May 6, 2010

R.I.P,

Hell hello peeps,

Awhh,dah lama tak update blog. A bit busy lah,haish. Busy dgn schl lah,relationship yg mcm err err but i'll fix it for our own good. Ok,stop that topic. Err,last Monday my uncle just passed away. I mcm tak pcy ouw,yela I rasa dia still sihat lg. Last I jmpe pn masa Raya,dia ok je. Then I bgn pagi,siap2 mandi and nk pg schl. I dgr bny telefon rumah,I pn mcm pelik je sbb jrg org nk cll telefon rumah. Kalau ada pn mst family member,I dgr je telefon ringing I terus keluar bilik. Mama dah jwb dulu,I just dgr mama ckp 'bila meninggal?'. I mcm erk,siapa pulak yg meninggal kan? Mama letak telefon terus I tny,then mama ckp Pak Ngah Ramli dah meninggal. Awhh,sad ouw. Even tak close tp I still close dgn Mak Ngah and his sons.

I thought mama nk ckp tak pyh schl,tp mama suruh pg je schl sbb Pak Ngah meniggal dkt Gombak. So siap2 mandi and kafan kan,br bwk blk Muar. I pn pr schl mcm biasa,papa pn mcm sad je. Yelaa,adk dia kot -__- Smpi schl,I pn bljr mcm biasa. Mula2 mmg subjek bengkel,ingt mmg nk kompetensi,tp Syuhadah tak dtg pulak so tak buat lah kompetensi. Tp brg2 semua I dah bwk,I just terus kan buat amali dgn Zyla. Tgh2 best buat amali,tiba2 siapa entah masuk bengkel ckp HEM nk jmp I. Duh,dupdap seyh! Yelaa,thn ni I takda masuk bilik HEM lg. Like lastyear,asyk muka I je ;D I masuk je bilik HEM,tgk Abg Wahie dah ada dkt dlm. Phew,thank God!

Act,Abg Wahie nk amik I bwk balik sbb jnzh dah nk smpi Muar. Masa tu dlm pukul9 kot,HEM membebel apa entah dgn Abg Wahie then I pg amik brg2 I dkt class. Terus blk,smpi je rumah nenek terus jmp mama. Mama suruh blk rumah dulu,mandi then buat lah apa2 yg patut dkt rumah. Dah siap mndi,kms brg2 yg I nk bwk then text DJ. Dia ada driving test. Dah siap pakai baju kurung with tudung,terus gerak rumah nenek blk. Jnzh blm smpi lg,dkt rumah nenek sempat breakfast sbb tak mkn apa2 dkt schl td. Then text pulak dgn DJ,rindu dia sgt2 =.='

Tak lama lps tu,jnzh smpi. Serious ramai gila babi org,I pn mcm err err knp rmi sgt. Pelik jgk,haish. Jnzh tu bwk masuk rumah,then semua or boleh tgk buat kali terakhir before diorg smbhyg kan. Sad moment ouw time ni,Abg Anis relax je tp dia menangis jgk. Yelaa,siapa tak sad kan if papa sndri meninggal? Kalau I pn,I sad ;( Masing2 semua dah tgk jnzh for the last time,then diorg smbhyg kan. Dah siap Smbhyg semua,after Asar br kebumi kan. I tak ikt,sbb I pn tak berapa nk sihat kan so I stay je rumah nenek. Dah lah weather time tu pns ouw,I dgn baju kurung bagai. Haish,masuk bilik nenek terus tidur. Smpi pukul6,papa kejut ajk balik tkr baju then sblh mlm ada kenduri pulak. What a tiring day,hmm.

Takziah to Mak Ngah,be strong ok?
xoxo,EJ

1 comment:

Ludahan

Note: Only a member of this blog may post a comment.