July 12, 2010

Cigar


Duduk silang kaki dekat Starbuck. Kiri kanan kawan-kawan yang hebat. Celah jari pegang cigar dengan penuh taksub. Mulut ber-temu punggung. Sedut dalam-dalam. Hembus perlahan-perlahan. Ah,nikmat-nya. Sedut lagi. Hembus lagi.



Hebat ke kalau sedut cigar? Bagi aku,hebat sekejap saja. Bila paru-paru dah ter-sumbat dengan asap cigar,yang hebat pun boleh mati kaku. Masa tu,nak patah balik memang jalan dah tutup. Harap maaf. Kenapa tak nak berubah dari sekarang? Jalan nak patah balik,tu haa ter-pampang depan mata. Antara nak dengan tak nak je. Kalau nak patah balik,niat mesti betul. Kalau dah patah balik,on the way tu boleh hisap hembus lagi jawab-nya memang jalan terus ter-tutup-lah. Men-yesal tak sudah.


Dia: Eh,malam karang wa tengok bola dekat luar.
Aku: Duh,tengok dekat rumah sudah.
Dia: Tak meriah-lah tengok dekat rumah,apa barang?
Aku: Meriah tak meriah,sama je.
Dia: Mana sama. Dekat luar boleh smoke,shisha.
Aku: Wa pun nak keluar-lah. Sedut dalam-dalam,hembus slow-slow.
Dia: Apa benda-lah dia ni. Fikir bagus?
Aku: Ah,lu boleh tak-kan wa tak boleh?
Dia: Wa? Wa tak gian-lah lu. Bila-bila wa boleh stip. Wa just suka sedut. Boring,sedut. Tak ada kerja,sedut. Orang hulur,sedut. I suka-suka sedut.
Aku: Oh,kalau macam tu wa pun nak jadi macam lu-lah. Bila-bila wa nak,wa sedut. Boleh?
Dia: Perempuan sedut cigar? Aku sepak kepala kau karang.
Aku: Kenapa? Tak boleh? Lelaki boleh.
Dia: Perempuan tak boleh. Nanti anak cacat.
Aku: Anak tak-kan ada kalau ada perempuan je. So,lelaki pun sama je bg effect dekat anak.


Angkat muka. Bulat-kan mata. Baca apa aku tulis. Sedar-kan diri. Cigar tak boleh bawa bahagia. Cigar bawa kau kepada jalan singkat ke dalam kubur. Faham tak faham?


ps---> Budak kecik,wa pesan dekat lu. Kalau lu nak terus wa panggil lu baby,lu berhenti sedut cigar. Kalau tak,wa tak nak rasa bibir pink lu lagi. Faham?


Quotes Of The Day:
ONCE WE LIVE,WE HAD A LIFE

2 comments:

  1. i pn xpham why bdk2 skrg neh ske sgt sdut cigar..situation kte sama je.. 0rg yg kte syg xle na tggalkn bnd ta gne t0h..ad pape suggesti0n ta?i da buntu sgt

    ReplyDelete
  2. Ergh,dia baru 16 kot tapi dah hebat sedut hembus cigar ==' You try suruh dia stop slow-slow,jangan stop terus. Karang lain jadi.

    ReplyDelete

Ludahan

Note: Only a member of this blog may post a comment.