June 13, 2010

GREAT TIME WITH BEN10,





WUHUUUU!

Best,serious best! Atas makluman kau dan kau,hari ini kan aku hangout dengan Ad and her cousins. Taik,title je tu. Yang sebenar-benarnya aku nak meet ni haaa,Ben10. Dia cousin Ad,tahu kan? Okay,bagus.

Plan memang nak keluar hari ni sebab dia his sibling dah nak balik rumah atok dorang esok. Tapi,still dekat Muar lah. Aku keluar pukul2. Tu pun Mirul yang hantar sebab family aku semua keluar dan tak reti nak balik even aku dah ckp aku nak keluar. Taik. Sakit hati ni,nasib ada Mirul. Aku heret dia suruh hantar aku pergi Wetex. Padahal motor dengan takda roadtax,cerita dia memang best lah kalau kena tahan dengan pak polisi -,-

Sampai je terus cari Ad dan cousin-cousin dia ni,tapi takda. Aku pergi toilet,sambil aku call Ben10. Dia cakap dia dekat atas,okay aku pun terus keluar. Depan Giordano katanya,dupdapdupdap seh. Aku dah nampak dia dari jauh,bapak tinggi! Haram,rasa diri rendah. Tu pun sebab aku pakai flipflop. Tapi tak terkejut sangatlah dia tinggi macam tu sekali sebab Ad pernah bagitahu aku yang si Ben10 ni tunjang. Excited seh dapat jumpa Ben10,rasa macam nak jerit. Agaklah Ell,tapi dia okaylah. Not bad. Nakal,serious.

Pusing-pusing,cari kakak dia dan Ad. Kebetulan pulak Ad pun ada date dengan Ariff. Haa,dah kena lah tu. Kesian kakak Ben10 jalan sorang-sorang. Habis tu aku dah jalan dengan dia,Ad dah lari ikut Ariff pergi Mcd. Thank God,kakak dia pun sama kepala dengan kitaorang. Plan memang nak tengok movie,tapi Ad cakap movie dekat Muar ni ada time-time so I pun macam tak jadi lah. I teman Ben1o pusing-pusing cari sweater. Mula-mula pg Giordano,memang adalah sweater tu. Dia pula gedik kata mahal bagai.

Ad ajak pergi karaoke,okay I pun pergi lah dengan Ben10. Err,I tak pernah jejak kaki dekat tempat karaoke tu. Sebelum tu Ben10 ajak masuk satu kedai ni,haa jumpa pun swetaer hitam yang dia nak tu. Dah dah,dia pun dah dapat apa yang dia nak. Terus naik atas pergi karaoke. Ramainya orang. Terus cari Ad,haa jumpa pun. Masuk je Ben10 terus nak nyanyi. Bapak semangat gila jejaka ni. I pun excited nak dengar suara Ben10. Dia nyanyi lagu apa entah,tapi lagu jiwang lah. I tahu pula lagu jiwang-jiwang ni. Layaaaaann.

Gosh,tiba-tiba Mizie and the gang pula sampai. Haa,kan aku dah kena bahan. Taik betul. Aku kan pernah cakap dekat Mizie yang aku takkan jejak kaki aku dekat tempat karaoke. Aduhduh,malu seh. Nak menyorok memang tak boleh,tetap nampak. Yang Ben10 dah buat muka sebab aku melayan Mizie. Serious,muka dah menakutkan aku. AKu panggil pun dia buat macam endah tak endah. Okay fine,aku dah tau sebab. Aku terus ajak dia keluar pergi Mcd. Aku ajak dia makan,tak nak pula. Kenyang lagi katanya.

Order memang slow,sampai je meja dia cakap mumy Ad dah sampai. Hmm,okay byebye. Sedih gila doe,kena makan sorang-sorang. Dia sempat tarik telinga aku,pundek! Aku pun cekalkan diri,makan seorang diri. Tiba-tiba dia patah balik,pamparaam. Dia bagi aku jam Ben10. Dalam hati melonjak kegembiraan seh! Luaran,sedih sebab dia kena balik dan aku tetap kena makan sorang-sorang. Sorang-sorang tapi maka tetap laju je. Tiba-tiba Ben10 text,dekat Tanjung Emas katanya. Dia suruh aku datang naik cab,euw aku reti pulak?

Phew thank God,Mizie pun text aku. Dia menawarkan diri nak hntr aku balik,sebab dia datang dengan cousin naik kereta. Okay,memang best lah ceritanya. Aku pun suruh diaorang bawak aku pergi Tanjung. Nak jumpa Ben10 lagi,lagipun aku nak bagi dia ice-cream and glass Mcd. Sampai je terus call Ben10,dari jauh dah nampak dia dengan kakak. Auch auch,best. Jumpa lagi. Pusing-pusing dan dia ajak jalan tepi sungai. Memang best,Ad dengan Ariff memang pasangan paling manis lah. Senang cerita. Tangkap gambar,ya aku suka!

Ariff balik,tinggal kitaorang berempat. Jalan nak balik pergi jeti,sebab awan dah mula meludah-ludah. Sampai jeti,Mizie dah tunggu nak hantar aku balik. Ben10 pun dah nak balik,rasa macam nak jerit tak bagi dia balik. Boleh tak? Ish,kenapa jam ni bergerak? Tak suka lah. Rabu ni our 2nd meet up,aku nak berhentikan semua jam yang ada termasuk jam Ben10. Biar lama sikit boleh jumpa dia. Boleh kan? Btw,Tuff nak dia. Oh,no no no. Ingat dapat? Tak dapat ah jep!


Ben10 Ben10 Ben10
Thank you very much
Tumbukan awak memang best
Rabu ini buatlah lagi
Saya suka
-,-

No comments:

Post a Comment

Ludahan

Note: Only a member of this blog may post a comment.