July 31, 2010

Bang Bang,Game Over



Romeo,rindu kau.


Weh romeo,bila kita nak jumpa lagi? Rindu kau,bodoh. Aku tahu kita dah tak semanis dulu. Tak ada I love you I miss you lagi. Aku pun tak tahu mana silapnya. Takpa,biar aku yang dipersalahkan okay? Kau tak pernah salah. Bila text dengan kau,aku rasa lain. Serius,lain. Dah tak rasa berbunga-bunga macam mula-mula dulu sampai aku pun boleh senyum kambing. Cuma,hati aku bengkak sikit sebab tahan rindu dekat kau. Aku kalis sehabis boleh,takut orang nampak. Malu.


Aku yang berubah atau dunia nak terbalik? Aku tak faham. Kenapa bila kita text,aku rasa lain. Aku rasa tak puas hati. Bila dah text,mulalah air mata mencurah-curah. Haih,parah betul diri aku ni. Aku dah tak faham kau,aku dah tak faham diri aku sendiri. Kenapa jadi macam ni? Dulu,cerita kita boleh dapat Plot Cerita Terbaik. Sekarang? Haih. Aku minta maaf. Aku selalu annoying bila text dengan kau. Fyi,aku akan annoying bila aku cemburu. Ya,aku masih ada perasaan cemburu yang membuak-buak. Tragis.


Aku nak kau yang dulu,masa mula-mula kita kenal dulu. Fuh,berbunga habis bila dengan kau. Sekarang,mana pergi semua bunga tu? Haih,layu habis. Kau tak tolong aku jaga,aku tak larat nak jaga sorang. Kalau aku Doraemon,aku nak guna mesin masa. Aku nak mula balik dari awal. Aku nak isi kau dalam ruang-ruang kosong,dalam hati aku. Aku nak tanam bunga banyak-banyak,nanti kita boleh jaga sama-sama jaga. Tapi,boleh ke semua ni jadi? Baru text kau,air mata dah mencurah-curah. Ni nak patah balik mula dari awal? Haih,mimpi jela Ell.


Cerita kita dah nak habis ke romeo? Janganlah. Aku tak puas lagi nak hayati watak aku dalam cerita ni. Aku tak nak pengakhiran watak aku ada adegan menangis. Penat tahu penat? Aku nak watak aku selalu senyum,alaa senyum keliling kepala. Cerita ni mesti lagi menarik bila kau dengan aku bahagiakan? Aku tak suka keadaan sekarang,serius. Tak boleh buat plot cerita langsung. Dah-lah tak menarik,cerita macam sial. Watak aku asyik menangis je,watak kau asyik nak ber-huha sana sini dengan gadis-gadis lawa. Kenapa jadi macam ni?


ps: Wa nak lu ubah jalan cerita. Wa dah penat nak mainkan watak perempuan sadis ni -.-

July 28, 2010

Oh Really Nyet?



HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHA
Berdekah kuat aku baca blog dia
Berair mata aku baca blog dia
Tak cukup nafas aku ketawa baca blog dia
GOODLUCK IN YOUR UPCOMING EXAMINATION 'ADIK'
:D


ps: Lu teruskan baca blog wa. Wa nak sambung berdekah,HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.


Berhenti Berharap,


Serius,aku penat.


Satu jiwa kau aku merantau. Setiap sudut hati kau aku singgah. Kau tetap macam dulu-dulu masa aku dan kau cakap hey hey. Mana tercicir hati dan perasaan kau yang dulu berbunga-bunga? Kalau kau nak berpaling tadah,bagitahu aku. Betul ayat aku dulu,aku tak harap apa-apa dari kau. Keadaan sekarang sama macam apa yang aku pernah bagitahu kau dulu,betul tak?


Takpa,tahap kesabaran aku belum sampai takat maksimum lagi. Aku boleh pandang kau lagi,aku boleh tegur kau lagi. Tapi,perasaan aku lama-lama makin suram. Kau tak layan perasaan aku,sebab tu aku sugul. Aku nak menangis,tapi tak ada air mata yang keluar dari mata aku. Kenapa? Sebab aku dah penat. Sampai bila kau nak simpan aku? Aku tunggu jawapan kau.


ps: Wa nak lu tapi keadaan kita tak sama. Takpa,wa bagi lu pergi. Deng,jaga diri.

July 25, 2010

Dejavu



Ini khas untuk kau.
Dejavu yang ada loceng warna pink,aku punya. Dejavu yang ada loceng warna biru,kau punya.


Suka tak? Aku tak tahu nak bagi kau apa. Nak bagi kau jam Ben10,aku cari tapi tak ada. Dejavu ni boleh gantikan tempat jam Ben10 kau tak? Maaf,aku tak sempat nak pos dejavu ni. Serius,aku sibuk dengan kelas tambahan. Aku tempah dejavu ni macam tanda yang kita pernah kenal. Yela,mana tahu esok lusa aku dah pergi dunia lain kau boleh ingat dekat aku bila pakai dejavu ni. Kalau kau tak nak pakai pun,kau simpan elok-elok. Kau jaga dejavu ni macam mana kau jaga relationship kita sekarang ni. Boleh?


ps: Nanti wa dah stay hostel,lu pakai dejavu ni kalau lu nak wa rindu lu. Faham?


Hello Hostel


I'll make it less than 10seconds
I WILL STAY AT SMV MUAR'S HOSTEL SOON
Wish me the best of luck
DONE!

ps: Tak lama lagi wa nak tinggalkan blog wa,ada sesiapa volunteer nak jaga baby wa ni?

July 23, 2010

Aku Nak Gelak Besar,HAHAHAHA!


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAHAAHAH!
Tak puas gelak doh,nak gelak lagi boleh?


Kesian aku tengok kau. Dah kekurangan kerja ek? Alalala. Banyak lagi blog kau boleh stalk doh,kenapa pilih blog aku ek? Dahlah kau tak suka aku,tak suka duduk diam-diam tak boleh? Nak juga stalk blog aku,weh jangan bimbang aku tak post blog cerita pasal kau dah. Bosan tahu bosan? Lagi pun cerita kau tak menarik mana pun. Aku suka cerita yang plot dia menarik,plot cerita kau menarik ke? Aku tak rasa macam tu pun.


Kenapa kau mesti terasa dengan post blog aku yang sebelum ni ek? Aku ada sebut nama kau ke? Euw,kes perasanlah ni. Alahai,kesian. Lain kali kalau nak stalk blog aku,bacalah betul-betul. Baca sampai faham. Jangan main nak hambur orang je kalau kau baca pun tergagap-gagap lagi. Duh,susah nak uruskan orang macam kau ni kan? Mahu mati hidup balik nak bagi kau faham apa yang aku post dekat blog. Haih,senang cerita kau tak payah nak stalk blog aku lagi. Mata kau tak sakit,hati kau tak pedih.


Baik kau jauhkan diri kau dari blog aku,kau tak nak kena balakan? Haaa,shuu shuuu.


ps: Wa tak hadap lu stalk blog wa,terima kasih.

July 21, 2010

Hebatkan?


Kau ni macam anjinglah,takut dengan bayang-bayang sendiri. Betul tak?


Duh,karma pun boleh buat kau hampir gila. Tertiarap aku kau hembus,kau hambur aku yang aku ni bawa sial dan karma aku melekat lagi dekat kau dari mula couple sampai dah break off. Hebat gilakan aku? Kau patut bangga doh,bukan senang karma aku nak melekat dekat orang. Kau kira bertuahlah,senyumlah sikit brotha. Aku tengah bersemangat ni. Manusia sekeliling kau pun kena tempiaskan? Duh,serius aku hebat. Aku ingat kau seorang je yang kena karma aku ni,rupanya ada juga pengikut kau yang kena ek? Sampaikan ucapan tahniah aku dekat dorang.


Kau hampir nak accident dan tersesat jalan sebab sial aku ek? Duh,hebat sial. Tak sangka kuat betul penangan karma aku. Bangga aku sebab ada karma ni. Aku peduli apa hidup kau susah,bukan hidup aku pun. Kau nak mati katak sebab accident atau kau nak mati kena petir ke,suka hati kau. Janji bukan aku yang kena semua tu. Best tak plot cerita aku? Aku memang suka bila cerita dia dah samapi klimaks ni. Aku tengah siapkan plot cerita bahagian peleraian,dan aku pasti plot peleraian mestilah disudahi dengan cerita yang tragis dan sadis. Kau hayati je watak kau,aku tahu apa nak buat lepas ni. Siap je cerita aku ni,serius aku jalan mendabik dada. Kau boleh? Haha,tinggal harapan je. Kau dah kaku masa tu brotha.


ps: Kalau nak rasa hebat tak wa punya karma,lu cuba rapat dengan wa. Kalau tak kena sial,maknanya lu tak bernasib baik macam mangsa wa sekarang. Selamat berjaya.




July 19, 2010

Hargai Aku Selagi Ber-Guna



Ell,gadis yang ke-kurang-an segala-nya. Hidup-nya kini malap,tidak se-indah dulu. Situasi hidup-nya dahulu dan sekarang amat ber-beza sama sekali. Hidup-nya yang sebelum ini di-sampah-kan. Hidup-nya yang kini di-abai-kan. Malang amat gadis ini,sadis. Dari satu masalah ke satu masalah,masing-masing ber-golek laju masuk dalam hidup-nya yang tentu-nya semakin parah dan daif.Hati-nya,ber-sopak teruk. Jiwa-nya,kosong. Masalah tidak pernah lekang dalam hidup-nya walaupun se-saat. Ber-tindan-tindan masalah,atas bahu lain dalam otak lain. Setiap masalah memerlu-kan jalan pe-nyelesai-an yang ter-baik dan ini me-merlu-kan dia ber-fikir secara rasional dan bijak.


Kau sayang aku tak? Serius.


Bila kau boleh sayang aku 24/7? Serius. Aku tak main-main. Aku sayang kau,kau pun mesti sayang aku. Baru kita boleh bahagia walaupun dekat dunia saja. Takpa,janji aku gembira sebab kau sayang aku. Aku tak nak kau sayang aku macam mana orang sebelum kau sayang aku. Aku tak rasa sayang dia. Aku nak sayang yang betul-betul boleh buat aku lemas. Takpa,janji kau ada untuk bagi aku oksigen. Aku sayang kau se-orang.



Bila kau boleh rindu aku 24/7? Serius. Aku tak main-main. Aku rindu kau,rindu bibir pink kau. Rindu se-gala-nya tentang diri kau. Kau tahu tak? Aku rindu nak kau peluk aku erat-erat. Aku rindu nak kau cium pipi aku tanpa henti. Takpa,aku suka. Aku rindu nak tengok kau senyum. Kalau kau senyum sampai ke telinga,aku terus boleh senyum keliling kepala. Aku rindu kau cakap,I love you. Sumpah,aku cair. Aku rindu kau se-orang,



Bila kau boleh jadi milik aku 24/7? Serius. Aku tak main-main. Aku perlu-kan kau,kau bagi aku tenaga untuk jadi kuat. Kau bagi aku tenaga untuk lupa masa silam aku. Kau tak nak tengok aku sedih,kau buat aku ketawa. Aku perlu-kan ke-istimewa-an kau untuk buat aku terus ketawa. Aku perlu-kan hilai ketawa kau,supaya aku sentiasa bagi kau senyum-an bukan tangis-an. Aku juga perlu-kan bibir kau untuk ber-cantum dengan bibir aku sebab aku perlu-kan kau se-orang.



ps: Wa sayang lu sangat-sangat. Tolong buka mata,hargai wa selagi wa masih ber-nafas.




July 18, 2010

Darina Emmelda



Comel-kan nama Darina Emmelda?
Darina Emmelda. D is for Danny,E is for Ellynda.
Terima kasih dekat Lynn sebab pilih nama ni untuk anak masa depan =='


Ergh,cukup okay cukup. Cerita dah lama seh,asal aku boleh buka balik ni? Duh. Weh,serius-lah aku rindu nak sebut nama ni. Tu je,tak ada plot cerita sampingan. Dulu aku selalu sebut nama ni,dulu-lah. Sekarang dah lain,nak sebut macam dah tak ada makna. Nak lupa-kan macam susah je, 5 bulan weh nama ni tak pernah lekang dekat bibir aku. Ah,benda ni memang agak bodoh. Mana ada orang buat macam aku buat ni. Tapi,bukan kehendak aku seh. Aku menuruti je,serius tak tipu.



ps: Darina Emmelda,dady lu rindu lu. Lu tahu tak? Wa pun rindu lu,rindu dady lu juga.



Quotes Of The Day:
--------------------




July 16, 2010

Junior Lagi



KAWAN BARU
--> BELLA
--> ANITH


ps: Kenapa wa selau dapat kawan budak umur bawah wa ek? Wa pelik doh -,-


Quotes Of The Day:
FRIENDS ARE FOREVER

July 15, 2010

Pusat Latihan Khidmat Negara Siri 08/2011


PLKN: Maaf!
93011008**** anda tidak terpilih untuk menyertai
PLKN Siri 8/2011


ps: Se-benar-nya,aku nak sangat masuk PLKN. Aku dah mula bosan dengan ke-hidup-an aku yang normal. Aku nak jadi hyper-normal,boleh?


Quotes Of The Day:
TRYING HARDER TO GET WHAT YOU WISH FOR ALL THIS WHILE

Todi Sebotol,Cigar Sekotak



Bak datang todi,aku haus.
Aku nak cigar se-batang,aku lapar.


Hari-hari dalam hidup aku adalah Hari Masalah. Kau ada? Tak ada. Masalah datang ber-timbun-timbun,ber-golek-golek. Sekali datang,haaa ambil kau se-tan. Weh,relax brotha. Slow sikit,aku tak kuat lagi. Aku jalan pun orang papah. Aku bangun pun orang angkat. Luar-an aku nampak gagah,hakikat-nya aku masih seorang gadis normal yang masih dapat me-ngeluar-kan air-air dari mata yang durjana ini. Ah,nampak aku lembik-kan? Kutuk aku,aku tak marah. Aku malas nak me-nipu diri sendiri lagi. Penat tahu penat?


Mesti kau pelik,kenapa aku sekejap kuat sekejap lemah longlai-kan? Buat pengetahuan kau,ini memang aku. Aku tak suka tunjuk orang lain yang aku lemah. Ya,memang aku suka menangis. Hobi lama aku. Aku suka pendam perasaan. Jarang sekali aku nak bagitahu orang apa aku rasa,apa yang aku tak puas hati dan apa yang aku dendam-kan. Bagi aku,aku makin mem-beban-kan kepala otak orang lain dengan men-curah segala masalah aku dekat orang lain. Tapi,aku tak kuat untuk pendam seorang diri. Paling barai,aku lepas-kan dekat diri sendiri. Tak payah tanya macam mana,kau faham sendiri.


Aku pelik,kenapa perangai paranoid dah me-lekat dekat aku. Mana datang sial ni? Sumpah,aku tak faham. Aku dah cuba untuk tak ber-fikir tentang ni tapi,seperti yang aku cakap pada post yang sebelum ini aku tetap akan nampak ke-benar-an walaupun sedikit demi sedikit. Takpa,aku tunggu lagi. Tapi aku pelik lagi,kenapa mesti aku yang nampak semua benda ni? Okay-lah fine,aku nak jadi buta lepas ni. Aku pun tak nampak apa,hati pun tak barai lagi. Jiwa aku ni tak tahu macam mana nak cakap kondisi-nya,ter-sopak dan di-sopak dengan teruk sekali. Parah dan tragis.


Aku hilang dalam diri aku sendiri. Jiwa dah bersopak teruk. Hati dah ter-cicir entah ke-mana. Takpa,aku kena kuat. Air mata pun tak cecah tanah lagi,hebat Ell. Aku tahu aku boleh cari balik diri aku. Aku boleh tampal sendiri jiwa aku. Aku boleh hidu mana hilang hati aku. Betul juga cakap dia,couple ni sementara saja. Ayat pujangga. Tapi aku perlu dia untuk tolong aku bangun balik. Dia buat aku jatuh. Dia juga kena tolong aku bangun. Tapi,aku rasa dia tak nak tolong aku. Dia macam dah jumpa hidup dia,hidup yang bahagia. Takpa,biar-kan aku tersimpuh di-sini. Jangan peduli-kan aku,terus-kan per-jalan-an kau. Aku doa-kan kau dunia dan akhirat.


ps: Wa sayang lu. Tapi hati dan jiwa wa tak sama dengan hati dan jiwa lu.


Quotes Of The Day:
1437

July 13, 2010

Rindu Tahu Rindu?




Nak post pasal dia lagi boleh?

Bro,dah sebulan aku jaga jam kau doh. Semalam-kan 13 Julai 2010,kau bagi aku jam ni 13 Jun 2010. Tengok,aku ingat lagi doh. Nak harap-kan kau ingat semua ni,mati hidup balik mesti kau tak-kan ingat punya benda remeh macam ni-kan? Haa,aku dah faham sangat lelaki. Nak ingat benda yang hebat-hebat je,betul tak? Haih. Sepak muka kau karang,GRR!


Kau tak nak bagi aku apa-apa ke sebagai tanda terima kasih sebab aku dah jaga jam kau ni? Serius,aku jaga elok-elok. Aku pakai setiap hari pergi sekolah. Nampak hebat bila aku pakai. Cuma,lampu dia je dah tak hidup. Takpa,nanti aku pergi tukar bateri. Kau jangan bimbang,tak ada orang berani ambil jam ni dari tangan aku. Kau percaya aku-kan baby?


Weh,bila kau nak balik Muar lagi doh? Rindu rindu rindu kau,bodoh! Rindu bibir pink kau,serius. Jangan cakap Raya nanti baru kau balik-lah-kan? Lama lagi doh. Sekarang tak boleh? Boleh-kan-lah. Kau-kan Ben10. Aku nak kau sekarang tahu? Cepat-lah. Aku tunggu kau dekat Muar.


Ps---> Wa rindu lu,lu balik cepat sikit boleh tak brotha? Wa rindu nak peluk cium lu.


Quotes Of The Day:
LOVE IS EASY TO SAY BUT HARD TO DESCRIBE

Wa Angkat Tangan,Jari Tengah Wa Bagi Lu



Cikguuuu,
Terima kasih sebab meng-ajar aku untuk jadi se-begini.


Cikgu tu apa maksud-nya? Gelaran atau saja suruh anak murid panggil supaya nampak kau lagi tinggi pangkat dan darjat-nya? Layak ke aku nak panggil kau cikgu? Mesti ke aku hormat dekat kau? Perlu ke aku tunduk dan bagi salam bila ber-selisih dengan kau? Cikgu,definisi yang hebat perilaku macam taik. Cikgu oh cikgu,haih.


Sumpah aku dah hilang rasa hormat dekat kau. Jalan sebelah kau silap-silap aku ludah. Ya,aku memang kurang ajar. Sebab apa? Sebab kau tak pernah nak hormat aku. Kau tak pernah nak per-tahan-kan hak aku sebagai pelajar. Kau tak pernah nak lindungi privacy aku. So,salah ke kalau aku jalan aku ludah kau? Sama sekali tidak salah bagi aku. Kau tak hormat aku,aku sepuluh kali tak hormat kau. Adil?


Kalau aku jaja cerita privacy kau ke hulu ke hilir,agak-agak kau suka tak? Aku bagitahu satu sekolah yang kau itu ini,kau malu tak? Aku kritik kau sampai satu sekolah tahu,kau aib tak? Weh,sedar sikit. Kau jangan ingat aku anak murid kau senang-senang nak pijak kepala aku. Lain kali sebelum pijak kepala orang,buka mata besar-besar. Tengok kepala siapa yang kau nak pijak,faham tak faham?


Setakat isu gambar aku dalam Facebook kau dah men-yalak macam anjing,agak-agak kalau gambar aku tengah sedut hembus cigar sampai ke tangan kau boleh kiamat dunia. Tunggang ter-balik ter-tiarap aku kau buat. Kau jangan ingat kau cikgu kau boleh jatuh-kan aku se-suka hati. Aku ada hak aku sendiri dan bila-bila masa aku boleh jatuh-kan kau balik.


Tugas kau men-didik aku,bukan men-jatuh-kan aku. Bukan me-ngumpat aku. Cukup dengan kau meng-herdik aku di-dalam kelas,jangan di-jaja cerita yang sama ke se-tiap pelosok sekolah. Kau ingat aku tak ada perasaan? Weh,butoh. Tugas sebagai cikgu,gah di-mata masyarakat. Tetapi,ini-lah hakikat hakiki-nya. Indah khabar dari rupa. Sekolah sudah mula maju ke-hadapan. Warga sekolah,masih merundum. Masih di-takuk lama.


Ps---> Prinsip wa,wa hormat orang yang hormat wa. Tak hormat wa,tu haa jalan pergi mati wa bagi lu. Wa bagi jari tengah sekali,kombo.


Quotes Of The Day:
STALKER HAVE A GREAT WAY OF HOW TO DUMPED OTHER'S LIFE

July 12, 2010

Cigar


Duduk silang kaki dekat Starbuck. Kiri kanan kawan-kawan yang hebat. Celah jari pegang cigar dengan penuh taksub. Mulut ber-temu punggung. Sedut dalam-dalam. Hembus perlahan-perlahan. Ah,nikmat-nya. Sedut lagi. Hembus lagi.



Hebat ke kalau sedut cigar? Bagi aku,hebat sekejap saja. Bila paru-paru dah ter-sumbat dengan asap cigar,yang hebat pun boleh mati kaku. Masa tu,nak patah balik memang jalan dah tutup. Harap maaf. Kenapa tak nak berubah dari sekarang? Jalan nak patah balik,tu haa ter-pampang depan mata. Antara nak dengan tak nak je. Kalau nak patah balik,niat mesti betul. Kalau dah patah balik,on the way tu boleh hisap hembus lagi jawab-nya memang jalan terus ter-tutup-lah. Men-yesal tak sudah.


Dia: Eh,malam karang wa tengok bola dekat luar.
Aku: Duh,tengok dekat rumah sudah.
Dia: Tak meriah-lah tengok dekat rumah,apa barang?
Aku: Meriah tak meriah,sama je.
Dia: Mana sama. Dekat luar boleh smoke,shisha.
Aku: Wa pun nak keluar-lah. Sedut dalam-dalam,hembus slow-slow.
Dia: Apa benda-lah dia ni. Fikir bagus?
Aku: Ah,lu boleh tak-kan wa tak boleh?
Dia: Wa? Wa tak gian-lah lu. Bila-bila wa boleh stip. Wa just suka sedut. Boring,sedut. Tak ada kerja,sedut. Orang hulur,sedut. I suka-suka sedut.
Aku: Oh,kalau macam tu wa pun nak jadi macam lu-lah. Bila-bila wa nak,wa sedut. Boleh?
Dia: Perempuan sedut cigar? Aku sepak kepala kau karang.
Aku: Kenapa? Tak boleh? Lelaki boleh.
Dia: Perempuan tak boleh. Nanti anak cacat.
Aku: Anak tak-kan ada kalau ada perempuan je. So,lelaki pun sama je bg effect dekat anak.


Angkat muka. Bulat-kan mata. Baca apa aku tulis. Sedar-kan diri. Cigar tak boleh bawa bahagia. Cigar bawa kau kepada jalan singkat ke dalam kubur. Faham tak faham?


ps---> Budak kecik,wa pesan dekat lu. Kalau lu nak terus wa panggil lu baby,lu berhenti sedut cigar. Kalau tak,wa tak nak rasa bibir pink lu lagi. Faham?


Quotes Of The Day:
ONCE WE LIVE,WE HAD A LIFE

July 11, 2010

Pokeeeeey-mak




Satu carutan untuk kau.
PUKIMAK!


Rajin gila kau,serius. Aku suka kerja kau doh. Add-lah lagi kawan aku. Semua pun tak apa. Aku suka gila babi,babi pun tak suka macam ni tahu? Best-kan add kawan aku. Lawa-lawa,comel-comel, semua ada. Pilih jangan tak pilih. Lagi satu,kalau online Facebook singgah-lah dekat page aku. Aku selalu wall-ing dengan orang hebat-hebat. Kau add-lah sekali ek? Lepas tu jangan lupa cakap dekat dorang,kau add dorang dari Facebook aku. Aku pula yang teruja tengok kau,wuhuuu!


Haha,bodoh. Kau ingat aku suka ke kau add kawan-kawan aku,babi? Orang bodoh je tak panas dengan kerja bodoh kau ni. Kau tak boleh cari kawan sendiri ke? Atau kau memang tak ada orang nak add sebab tu kau add semua kawan aku ek? Oh,kesian. Kau relax je,kau jangan nak gelabah tetek add semua kawan aku. Kalau kau cantik kau lawa,ada punya orang add kau. Paling cikai pun mat rempit atau pakcik-pakcik yang tengah sangap. Kalau boleh aku nak kau ber-henti buat semua kerja kau yang mulia ni. Memang ter-puji sangat-sangat kerja kau ni tapi bagi aku kerja kau ni sangat ter-keji dan ter-hina.


ps---> Kau jangan nak mengaku aku kawan kau. Kalau kau dah berubah se-kali-pun aku ber-fikir dua tiga empat lima kali nak anggap kau kawan ke tak. Faham?



Quotes Of The Day;
ONCE A LOSER,ALWAYS A LOSER

Kau Gembira,Aku Gembira



Post ini untuk kau,bukan kau yang dalam hidup aku sekarang.
Tapi kau yang ada dalam hidup aku 5 bulan lepas.


Tahniah,kau dah gembira-kan sekarang? Aku pun gembira sama. Kau dah dapat balik hidup kau. Kau dah kutip balik sisa-sisa hidup kau dulu yang kau buang atas sebab cinta. Aku tahu itu yang kau idam-kan dari dulu. Aku bangga sebab kau dapat apa yang kau nak. Kau hebat,serius. Aku nak kau gapai,kau capai dan kau cari lagi apa yang kurang dalam hidup kau. Hidup kau cukup sempurna sebelum ini. Ya,itu yang selalu kau jerit-kan pada semua orang. Kau cari balik ya? Aku sentiasa doa-kan kau. Aku tahu kau boleh. Tak ada perkataan tak boleh dalam kamus hidup kau. Aku pergi sini,orang cakap pasal kau. Aku pergi sana,aku nampak nama kau. Nama kau memang tak pernah lekang dari telinga dan mata aku. Mulut aku? Maaf. Mulut aku dah ter-kunci untuk sebut nama kau. Betul apa kau cakap,kau memang ke-suka-an ramai. Kau ada-lah kau. Tak ada orang boleh jadi kau. Bagus,aku suka. Terus-kan dengan hidup kau. Aku tahu kau nak hidup yang lagi ekstrem,kau usaha sikit saja lagi. Lambat laun kau dapat juga apa yang kau idam-kan selama ini. Hidup lama kau? Cari balik. Kau mesti jumpa,walaupun dah bersopak-sopak. Takpa,kau boleh baiki. Selamat ber-jaya dan semoga ber-bahagia. Jumpa kau di sana kelak.



ps---> Terima kasih ya? Aku dah boleh lupa-kan kau.


Quotes Of The Day;
PAST IS PAST,LIFE MUST GO ON

July 10, 2010

Aku Sayang Kau,Tapi......





Sumpah demi Allah aku sayang kau. Kau tahu-kan?


Aku tahu kita tak-kan kemana,sebab kau sendiri yang cakap I tak reti couple jauh-jauh. Takpa,aku hormat keputusan kau. Aku tak kisah kalau kita macam ini sampai mati. Ya,aku suka. Aku tahu kau pun suka. Aku gembira bila kau ada. Hilang sedih aku. Marah aku. Merajuk aku. Kau pandai. Pandai buat aku ketawa sampai sakit perut. Kau hebat,aku suka.



Tapi............


Aku nak kau berlaku jujur dengan diri kau,boleh-kan? Aku tahu kau ada minat gadis lain. Aku dah pernah bagitahu kau,kalau kau ada gf bagitahu-lah aku. Kalau kau ada minat gadis lain,bagitahu-lah aku. Aku bukan nak menyibuk hal kau. Aku tak nak nanti kau dah ada gf tapi kau dengan aku masih macam ni. Ya,macam sekarang ni. Nanti kau boleh sakit otak. Kau tak nak-kan?


Aku tahu kau teringin nak ada gf. Aku faham kau. Aku dapat baca jiwa dan perasaan kau. Aku nampak dari air muka kau. Kau boleh jujur dengan aku,apa sahaja aku terima. Aku dah kuat. Aku tak lembik macam dulu-lah. Biar-kan aku menangis. Menangis aku sekejap saja. Menangis aku tak boleh bawa mati. Aku nak kau gembira. Aku suka tengok kau senyum. Nanti aku ikut kau senyum sama.


Mula-i hari ini,jam ini dan saat ini aku nak kau ber-janji dengan aku kau nak jujur tentang se-gala-nya dengan aku. Janji okay? Aku tahu kau boleh. Aku tahu kau tak suka cakap tak boleh. Aku dah kaji sifat kau. Aku kenal kau. Aku dah tak nak kau sorok apa-apa dari aku. Nanti aku dapat tahu sendiri,parah lagi hati aku. Biar keluar dari mulut kau sendiri. Jangan biar mata aku yang nampak.



ps---> Baby,saya sayang awak sampai mati. Kita mungkin tak ber-sama tapi saya nak awak tahu yang saya dah cukup gembira sekarang ni walaupun saya tengah menangis. Awak tahu saya kuat-kan? Ya,saya memang kuat. Terima kasih sebab tolong saya jadi kuat. I love you.




Quotes Of The Day:
LOVE NEED SACRIFICE





Sumpah Aku Sedih


Aku tak tahu nak cakap macam mana. Kalau kau ada dekat tempat aku sekarang ni,kau tahu apa aku rasa sekarang ni. Sedih,sumpah demi Allah. Dari semalam aku tak sedap hati. Rupa-nya ada benda yang Allah nak tunjuk dekat aku hari ni. Kalau aku tak online malam ni,agak-agak bila aku dapat tahu pasal hal ni? Aku dah mula rasa menyesal sebab cakap I love you dekat kau setiap hari. Ah,kau memang bodoh Ell. Sumpah,aku memang bodoh. Bukti terpampang depan mata,aku nak cakap apa lagi? Haih.


Aku tahu apa yang aku rasa sebelum ni tak sama macam apa kau rasa. Kenapa-lah aku tak sedar benda ni dari awal? Kenapa? Dah nak sebulan doh,sumpah aku menyesal. Memang salah aku,kau betul. Kau tak pernah menipu. Aku yang tertipu. Kenapa tak nak cakap terus dengan aku doh? Kenapa mesti nak aku yang nampak semua tu? Kalau kau cakap awal-awal tak ada aku jadi macam ni,serius. Tak ada aku nak menangis bagai macam orang mati laki malam ni. Sial,serius hidup memang macam sial.


Aku back-off. Semoga berbahagia.


ps-->Ya Allah,tabah-kan-lah hati hamba-mu ini.


Quotes Of The Day;
IF WE HAD A GREAT LIFE TODAY,
IT WON'T LAST FOREVER

July 8, 2010

Peng-a-kuan


PENGAKUAN 'A' BUKAN NAMA SEBENAR: " Ell,sebenar-nya aku call kau malam ni aku nak cakap banyak benda dengan kau. Aku nak selesai-kan masalah aku,gf aku,kau dan kawan-kawan aku. Se-jujur-nya aku mengaku,aku memang minat dekat kau dari tahun lepas. Tapi aku dah nekad,aku tak nak ada apa-apa hubungan dengan budak perempuan SMV Muar. Kalau kau ingat,aku selalu tengok kau bila kau pergi koperasi. Dari situ,niat aku terus berubah. Aku cakap dekat kawan aku,C***. Aku nak mintak nombor telefon kau. Tapi aku fikir,kau mesti tak layan. Okay,cerita tu dah habis. Akhir tahun lepas,aku kenal dengan gf aku. Masa tu aku baru tahu kau satu kelas dengan gf aku. Kau ingat masa kita pergi shisha,aku gembira gila masa tu sebab dapat kawan dengan lebih rapat lagi dengan kau. Aku tak sangka. Tapi,cerita yang pasal aku minat dekat kau tahun lepas timbul balik bila kau datang birthday party H***. Aku memang dah tak ingat pasal cerita tahun lepas tapi kawan-kawan aku timbul-kan balik isu tu. Sampai-lah sekarang ni,aku kena bahan pasal isu aku minat kau tahun lepas. Aku tahu gf aku jumpa kau cakap pasal benda ni,aku mintak maaf Ell. Aku pun tengah buntu. Tak tahu nak buat apa. Aku nak hilang-kan gosip ni,sebab tu aku saja rapat-kan kau dengan C***. Tapi isu aku minat kau jadi lagi besar. C*** lagi bahan aku. Sekarang ni aku fikir gf aku je. Aku tak nak hilang dia dan dalam masa yang sama aku tak nak kau fikir buruk pasal aku. Aku mintak maaf sebab pasal aku kau macam di-sisih-kan dalam kelas. "



RESPON DARI ELL: " Terima kasih sebab ber-laku jujur dengan aku dan cerita semua benda ni. Sumpah demi Allah,aku tak tahu cerita pasal kau minat aku tahun lepas. Aku ter-kejut. Memang aku agak ter-tekan dengan situasi aku sekarang ni. Aku memang rasa aku tengah jadi mangsa keadaan yang aku sendiri tidak tahu apa cerita se-benar-nya. Sekarang ni baru aku faham. Aku tak salah-kan kau dalam hal ni. Lagipun isu ni isu dah basi,kalau aku pun aku sendiri tak nak ingat. Aku agak kesal sebab gf kau sendiri datang jumpa aku,duduk depan aku dan cakap yang kau minat aku. Aku terkejut,sumpah. Aku ingat kau saja nak kena-kan gf kau. Tapi,hampeh. Satu sekolah dah mula bercakap pasal kau dengan aku. Aku masih bingung. Takpa,aku relax. S*** dan C*** jumpa aku semalam. S*** cakap kalau aku tak ada apa dengan kau,aku tak payah nak peduli apa orang cakap. Ya,aku memang tak-kan melenting. C*** cakap,aku kena relax je. Tapi,kenapa diaorang sendiri yang bahan kau sedang-kan diaorang suruh aku relax? Haih. Aku pun dah mula pening. Cerita makin jadi best bila aku dengar kau dengan C*** bergaduh sebab kau dapat tahu aku couple dengan C***. Weh,aku tak ada bf pun sekarang ni. Memang betul aku minat C*** tahun lepas. Tu cerita dah basi. Tiba-tiba aku tahu kau cuba rapat-kan aku dengan C*** sebab nak hilang-kan gosip kau minat aku. Bagi aku,kau tak patut guna-kan C*** sebagai jalan penyelesaian sebab benda ni makan diri kau sendiri. Kau faham-kan? Aku nak hari Isnin minggu depan,kau jumpa gf kau dan bagitahu perkara sebenar. Bagitahu isu yang kau minat aku tu isu tahun lepas. Kawan-kawan kau yang timbul-kan balik. Kalau kau tak nak hilang gf kau,baik kau bertindak dengan cepat. Pasal aku kena sisih dalam kelas,ah aku tak kisah pun. Aku boleh hidup dengan diri aku sendiri. Terima kasih lagi sekali sebab call aku malam ni dan pasal semua cerita tadi. Kita tetap berkawan,jangan bimbang. "



--> Ell,relax baby. Buat tak ada apa-apa. Senyum.

Sotong,Kesian Kau



Weh
Jangan-lah bunuh octopus tu
Dia tak bersalah
=='

Curly Baby

AFTER








paammmparaaaaaaaaam!











BEFORE

July 7, 2010

Drama


Bukan sengaja untuk aku membenci kau. Tetapi kerana sikap kau yang suka menuduh tanpa usul periksa,aku dapat sudah menjangkakan apa yang akan terjadi pada kemudian hari. Ah,aku kenal kau sangat. Kau senang terpengaruh. Lepas kau tahu pasal cerita bf kau minat aku,kau terus pergi berkawan dengan serigala 1 dan serigala 2. Aku dan yang lain berpendapat kau telah pun dipengaruh oleh mulut-mulut longkang itu. Sudah tentu nama aku diburuk-burukkan lagi oleh serigala-serigala itu selepas ceritera **** dengan serigala 1. Mesti lagi terukkan kau dengar serigala-serigala tu mengata aku?


Ah,kau ingat aku cepat melatah? Melenting jauh sekali. Aku bukan nak mendabik dada yang aku ini penyabar orangnya. Tetapi kalau hakikat telah tertulis begitu,kau nak ubah macam mana lagi? Serius aku cakap,aku tak jangka bf kau akan call aku dan cakap dia minat dekat aku. Walhal dia tahu kau satu kelas dengan aku. Bukan setakat satu kelas,malah kau agak rapat dengan aku sebelum ini. Aku tahu kau sayang bf kau. Siapa yang tak sayang bf-kan? Haih. Aku tak dapat nak mengelak benda seperti ini dari terjadi. Untuk pengetahuan kau juga,aku bukan jenis yang suka melayan semua lelaki walaupun bf kau aku kenal.


Aku tahu batas berkawan. Aku tetap fikir jika lelaki yang aku berkawan itu mempunyai gf atau tidak. Jika ya,aku kurangkan pergaulan dengannya. Tetapi jika tidak,tidak semestinya aku boleh meleset-leset seperti kucing gatal. Tidak,itu bukan aku! Kalau kau kawan aku,kau kenal aku macam mana. Kau bukan baru kenal aku 2 hari. Tetapi 2 tahun. Aku tak batak dengan bf orang,lagi-lagi bf kawan sendiri. Aku bukan jenis kawan makan kawan ataupun musuh dalam selimut. Aku bukan tidak mahu memberitahu kau mengenai call tersebut. Aku masih fikir yang kau gf dia dan masih mempunyai perasaan. Jadi aku lupakan hasrat aku untuk memaklumkan kepada kau.


Tetapi sekarang,perkara yang sebenar telah terbongkar. Kau masih menyalahkan aku hanya disebabkan bf kau call aku dan membuat pengakuan yang dia minat dekat aku. Adil ke cara kau mengadili aku? Aku tidak tahu siapa lagi penting dalam hidup kau. Bagi aku,kawan lagi penting. Cara aku menulis begini cuma hendak kau tahu aku kesal kau menghukum aku begini. Sekarang ini,satu sekolah sudah tahu tentang perkara ini. Aku tahu,perkara ini takkan sampai ke pengetahuan orang lain jika kau tidak membuka cerita ini dekat serigala-serigala tersebut. Takpa,aku terima dugaan ini seadanya.


Terima kasih kawan.

July 5, 2010

Mereka Serigala Jadian



Aku benci dengan mereka. Bukan setakat benci. Sumpah aku tak nak pandang muka mereka walaupun terpaksa berhadapan dengan mereka setiap hari. Ah,kejamnya dunia. Kenapa perlu aku berhadapan dengan dua serigala jadian ini? Malang sungguh.


Serigala 1: Apa perasaan kau bila budak-budak plan suprise birthday party untuk bf kau. Tapi kau takda masa party tu. Tp perempuan tu ada.
Serigala 2: Ah,aku menyirap seh! Semua bf orang dia nak rampas.


Nampak tak? Aku hanya mampu tergelak mendengar perbualan mereka yang sudah semestinya dilakukan dihadapan aku dengan sengaja. Ah,ada aku kesah? Cerita antara serigala 1 dengan seorang pengawas lelaki di sekolah aku sudah menjadi buah mulut. Tidak dinafikan mereka mulai rapat sejak lelaki tersebut break-off dengan ex-gf dia. Tetapi lelaki tersebut tidak menanggap serigala 1 lebih dari seorang kawan. Pengakuan ini telah dibuat di depan mata aku,bersaksikan telinga aku dan kawan-kawan aku yang lain. Aku terfikir,buat apa dia nak menipu tentang hati dan perasaan dia? Baguslah dia berlaku jujur.


Akhir bulan Jun,aku telah dipelawa oleh bff lelaki ini untuk turut sama menjayakan plan suprise birthday party lelaki ini. Tetapi bff lelaki ini tidak mahu aku mengajak serigala 1. Sebab? Entah,aku pun tidak tahu. Aku hanya datang sebagai tetamu. Ya,tidak aku nafikan aku telah membeli hadiah untuk lelaki tersebut. Salah ke? Aku rasa hadiah dari seorang kawan tidak pernah dilarang dalam undang-undang negara mahupun hukum hakam Islam. Tetapi sangkaanku meleset. Party itu diketahui oleh serigala 1. Baruanya,serigala 2.


Aku pergi ke sekolah seperti biasa pada hari berikutnya. Disebabkan seorang lelaki,serigala 1 langsung tidak bertegur sapa dengan aku. Walhal,akulah tempat dia meluahkan perasaan sebelum ini. Disebabkan aku dijemput untuk ke party lelaki itu tetapi bukan dia,dia sanggup mengetepikan aku. Ah,ini ke yang dinamakan kawan? Pui. Sehingga sekarang,serigala 1 masih menjadi pendengar setia kepada serigala 2 yang handal mereka ceritera cinta antara aku dan lelaki tersebut. Aku masih relax. Malas hendak melenting. Buat apa nak takut kalau tak buat salah?


Serigala 1: Nasib betina tu tak sama group dgn ****. Kalau tak lagilah dia gedik.
Serigala 2: Aku pun rasa dia dah melampau. Agk-agaklah sampai bf kau pun dia nak.


Weh serigala 1,aku kalau nak lelaki tu dari tahun lepas doh. Memang lelaki tu ada rupa,kaya blahblahblah tapi aku tak hadaplah. Kalau betul aku minat dia,nak couple dengan dia aku dah couple dengan dia tahun lepas. Aku tak couple dengan Boy,Mer,Erol apa semua. Haih. Lagi satu,setahu aku lelaki tu anggap kau kawan saja. Yang kau nak melenting bila tahu aku pergi party dia kenapa? Exgf dia pun okay dengan aku,tiba-tiba kau yang entah tak ada kena mengena dengan hidup dia terus nak melulu kenapa? Sakit otak ek?


Haa,serigala 2 kau jangan ingat aku buat bodoh tengok kau menjaja cerita tu aku sukalah ek? Kau tak ingat ke kau pun pernah jadi macam situasi aku sekarang ni? Paling best bila tahun lepas kau goda Boy,walhal kau tahu Boy bf aku. Ah,sumpah aku doakan kau takkan berjaya. Lantaklah,sampai bila kau tak puas hati dengan aku doh? Kau saja nak lagakan orang dengan aku. Kau ingat,jangan sampai aku bocorkan rahsia kau dekat semua orang. Aku bukan tak nak balas apa yang kau buat dekat aku,tapi aku fikir aku dah 17 tahun. Kalau aku melenting sebab benda yang aku tak buat,orang cakap aku tak matanglah brotha. Lain macam kau,orang cakap apa pasal kau pun kau buat bodoh saja. Yelaa,taik babi menebal dekat muka. Apa ada hal?

July 4, 2010

Bongok & Bodoh


Semalam aku tunggu dia text aku lepas match Germany. Takda. Haih. Aku tunggu jela sambil online Facebook. Jam 12.30 pagi,aku call dia.

Aku: Weh!
Dia: Baru sampai ni.
Aku: Okay okay.


Aku end call. Aku text dia.

--> Text me when you're done!

Dia reply.

--> No calls.

GRR. Okay fine,dia merajuk lagi dengan aku. Ah,lantak. Aku tetap nak call. Aku terus buat Super Saver. I text dia.

--> Please!

Dia reply.

--> Nanti otp dengan webbie sekali,nyanyi sekali. Isnin.

Menyirap seh. Rasa macam nak pergi depan muka dia,tampar bertalu-talu. Tapi tak sampai hati ==' Aku reply.

--> Okay fine. Just go to sleep then. I won't force you.
Goodnight,bye!

Dia reply.

--> Dah buat Super Saver ke?

Haa,amik kau. Padan muka. Rasa serba salahlah tu. Aku baca je text dia terus aku call. Woah,dah lama seh tak dengar suara budak ni. Haih. Buat Super Saver untuk 1jam,tapi lagi banyak diam dari bercakap. Merajuk lagi katanya. Haha,okay faham. Tiba-tiba kau cakap.


Dia: Ey,I nak cakap something ni.
Aku: Haa,apa dia? Cakap jela.
Dia: I dapat invitation student exchange pergi Brunei untuk 2-3 bulan. Awek Brunei lawa-lawa wok!
Aku: So? Pergi jela.
Dia: Tak tahu lagi bila,baru dapat jemputan.


Ah,taik betul. Nak pergi Brunei pulak. Kenapa tak pergi Africa je doh? Aku terus diam. Aku cakap dengan dia bukan dia nak bagi respon. Dia tengah merajuk lagi. Aku tengok masa Super Saver tinggal 5minit. Aku cakap dekat dia.

Aku: Weh,tinggal 3minit.
Dia: Haa,cakaplah apa-apa yang penting.
Aku: Huh? Mana ada.
Dia: Betul?
Aku: I hate you!
Dia: Okay,dah tahu.
Aku: You heartless,kejam pulak tu.
Dia: Lagi? Takkakn tu je? Baik sangat you.
Aku: Tu jela.
Dia: Ah,baik sangat. Bodoh,keling,sengal semua takda?
Aku: Main-main jela. Takda pn semua tu,except heartless dan kejam. Haih.
Dia: Lagi? Lagi? Cepatlah!
Aku: I miss you!
Dia: Apa? Tak dengar.
Aku: I miss you!!!
Dia: Oh,haa. Lagi?
Aku: I love you,bodoh!
Dia: Huh? Apa?
Aku: I love you-lah,bodoh!!!
Dia: Tak nak ada bodoh.
Aku: Okay,I love you.
Dia: Yang m m tu mana?
Aku: Muah ah ah ah!
Dia: Tak nak.
Aku : Muah muah muah muah!
Dia: Tidur okay? Byee. Byee tau?
Aku : GRR!


Aku bila call dia,sumpah cakap macam orang mabuk. Sebab dia bukan betul sangat pun. Yelaaaa,budak kecikkan? Haha.





July 1, 2010

Terima Kasih



Dua hari lepas. Aku bosan. Phone aku membatukan diri,tanpa sebarang bunyi. Aku tak tahu apa perlu aku buat. Tidur? Ah,dah penat nak tidur. Online? Ah,bosan sebab dorang asyik ber-walling dengan menanyakan hey ell,sihat tak? Haih.


Aku buat keputusan untuk berblog-walking. Bukan selalu aku buat begini. Entah tiba-tiba mood sampai nak berblog-walking. Aku suka. Lagi-lagi bila baca blog favourite aku. Kau tahu? Alaa,yang dekat sebelah penulisan aku ni. Baca dan terus membaca. Aku tersentak melihat sesuatu yang aku rasa tidak aku jangkakan sebelum ini. Gambar bogel? Sama sekali tidak. Berulang kali aku baca entri tersebut. Sudah tiga kali aku ulang. Aku gosok mata,betul ke apa yang mata aku nampak dan baca? Ah,kebetulan mungkin.


Gadis yang menulis entri tersebut,ya aku kenal. Tersangat kenal. Takpa. Aku baca lagi entri tersebut. Entri tersebut berkaitan masalah yang aku hadapi tiga minggu lalu. Dia berani bersuara. Dia kental. Aku tak kuat macam dia. Aku hormat dia lepas saja aku baca entri tersebut. Aku sama sekali tidak menyangka bahawa ada lagi orang prihatin terhadap isu bodoh hidup aku itu. Biar aku rahsiakan siapa gadis ini. Aku tidak suka menhebohkan sesuatu benda yang aku rasa sangat bernilai bagi aku. Biar aku simpan entri ini dalam poket.


Aku tidak tahu bagaimana harus aku mengucapkan terima kasih kepada gadis ini. Walau dia hanya menulis *** sebagai menggantikan nama aku,ELL tapi aku tahu entri tersebut ditulis khas untuk isu bodoh hidup aku. Aku kenal dia tetapi kami tidak berkawan. Atau mungkin selepas ini kami boleh berkawan? Ya,aku terima dia sebagai kawan aku. Aku suka cara dia bersuara. Bila boleh aku berani bersuara seperti dia? Dia lawa,dan ada hidup bahagia sekarang ini. Bestnya. Takpa,aku tetap hormat dia sebab dia cuba mempertahankan hak aku yang selama ini tercalar akibat perkara bodoh itu.


Terima kasih Monster :)