keling,kau juga tauke gebang.


Aku tak mengharap dekat kau pun,tapi kalau kau nak tahu air mata aku banyak jatuh sebab kau. Kau durjana doh,serius. Kau cerita dekat aku pasal kenangan masa couple tahun lepas,pui pui. Ingat aku nak imbas balik ke semua tu? Duh,takkan weh takkan! Kau cerita kau dah berubah,celah mana kau berubah doh? Sama je aku tengok. Puasa,kau tak puasa juga. Kau nak juga ah ah ah dalam phone. Weh,apa benda semua ni?


Kalau kau nak tahu,kalau kau cakap kau dah berubah sekalipun aku takkan pernah berpatah balik dekat kau. Pada aku,kau tetap yang dulu. Tak ada perubahan dari segi mental dan fizikal. Ya,itulah kau. Kau ingat,aku takkan pernah couple balik dengan ex-boyfriend except special case. Case kau tak termasuk pun dalam fail special case aku. So,dengan berbesar hatinya aku nak cakap byebye dekat kau. Kau dah boleh buang balik number phone aku.


ps: Wa takkan pergi balik dekat lu,faham?

His Mom


Rindu,rindu sangat-sangat walaupun dia bukan darah daging aku.


NE: Ma,rindu mama & Awisy. Mama sihat tak? Sorry sebab dah lama tak contact dengan mama. Ell sibuk nak SPM ni,lagipun Ell stay hostel sekarang. Mama papa busy.

MAMA: Mama dengan Awisy sihat. How's study? Ell dah tak kawan dengan Danny ke?

NE: Awisy sekolah okay? Study okay je,last week baru trial. Tak,tak ada rezeki nak kawan dengan dia lama. Dady sihat?

MAMA: Awisy sekolah okay je. Goodluck for SPM. Takpa Ell,dia bukan serius pun dengan girlfriend dia. Ada jodoh tak kemana. Lagipun dia busy study. Dady sihat.

NE: Thanks mama. Ya,Ell pun busy nak SPM. Biarlah dia study betul-betul. Kirim salam dady ya?

MAMA: You're welcome. Mama nak tidur ni. Esok kerja pagi. Take care okay? Goodnight.

NE: Ma,take care too. Kirim salam Awisy. Goodnight,ilysm.


ps: *tearsdrop.

Gayboy


HAPPY 17th BIRTHDAY
ARIFF AMINUDDIN


ps: Weh,lu dah tua brotha. Jangan nak main perempuan je,lu gay buat cara gay okay? Hahahaha.

August 14, 2010

Curse



NE: I balik hostel petang ni.

AAB: Take care tau? Demam dah okay-kan?

NE: Belum. Ubat tertinggal dalam locker,tak makan pun. Take care? Haha,okay.

AAB: Ya,take care. I macam kena sumpahan. Lepas dengan you,tak ada orang minat I dah.

NE: Grr,asal cakap macam tu ek? You cakap macam tu dah nak dekat sama dengan apa yang DJ cakap dekat I.

AAB: Entah. Tak salahkan you pun. Tak ada niat pun.

NE: Ya ya,you pun dah nak sama dengan DJ.

AAB: Tuduhlah I. Bencilah I. Paling kurang I tak kutuk orang. I buat hal sendiri.

NE: Ceh,madah nak touching. Relaxlah,alaaa benda nak gelabah kenapakan?


ps: Haha,tak tahu nak cakap apa. Tapi,serius benda ni lawak. Takpa,wa doakan lu bahagia ya?

August 13, 2010

7 Hari




Baru tak online 7 hari.
Kalau 7 bulan,macam manalah ek?
Haih
-.-


ps: Rindu rindu rindu membuak-buak dekat semua orang!




August 7, 2010

I Wish I Could Hear It For The Last Time



--> http://www.youtube.com/watch?v=PLYG2oiAU_4&feature=related


HERO-ENRIQUE IGLESIAS

(Whispered) Let me be your hero

Would you dance if I asked you to dance?
Would you run and never look back
Would you cry if you saw me crying
Would you save my soul tonight?

Would you tremble if I touched your lips?
Would you laugh oh please tell me these
Now would you die for the one you love?
Hold me in your arms tonight?

(Chorus)
I can be you hero baby
I can kiss away the pain
I will stand by you forever
You can take my breath away

Would you swear that you'll always be mine?
Would you lie would you run away
Am I in to deep?
Have I lost my mind?
I don't care you're here tonight

Chorus

I just want to hold you (2x)
Am I in too deep?
Have I lost my mind?
Well I don't care you're here tonight

Chorus (2x)

You can take my breath my breath away
I can be your hero


HERO,PLEASE SING THIS SONG FOR ME BEFORE I LEAVE TOMORROW.
IM SORRY FOR EVERYTHING,I KNOW WE ARE MUCH NOT LIKE BEFORE.
WE ARE TORN APART BUT I WISH I COULD REVERSE THE TIME BACK TO THE FIRST AND SECOND TIME WE MET. REMEMBER?
I LOVE YOU BABY

Goodbye For Now



Goodbye my lover
Goodbye my friends


Okay,kali ini betul-betul serius. Tak main-main dah. Nekad habis. Serius,aku lapor diri masuk hostel esok. Pelikkan? Sikit je. Bukan tiba-tiba cuma tersedar yang trial and SPM dah dekat sangat. Aku duduk rumah,online tak pun text-ing. Teruk tak teruk? Naah. Aku duduk hostel,paling kurang nikmat keduniaan aku ditarik semua sekali.

--> NO HANDPHONE!
--> NO LAPTOP!
--> NO BROADBAND!


Warden: Ell,awak lapor diri hari Ahad. Sebelum pukul6 petang okay?
Ell: Okay boss!


Sejak bila aku berminat nak duduk hostel pun aku tak tahu. Tuptup,aku pergi ambil borang dekat HEM. Mohon,sekali dapat. Fuh,kalau tak dapat rasa hampa. Serius,aku pelik dengan diri aku sendiri. Perkara yang tak pernah aku fikir,mesti aku akan buat. Contohnya,pasal aku nak stay hostel. Weh,sebelum ni aku tak suka duduk hostel. Takut tahu takut?


Antara banyak-banyak hal,kenapa aku mesti menangis bila cakap pasal orang yang aku sayang? Haih. Puas aku menangis semalam. Bangun pagi,haaa ambil kau mata aku bengkak dah macam mak panda. Aku menangis bukan sebab apa,aku takut rindu orang yang aku sayang. Aku takut dengan rindu. Rindu selalu buat aku menangis. Kenapa?


My lovely babies,
--> Ayien
--> Adriana
--> Tuffy
--> Nani
--> Asya Miaa
--> Wawa
--> Oshien
--> Mell
--> Scha
--> Lulu
--------------------------------------------I LOVE YOU & I WILL MISSING YOU BABIES---------------------------------------


ps: Nanti wa rindu korang macam mana? Hmm ;(

August 6, 2010

Watch Out Your Words!



Kau cikgu. Aku pelajar.
Bahasa kau macam taik. Bahasa aku 10x ganda macam taik.
Siapa menang?


Situasi: 6hb Ogos 2010,spotcheck diadakan di kelas 5SK. Salah seorang daripada budak kelas 5SK,Syahirah Kamsah atau Chah telah dirampas rantainya yang berloketkan batu untuk menambah tenaga dalam badan. Rantai tersebut telah diberikan oleh mak Chah sendiri kerana Chah kerap tidur di dalam kelas. Malangnya,rantai tersebut telah dirampas kerana dianggap tangkal.


Cikgu A: Chah,mari sini. Saya nak tanya sedikit tentang rantai awak.
Cikgu B: Fuh,rantai anjing. Dalam kelas ni ada anjing ek?


Kurang ajar habis -.-


Chah: Rantai ni mak saya belikan,RM160 dekat Cosway untuk tambah tenaga saya.
Cikgu A: Okay,saya faham tapi lambang dekat loket ni matahari. Dekat Korea,semua sembah matahari.


Kuno tak kuno? Kalau pakai something yang pelik,tu dah dikira syirik. Betul ke?


Cikgu B: Alaaa,saya pun ada mak. Mak awak murad sebab tu dia bagi awak pakai rantai tu-kan? Rantai tu harga RM5.90. Saya tahu.
Cikgu A: Takpa,saya ambil rantai ni.
Cikgu B: Kelas 5SK anjing *menengking


Aku dah tak boleh sabar. Darah aku dah lebih paras kepala. Aku paling benci orang hina kawan aku.


Ell: GO TO HELL *sambil menjerit dari luar kelas ke arah Cikgu B yang berada dalam kelas 5SK
Cikgu B: Ell,ingat saya tak dengar apa awak cakap? Awak ingat awak dah besar sangat ke hah?
Ell: Pukimak,babi,anjing *terus menumbuk dinding kelas dalam keadaan menangis


Okay,emosi aku memang tak dapat dikawal. Kau menghina aku,kau menghina mak kawan aku. Aku terasa,sebab aku salah seorang budak kelas 5SK yang kau carut sebagai kelas anjing hanya disebabkan seutas rantai. Apa motif kau menghina kami seteruk itu? Oh,kau belum rasa macam mana menjadi seorang ibu. Kau tak fikir semua tu,kau fikir kau hebat. Ya,kau guru. Tapi aku tak pernah anggap kau guru sebab kau layan macam sampah. Perilaku kau tak ubah macam serigala betina. Melenting sana,menjaja cerita sini. Besar sangat pangkat kau dekat atas Bumi ni? Allah pun jadikan kau dari tanah. Kau tak payah nak mendabik dada sebab kau ada title cikgu yang sudah semestinya title tersebut tak membantu kau bila kau dah masuk kubur. Betul tak betul? Title cikgu,dekat dunia je. Jangan nak fikir hebat sangat. Kalau kau cakap kami anjing,kau pun sama sebab semua makhluk Allah sama. Tak ada bezanya. Atau kau nak aku panggil kau sesuatu yang sama hinanya dengan anjing,babi? Kau ingat,sekali aku dah benci kau seumur hidup aku akan benci kau. Berdendam? Ya,aku memang pendendam. Bila-bila masa aku boleh kahak kau,tolak kau sampai tersungkur ke bawah dan pijak kau sampai lumat. Ingat!


ps: Okay,entri wa kali ni agak beremosi. Maaf,mood tak stabil -.-

August 2, 2010

Monyet Mana Pernah Senyap? Bagitahu Aku Sikit


Pernah tengok monyet tak?


Kenapa banyak monyet jadian dalam dunia ni? Kalau tak ada tak boleh ek? Euw,gross -.- Kalau dah jadi manusia tu,bersyukur sikit. Tak payah nak jadi monyet. Hodoh tahu hodoh? Muka macam monyet tapi kalau perangai macam malaikat takpa. Aku boleh terima. Kalau dah muka macam monyet plus perangai macam bapak monyet,memang jari tengah depan batang hidung kau.


Bersyukurlah sikit weh,Allah tak tarik lagi nyawa kau. Esok lusa Allah nak tarik,kau tahu ke nyet? Tak habis-habis nak huru-harakan hidup orang. Macam monyetkan? Buat chaos sana sini,apa dapat weh? Oh,lupa. Bahu kau tak cukup senget ke kiri ek? Haih. Aku fikir kau manusia sama macam aku je. Kalau aku fikir kau monyet,memang dah lama aku layan kau macam monyet. Aku sumbat mulut kau dengan pisang. Senyap sikit.


ps: Ubah perangai lu,perangai berdaki lu tu tak bawa lu kemana. Paling-paling masuk neraka.


August 1, 2010

Dup Dap Dup Dap

EHEM EHEM
BOBAK
:)

ps: Wa panggil dia bobak sebab dia macam bobak,ada masalah?

BFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!

*Sayang lebih,muah ah ah ah!

*Gulaaaaahati,aww
ps: Nampak tak Bobak pegang apa? Manis,hee.


*Ini pembuli besar punya,Dora GRR!


Boleh nak jadikan dorang oksigen aku?

Serius,aku sayang dorang sangat-sangat-sangat! Grr,nak peluk cium tak nak lepas boleh? Doranglah yang banyak berkorban segalanya dari segi masa dan tenaga untuk aku yang cerewet dan mengada-ngada nak mampos ni. Kalau aku merajuk,dorang datang pujuk. Kalau aku menangis,dorang datang lapkan air mata aku. Kalau aku menjerit,dorang datang tenangkan aku. Ini baru boleh panggil kawan,betul tak?


ps: Wa sayang korang. Lu nak jadi kawan wa,lu kena jadikan dorang idola lu dulu. Boleh?