May 21, 2010

English and Sejarah,

Hell hello peeps,

Phew phew,best sgt bila 3paper dah selesai for this midyear exam. Kalau tak,asyk nk fkr psl exam je. Semua buat rasa mcm tak kena,tp on9 boleh je ;D Tak kisah lah,just nk story psl paper English and Sejarah ni. Ok ok,tp first sekali nk story psl paper BM dulu. Exam kali ni mmg lah setara,tp I tak expect pn exam kali ni bnyk soalan bocor. Even BM I tak dpt soalan bocor,tp I dpt soalan bocor for English and Sejarah. Wuhuu,mmg best lah kan. Tak pyh nk terhegeh-hegeh selak buku and then baca. Just relax-relax je,hebat kan? Ni lah Ellynda,haha.

Paper BM boleh lah tahan sng,tp agk ssh if imaginasi tak kuat. Karangan I berapa bnyk krts I buat rough paper,ish teruk gila. Time tu lah idea tak mencurah-curah,kalau time tak buat karangan I lah org yg paling bnyk merapu. Tak fhm btl,haish -___- Takpa-takpa,I dah buat yg terbaik kot. Just pray for it,harap-harap cikgu bg lah A. Tak kisah lah A+ ke A- ke,asl kan A. I nk masuk rangking doe for midyear exam ni,jgn nk jd mcm tahun lps. Sekali je I masuk ranking,tu pn sbb paper semua sng. I rasa ada kot hope I nk dpt A,amin.

Paper English pulak,ok lah. Even before ni I boleh score for English tp tiba-tiba I jd mcm gugup pulak bila nk buat paper for midyear exam ni. I dpt soalan bocor for English,dr Lulu. Dorg awl-awl dah kantoi dgn pihak schl smpi semua paper kena tukar soalan. Duh,teruk derr =.=' Lulu bgtau I yg essay keluar psl fashion lah,teacher lah and so on. Tp bila I dpt je tajuk-tajuk essay yg keluar tu,I mcm berminat gila dkt tajuk ' IF I HAD A SPECIAL POWER,I WANT TO..' Whoa,best! I terus click Google,and search point-point penting untk essay ni. Mmg bnyk lah kan,dah nama pn Google ;D Time buat essay,I menulis dgn lancar nya,tp tak cukup time ouw. I dah buat essay yg 350 words tu dulu,then nk buat formal letter tu dah tak sempat. Nsb lah I main taram je,taktau lah btl ke tak. Hrp-hrp btl lah,amin.

Paper Sejarah,whoa ni mmg menduga I lah. I dah get ready for Sejarah a week before exam,baca and baca satu apa pn tak melekat dkt kepala otk I ni. Duh,tak fhm btl. Taktau apa yg dah melekat dkt kepala otk I ni smpi kan Sejarah satu apa pn tak melekat. Tp I tak putus asa,tetap baca smpi tertidur-tidur. Ishh,mmg kesian gila tgk I. Dah lah tak cukup tidur ouw,pagi td I smpi schl kepala I dah melayang-layang je. Nsb lah smlm Amal dah bg I apa yg keluar,phew phew thanks Amal :) Dia lah penyelamat I doe,kalau tak I nk kena baca bnyk gila. Boleh sakit otk tau? I tak prepare apa-apa toyol pn,just get ready for esei. Nsb lah Bella ddk sblh I,dia buat bnyk toyol. Sikit-sikit pg toilet,sbb dlm toilet ada buku teks. Idea Leha and Liul ni,ish ish. Yg Bella lg lah,simpan toyol dlm kain. Lg hebat,haha. I sdp lah ddk sblh dia,I tiru je dia. Dia tiru esei I,bgs btl Ell ni =.='

If sesiapa ada soalan for Agama next Monday
tlg cll I ok?
Haha,terdesak ni ;D


xoxo,EJ

No comments:

Post a Comment

Ludahan

Note: Only a member of this blog may post a comment.