May 8, 2010

KAT Johor 2010 was totally awesome,




Hell hello peeps,


I stay hostel for 3days 2nights. Lama kan kan? Awhh,first time ouw,best gila babi! Seriously,hidup dkt hostel mcm err err tp if ada kwn mmg best gila. Rindu dkt Wana and Dora,I tidur dgn diorg. Peluk2 ats katil,jln2 tgh mlm,gosip2. Best kott! Tp tak best sbb 3hari je,hmm nk lg nk lg =.=' Ok ok let me story from the begining. I smpi schl around 5pm,lmbt jgk lah. Sbb takda org nk hntr,then dah smpi I kena pg mendaftar dkt dpn bilik HEM. Dah dftr siap semua,I nmpk Abu and the gang. Then cikgu suruh masuk aspuri,nsb Ecah pnggl. So I masuk Aspuri dgn Ecah and Juni,otw nk pg aspuri tu bdk2 rugby from SMT JB br smpi. Diorg br je trn dr bus,and tny siapa entah mana aspura. Tp dlm rmi2 bdk2 rugby tu,I ada nmpk sorg ni,muka member lama I ouw. Dia tgk I,I mcm err err serious nk tny dia. Tp takut slh org,I buat bodoh jela terus masuk dorm. Dlm dorm,I pilih katil tepi sekali. Sejuk kot,haha.

Dah siap2 tkr baju apa semua,I dgn Dora keluar blk pg Dewan Ilmu. Plan nk pg berlatih debate,smpi je tgk Hirsyam tgh practice. So join jela,tp bkn practice pn. Gelak2 lah bagai,smpi dah nk Magrib br I gerak dorm blk. Tp sblm masuk dorm,I pg Dewan Mkn for dinner. Serious lpr gila,even before keluar rumah td dah mkn ;D Mkn and mkn,terus masuk dorm. Lepak2 kejap,then pukul8 gerak keluar blk pg Dewan Ilmu. Ada debate competition between SMV Kota Tinggi vs SMV Segamat. Pheww,hebat hebat! At last,SMV Kota Tinggi yg mng even tak bnyk point tp the best speaker from SMV Segamat. Bdk tu pulak yg Wana minat,adoi -__- Dah hbs debate,kitorg plan nk fly pg minum. Act takut2 jgk,tp cikgu nmpk kitorg fly and dorg tak kisah pn. Blk around 11o'clock terus tidur.

The next morning,mmg tau team SMV Muar ada game. So bgn pn agk awl lah kan,sbb game tu pukul8. I,Dora and Wana siap2 mandi then terus gerak pg padang. Tgk team rugby SMT JB dkt tepi padang,br hbs game. Duh,nmpk lg bdk tu. Ergh,serious muka sebijik ouw. Kwn I yg sama rupa dgn bdk tu I knl masa drjh3,lama dah kan? Haish,Wana suruh pg tny tp I mcm err mls lah. So focus dkt team rugby SMV Muar,and dorg mng time and dpt masuk smpi final. Tgk jam dah nk pukul9,kitorg pny debate pukul930. Smpi Dewan Ilmu,Teacher Norliah agk mengamuk lah sbb time debate between schl mana entah kitorg takda. Duh,tu pn nk kecoh kan? Haish =.=' Then kitorg pny turn pulak,SMV Muar vs SMT Perdagangan Johor Bahru. Act tak jngka pn akn mng sbb last year,diorg dah klh kan kitorg awl2 lg. Pheww,even Jue tak dpt best speaker tp team kitorg mng doe!

Dah hbs semua debate,kitorg blk dorm. Mmg dah plan nk tgk game rugby pukul4,tp kitorg tidur tak sdr2 kot. Pukul6 br bgn,tu pn sbb lpr. Mndi2 then terus turun mkn,duh rmi gila team rugby dlm Dewan Mkn. Buat bodoh jela,amik mkn terus mkn. Tgh mkn2,Khotal pulak tny psl debate. Haish,mcm dah takda time lain je nk tny. Time dia tny tu,I mcm nk tercekik ouw. Tp mls nk pg amik air,biar jela. Tiba2 I pusing je tgk dkt pintu,team rugby SMT JB masuk nk mkn. Duh,nmpk bdk tu lg. I terus je mkn,then Wana ajk I pg amik air. Nk ajk Dora mmg tak dpt lah kan,sbb ada Botet ;D I pn bgn jela pg amik air,tak perasan kot bdk tu ada dpn I time amik air. I tak pndg ats pn,dia bwk je air I tu. Awhh,maluuu =.=' Wana dah gelak2 je,sbb dia tau knp I mcm tu.

Dah siap mkn,masuk dorm blk. Tgk Jue prepare for debate mlm ni vs SMV ERT Azizah,kitorg dpt goverment. Ssh sikit lah,sbb kitorg mmg target dpt opposition. Pukul8 kitorg dah gerak pg Dewan Ilmu,agk takut lah kan sbb pihak lwn mmg berani gila kot. Hirsyam dah dupdapdupdap,gelabah tetek je bdk ni. But the results tak berapa ok,kitorg klh dgn SMV ERT Azizah. Haish,mmg hebat kot bdk2 tu. So esk pagi kitorg kena jmpa SMV Kluang,but manager schl tu tak puas hati dgn adjudicators time dorg vs dgn SMT JB. Dia dah mengamuk2 je,buat kecoh kot. Teacher Norliah boleh pulak ckp nk tarik diri sbb tak nk vs dgn SMV Kluang,takut manager buat kecoh lg. Last2,slowtalk and slowtalk diorg tarik diri. So kitorg dpt 3rd place,even menang tnpa bertanding. Dah hbs debate mlm tu,kitorg keluar lg,pg mkn ns goreng kampung dkt restoran dpn schl. Balik terus tidur,mula2 tak nk tidur tp dah penat sgt tidur jela.

Ahd pagi mmg kena pg Dewan Ilmu pukul9,tp smpi je dah start. So mcm mls nk masuk dewan tu,I pn pg lah pdg tgk team rugby SMV Kota Tinggi vs SMT JB. SMV Kota Tinggi menang,then I snap2 lah picture kan bdk2 ni tgh hebat mian dkt pdg. Tiba2,I tertengok someone. Rupa2 nya bdk SMT JB tu,duh mcm apa je. Ergh,I tak nk tgk dia. Erk,sama doe muka dia mcm Iwan. Dlm hati mmg nk tny ke tak,tp maluu doe. Karang slh org,malu je =.=' I buat bodoh then I nmpk dia kemas2 brg,masuk dorm dia. Sbb pukul11 ada majlis penutup,I pn continue snap2. Last2,team SMV Muar mng dgn SMV Segamat. I takut doe tgk team rugby SMV Segamat,dah lah botak lps tu bsr2 mcm bkn bdk schl ouw. Dah mcm recruit askar je I tgk,haish.

Pukul11 tu,I masuk Dewan Ilmu dgn Dora and Wana. Saja je masuk awl,sbb nnt dah full kan. Ddk belah dpn sekalu,kejap lg team rugby SMV Kluang masuk. Kecoh terus dewan tu,then team rugby SMT JB pulak. Kejap lg bdk tu boleh ddk sblh barisan yg I dgn Dora ddk. Duh,rasa mcm nk blah je. I dah blah,tiba2 Sir nmpk. Dia suruh masuk blk,kecoh btl lah =.='

Dah settle semua mslh dkt schl,I nk blk dorm amik brg then terus blk rumah. Otw tu,team rugby SMT JB br nk gerak naik bus. I pn mcm buat bodoh jela,lgpn I nk cpt sbb takut Abg Wahie smpi nk amik I. I pusing blkg tgk bdk tu. I terus blah masuk dorm,brg2 semua dah siap then amik terus bwk keluar pg dpn gate. Kejap lg I dah amik brg semua,I berbual dgn Hirsyam itu ini. Mamat ni je tau psl bdk rugby tu,i pn dah syok berbual kejap lg tgk bus dorg lalu. I pn mcm err,tggu lah -___-

xoxo,EJ

1 comment:

Ludahan

Note: Only a member of this blog may post a comment.