May 26, 2010

Another desperate woman,

Hell hello peeps,

Okay okay,skrg ni I nk story morry psl seorang Nora Nabilah. Dia prnh ada dlm SuperDuperGreat Seven,dulu lah. Skrg ni,err taktau nk ckp apa lah kan. Tgk perangai dia,makin lama makin worst. Dia dah prnh ckp dgn I,nk brbh sbb this year nk SPM. Tp,nk brbh tu dkt mulut je. Takda niat lngsg derr,makin teruk je I tgk. Mmg dulu I close sgt-sgt dgn dia,everything pn share sama-sama. Tp skrg ni,lain pulak jd. Mana I pg,org ckp psl dia. Kalau org ckp psl bnd yg baik-baik,I terima lg. Ni tak,bnd yg buruk-buruk. I yg kwn dia ni pn mcm err okay,pelik sgt how come bnd ni boleh jd. Even Naja and Wana yg dulu paling close lah kata kan dgn dia,skrg ni pn dah tak close. Lngsg tak bertegur,knp bnd ni boleh jd? I pn dah mcm err,tak tegur sgt. Bkn nk pulau,tp nk bg dia pgjrn.

First thing yg I tak dpt terima perangai dia is,suka masuk line org lain. Okay lah,sng cerita dia jns suka lyn mamat-mamat yg dia sndri pn br knl. Mmg lastyear dia dah buat kes bsr dkt school,tp tak kn tahun ni nk buat hal lg? Duh,tlg fkr derr =.=' Mula-mula dgn Ijat,okay fine dorg scandle. Skjp je,berkepit sana berkepit sini then hlg mcm tu je. Org dah mula ckp,tp dia boleh pulak berkepit dgn Roy. Yeah,bdk rugby school I. Mmg lah mamat tu mcm okay lah dgn dia,tp mamat ni mmg nk knl dgn Ain Suraya. Dia boleh pg potong line,then pg luah kan perasaan dkt Roy. Byg kan lah,I mcm err okay knp lah jd mcm ni? Pdhl Ain tu cousin dia sndri ouw. Tak fhm knp dia jd mcm ni? Zyla prnh sound dia,'ALAA,KAU SATU ASPURA MSG KAU' . Tau pulak dia nk touching,btl lah kan apa Zyla ckp? Dia prnh ckp dia cll Mamat,then nyanyi bg satu dorm dgr. Euww,tak malu ke? Apa perasaan Iema bila dgr bnd mcm ni? Dia tak fkr semua ni,dia sgt-sgt selfish.

Secondly,dia suka menunjuk. Bkn I nk jealous or what,tp bnd dah dpn mata. I mcm err tak fhm sgt-sgt,perangai dia ni if dia je yg nmpk takpa. Tp ni,semua org dia nk tnjk-tnjk. I tau lah dia kaya or whatsoever tp kalau tak menunjuk boleh kan? First thing yg dia menunjuk is psl brg-brg Nike dia. Of course lah bag dia kan? Mmg comel gila,tp bag tu fake. I yg pakai bag Nike original ni pn takda menunjuk satu school,cerita sana sini bag tu mhl lah blahblahblah =.=' Ey,org beli brg yg original diam-diam jela. Takda nk kecoh-kecoh,org yg kecoh-kecoh ni org batak je. Yelaa,tak prnh pakai bnd original sekali dpt mcm kera dpt bunga lah kan? Even bnd tu fake,euw euw geli mat mat mat. Then psl phone Blackberry,duh dia mencanang cerita dia ada Blackberry smpi dkt Teacher Norliah. Pdhl takda pn,dia pakai phone biasa je. And hr tu,dia kata dia belikan Roy baju Nike. Sekali Roy nk pakai baju tu,Wan tegur ckp ketiak dah kuning. Euw,nmpk sgt dia pg amik bj abg dia then bg dkt Roy and ckp baju tu dia br beli. Duh,malu derr =.='

Thirdly,dia ni kira talam dua muka jgk lah. Sbb tu I dgn dia dulu kena be careful,agk bhy lah. Byg kan,I tak suka one girl ni. I pn story lah dkt dia,dia pn join kutuk-kutuk minah tu. Tp dah lama-lama,I dpt tau dia pg cerita dkt minah tu apa yg I ckp dkt dia. Sial tak? Derr,ingt sikit. I sbr je selama ni,I nk bomb dia bila-bila boleh. Point dah bnyk je ni,tp tlg lah brbh doe. Semua org hrp dia brbh,tp dia mcm heartless je. Ish,tak fhm lah tgk minah ni. Keras kepala,mmg dia lah org nya. I sakit hati,bkn sbb jealous tp sakit mata tgk perangai dia. I hrp-hrp sgt dia brbh derr,dia kwn I even bg I perangai dia dah crossed out the line.

xoxo,EJ

May 25, 2010

Few hours to go,


Hell hello peeps,

Ey,I can't wait lah derr. For what? My sis nk blk Muar ni,awhh best best. Dpt jmpa Ariff Daniel,duh rindu dkt bdk gemok tu =.=' Yeah,my sis kan dah stay Sarawak now ni. So,ptg td dia bertolak from Sarawak then terus pg rumah mertua dia dkt Bentong,Pahang. Esk pagi br bertolak blk Muar,wuhhhuu!

My sis dah blk mmg siap lah dia,mcm-mcm I dah kumpul apa yg I nk beli ni. Haha,takda lah. Dia dah ckp if I nk apa-apa just tggu dia blk,br boleh mintak apa-apa je. Supra boleh derr? Haha,tu wishlist Raya :) Khamis for sure dia akn ajk pg Melaka,nk pg Tesco or tak pn Dataran Pahlawan. Then Jumaat pagi kitaorg dah gerak pg Bentong,ada wedding. For sure pg Kuantan pny,nk shopping lg. Ni yg seronok derr,hlg semua exam I -___-

Btw,Khamis ni jgk exam I hbs. Last paper,Science 1&2. Duh,dupdapdupdap =.=' Cikgu target I dpt A for this exam,err kalau tak dpt kena apa ek cikgu? Lemah btl kalau ada org bg hope-hope ni. Tak bg tak boleh ke derr? Whatever it is,esk paper Mathematic 1&2. I need to prepare mentally and physically ;D Pray for me,muah muah ily guys!

Sweet lullaby,

Hell hello peeps,

Smlm kan kan kan,haha excited kot I nk story morry ni :) Yeah,lastnigth I had a great otp with TEEEEEETTTT. Tak pyh tau siapa lah,sibuk je =.=' Mmg best lah kan,seriously hyper je suara dia. Duh,even that time dah pukul berapa. I pn mcm err okay,terus jd hyper mcm dia. Kalau tak,that time mmg dah tidur lah. Well,dia ckp I kan SLEEPING BEAUTY. Haha,can't stop laughing dgr nick yg dia bg ni. Btw,thanks sgt sgt sgt sgt!

Gossip sana gossip sini,duh mmg best lah kan? Hobby I kot gossip-gossip ni. Nk tau ke I dgn dia story psl apa? Haha,tak pyh. Nnt kecoh satu dunia,well skrg ni kan rmi BACKSTABBER. Yeah,btl lah kan kan kan? yg penting I mmg happy otp dgn dia smlm. Lg pulak,dia cerita psl split personality tu. Awhh,mmg best gila! Nk mcm dia derr,2in1. Duh,dah mcm Nescafe pulak =.=' Lg lg lg,dia cerita psl tmpt dia study lah. You know what,dia ex-student dkt PTPL Shah Alam. Alaaa,tmpt DJ nk continue study tuuu yg dkt dgn Extreme Park tuuuu -___-

Lg lg dia cerita itu ini,mcm-mcm lah. Bnyk sgt nk share dkt sini,lgpn karang ada lah mulut mcm haramjadah ckp I takda agama pulak. Yelaa,asyk share semua cerita dkt blog. Duh,blog I sukahati lah derr nk buat apa :) And nk tau something tak? Awhh,dia nyanyi lagu untk I smlm. Dia dah jnji so dia kena buat jgk lah,serious I mcm awwwhhh best gilaaa dpt lullaby mlm-mlm mcm ni. At first dia nyanyi lagu YOUR CALL,alaaa lagu favourite I tuu. Dr mula smpi hbs dia nyanyi,then then dia ckp dia suka Secondhand Serenade. Duh,sama pulak dgn I =.='

AWWH AWWH
NAK LAGI BOLEH?


May 24, 2010

None of your business moron,

Hell hello peeps,

I got this shit from STALKER BODOH;

knapa perlu cerita dn heboh kn kt blog?
dh tu sebot nme plak 2?kate mls nk lyn tp tlis gak kt blog..
knapa la prlu tlis bnde2 cm2 ek..
klau org ad pgg agama x wt cmni kot..
fikir2 kn la..
bkn nk kutok atau gado tp nk nasihat kn

kate ini la itu la..
konon d musuhi ttp bla rmai yg bce sndiri bole mnilai bgaima pribadi org yg mnulis blog 2..
harap ni yg kali trakhir bnde cm ni jadi...
ASSALAMUALIKUM

And this is from me;

Siapa suruh baca? Ada I suruh jd stalker pg stalk blog I? Ada ke? My blog,is my thing. Is none of your business nk sibuk2 I nk tls psl apa ok? And btw,bkn you sorg je yg ada nama Aliff Hakim and Amir Dzahin. Ni Malaysia,negara demokrasi. Tak lrg siapa2 pn nk tls blog bagai. Dlm Malaysia takda hak pn nk tngkp org yg cerita psl org lain. Kalau tak nk jd bhn dlm blog I,ddk dlm gua ok? Thanks,wasalam :)

p/s; Kau siapa nk ckp aku takda agama bagai? Kau Tuhan ke? Lain kali ckp guna akal,tak guna Tuhan bg kau akal tp tak reti guna. Lg satu,if dah stalk blog aku diam-diam jela. Nk melenting sana sini knp? Blog aku,suka hati aku lah nk cerita psl apa. Lgpn kalau tls psl org lain kena tngkp ek? Oh,takut derr =.='

WELL,THIS IS MY BLOG
TAK SUKA TAK PYH BACA
TAK HADAP LANGSUNG
BLAH BLAH
L-O-S-E-R

xoxo,EJ

May 22, 2010

Bodoh,

Hell hello peeps,

Err,sorry lah smlm tak update blog. KEMALASAN melanda lah =.=' Today nk story psl cerita 2 hari lps kot,rasanya lah. Ingt tak psl bdk double H tu? Yeah yeah,bdk rugby tu. Ergh,meluat derr nk cerita psl dia. Terpaksa ni,so cerita jela -__-

Hari tu I ada post status dkt Facebook 'HEY DOUBLE H GUY,BIG L FOR YOU'. Then tiba-tiba dia comment,'BIG L TU APA?' Dood,tak kan taktau? Duh,bodoh! I pn reply 'LOSER'. Dia terus snyp then then yg tak boleh blah,dia boleh remove comment tu. And and,gmbr-gmbr yg I tagged dkt dia semua dia remove. Apehal derr? Takut kantoi dgn gf tercinta ke? FTD! Kalau nk remove everything,baik delete je I dr friendlist. Kan sng,ergh!

Tu ok lg,then smlm pny cerita lain pulak. Kan ada kwn dia nama Alif Hakim,tiba-tiba comment gmbr bdk-bdk SMT JB time closing ceremony tu. Dia comment 'NMPK I TAK? SBLH BOND' Euw,msti ke kena sebut nama mamat tu? Tak fhm btl. I pn reply 'BOND? SIAPA EK?' Agk nya mamat tu mst ada cerita psl I dkt dia kan so I mcm oh ok lah. Dia reply 'JGN BUAT-BUAT TAK KNL LAH,AMIR DZAHIN' Dood,knp sebut nama dia doe? Ergh,I sbr lg. I terus mcm,lantak lah. Mls nk lyn,I dah ckp tak knl means tak knl. Tiba-tiba Alif Hakim tu IM I,dia ckp ada mslh ke dgn bestfriends dia tu. Duh,apahal tny I kan? Pg lah tny kwn baik dia tu,dah lah bermasalah. I mls nk lyn,terus off9.

OUT OF MOOD
-_______-

May 21, 2010

English and Sejarah,

Hell hello peeps,

Phew phew,best sgt bila 3paper dah selesai for this midyear exam. Kalau tak,asyk nk fkr psl exam je. Semua buat rasa mcm tak kena,tp on9 boleh je ;D Tak kisah lah,just nk story psl paper English and Sejarah ni. Ok ok,tp first sekali nk story psl paper BM dulu. Exam kali ni mmg lah setara,tp I tak expect pn exam kali ni bnyk soalan bocor. Even BM I tak dpt soalan bocor,tp I dpt soalan bocor for English and Sejarah. Wuhuu,mmg best lah kan. Tak pyh nk terhegeh-hegeh selak buku and then baca. Just relax-relax je,hebat kan? Ni lah Ellynda,haha.

Paper BM boleh lah tahan sng,tp agk ssh if imaginasi tak kuat. Karangan I berapa bnyk krts I buat rough paper,ish teruk gila. Time tu lah idea tak mencurah-curah,kalau time tak buat karangan I lah org yg paling bnyk merapu. Tak fhm btl,haish -___- Takpa-takpa,I dah buat yg terbaik kot. Just pray for it,harap-harap cikgu bg lah A. Tak kisah lah A+ ke A- ke,asl kan A. I nk masuk rangking doe for midyear exam ni,jgn nk jd mcm tahun lps. Sekali je I masuk ranking,tu pn sbb paper semua sng. I rasa ada kot hope I nk dpt A,amin.

Paper English pulak,ok lah. Even before ni I boleh score for English tp tiba-tiba I jd mcm gugup pulak bila nk buat paper for midyear exam ni. I dpt soalan bocor for English,dr Lulu. Dorg awl-awl dah kantoi dgn pihak schl smpi semua paper kena tukar soalan. Duh,teruk derr =.=' Lulu bgtau I yg essay keluar psl fashion lah,teacher lah and so on. Tp bila I dpt je tajuk-tajuk essay yg keluar tu,I mcm berminat gila dkt tajuk ' IF I HAD A SPECIAL POWER,I WANT TO..' Whoa,best! I terus click Google,and search point-point penting untk essay ni. Mmg bnyk lah kan,dah nama pn Google ;D Time buat essay,I menulis dgn lancar nya,tp tak cukup time ouw. I dah buat essay yg 350 words tu dulu,then nk buat formal letter tu dah tak sempat. Nsb lah I main taram je,taktau lah btl ke tak. Hrp-hrp btl lah,amin.

Paper Sejarah,whoa ni mmg menduga I lah. I dah get ready for Sejarah a week before exam,baca and baca satu apa pn tak melekat dkt kepala otk I ni. Duh,tak fhm btl. Taktau apa yg dah melekat dkt kepala otk I ni smpi kan Sejarah satu apa pn tak melekat. Tp I tak putus asa,tetap baca smpi tertidur-tidur. Ishh,mmg kesian gila tgk I. Dah lah tak cukup tidur ouw,pagi td I smpi schl kepala I dah melayang-layang je. Nsb lah smlm Amal dah bg I apa yg keluar,phew phew thanks Amal :) Dia lah penyelamat I doe,kalau tak I nk kena baca bnyk gila. Boleh sakit otk tau? I tak prepare apa-apa toyol pn,just get ready for esei. Nsb lah Bella ddk sblh I,dia buat bnyk toyol. Sikit-sikit pg toilet,sbb dlm toilet ada buku teks. Idea Leha and Liul ni,ish ish. Yg Bella lg lah,simpan toyol dlm kain. Lg hebat,haha. I sdp lah ddk sblh dia,I tiru je dia. Dia tiru esei I,bgs btl Ell ni =.='

If sesiapa ada soalan for Agama next Monday
tlg cll I ok?
Haha,terdesak ni ;D


xoxo,EJ

May 20, 2010

Sweet talker of the week,


Hell hello peeps,

Meet my new friends,Aliff Mubin :) He's my sweet talker of the week,jeng jeng jeng. Haha,takda lah. Anugerah main-main je,tp seriously dia mmg suka sweet talk pn. Tgk cara dah tau kan kan Aliff? He's great doe,br knl dia berapa hari tp mcm-mcm I dah tau psl dia. Cuma I je blm sempat nk stalk dia,auchh terckp pulak! Nvm,buat-buat mcm takda apa-apa jela =.=' Err,dia student lg dkt Melaka. Dkt je kot dgn Muar kan kan? Bila-bila masa boleh pg jmpa bdk ni,haha. Agk lah,mcm I tak busy pulak kan nk berjln sana sini. Ok ok,back to our story. I pn tak knl dia ni siapa,tp dia add I dkt Facebook so I approve jela. Then tegur,karang tak tegur mmg free jela dpt maki free -___-

Tegur sana,tegur sini then makin lama makin close. Dia pn dah story bnyk sgt cerita-cerita dongeng dia dkt I,best kot I dgr. Lagi-lagi part yg split personality tu,duh I mcm wow! Mula-mula dia ckp dia ni split personality,I mcm alaa tipu lah tu. Serious I tak pcy,tp dia explain betul-betul br lah I pcy ouw. Dia ckp dia jd mcm tu after dia kena belasah dgn keling mana entah sbb dia pg bergaduh dgn keling-keling tu untk tebus revenge. One of that keling dah rogol adk kwn dia,so dia pn mcm geram and pg lah bergaduh dgn keling-keling tu. Agk rmi lah,I tak ingt berapa rmi tp I tau mmg rmi sgt-sgt. Dia pn kena blsh teruk dkt perut smpi perut dia ada luka dlm,until now luka tu kdg2 masih berdarah lg.

I nk menangis dgr cerita dia,mmg best tp I sedih. Dia ckp if tiba-tiba je dia muntah drh,there's must be something yg tak kena. Dia ckp lg,after dia kena blsh tu dia pengsan. Then bgn-bgn je dia ada split personality and this makes me whoa! I excited je time dia ckp dia ada split personality,best kan kan? Family and friend dia je yg perasan the big change on him. Dia ckp lg,kalau siang dia jd Aliff Mubin yg normal. Kalau mlm dia jd Asasfran yg playboy and kuat huhahuha. Masa dia ckp part ni,I garu-garu kepala. Sbb im totally blank and blurr psl ni. I tak prnh dgr lg case mcm ni,he's soo SPECIAL! I tny dia mcm seorg polis sdg tny seorg suspect,takpa-takpa I tau I mmg ada ciri-ciri mcm tu ;D

Dia bercerita lg,kali ini tentang diri dia yg sblh mlm tu. Dia ckp rmi gadis-gadis yg dia tak knl mengaku girlfriend dia. Awhh,bestnya. I nk jd mcm dia boleh? Boleh lah,pls pls. Dia mmg hebat,sgt hebat. I tak prnh lg jumpa org mcm dia even boyfriend I sndri I rasa mcm split personality jgk. I nk anggap dia ni mcm superhero lah,boleh kan? Dia best,bnyk cerita. Tak bosan bila berbual dgn dia,dia pn suka sweet talk jgk. I loikee,haha. Dia bnyk bg I nasihat kot,sbb I kan pmls. Soalan exam pn nk cr dkt Google,yeah ni lah Ellynda. Dia suruh I study elok-elok,yer yer I study elok-elok ni. Kalau I taktau nk jwb apa dlm exam,I cll you tau tau? You kan SUPERHERO,wuhuu!


xoxo,EJ

May 18, 2010

Happy Teacher's Day,

Hell hello peeps,

Smlm kan schl I ada buat sambutan for Teacher's Day,err tak meriah mana pn. Seriously,I miss Convent pnya celebration ouw. Special je,schl yg skrg ni? Hmm,hampeh. Entah apa2 je,mengarut lg mencarut. Sakit hati pn ada,nsb lah tak kena byr apa2 ouw,ishh =.=' Ok ok,lets start our story,I smpi schl around 0640am. Smpi je tgk bdk2 ni takda pn tggu I,so I tggu lah sorg2 mcm org bodoh. Then Anum smpi,I pn tgg Fara smpi. Eyka mmg I tak nmpk lngsg btg hidung dia,ingt tak dtg. Fara dah smpi,kitorg pn gerak lah masuk schl. Suasana schl pn mcm err,tak meriah lngsg. Cuma ada susun kerusi jela dkt dtrn,mula2 I mcm erk knp susun kerusi ek? Haha,blur and blank =.='

Cikgu bg arhn suruh masuk dtrn br ktorg gerak,I just bwk bag then ada cameraand handphone. Bnd penting ni,haha. Nk jd photographer pny psl,I snggup ddk dpn sekali. Duh,dah lah dgr cikgu2 berucap. Sleepy doe,serious I tahan je mata I. Kalau I ddk blkg mmg dah lama mata I tertutup rapat,haha. I pn buat2 lah berdisiplin kan,dgr setiap word yg cikgu berucap. Dr sorg and then sorg lg,rmi pulak tu. Kalau pendek2 ucpn tu I tak kisah,ni pnjg lebar. Nama je sepatah dua kata,tp mcm 2-3 muka surat -___-

Time persembahan pulak,SK line buat boria. Best kot,dgn baloon2 lg. Awhh,comel gila. Dora lawa ouw,dgn baju kurung merah dia lg. Time boria kan ada ' ewaah ',bdk2 ni jahat ouw.Dorg tkr jd ' Boteett' . Sial je kan? I dgr dah gelak2 je,then I snap2 picture. Mmg best gila lah. Persembahan nasyid lg best,Husen main gitar. Awhh,sweet doe! Semua keliling dia je nk snap picture dia. Haha,dgn suara Senyum lg. Duh,mmg best lah! Persembahan sketsa paling tak boleh blah. Psl kurang ajr dgn cikgu then cikgu tu merajuk,realiti kot dkt schl I. Sensitif gila cikgu2 dkt schl I ouw,haha.

After rehat,ada acara murid2 vs guru. Tp mcm tak mendpt sambutan je. Time netball je ok,then yg lain2 semua mcm sial je. Ada acara buat sandwich lah bagai,tp mcm senyap je. Yg bdk2 ni amik kesempatan nk gaduh lah bagai,I mcm biasa lah snap2 picture. Haha,mcm tak biasa pulak kan? Mmg best gila lah,mcm2 pose ktorg buat. Camera whore lah kata kan,haha. But yg paling tak boleh blah time Liul and Miera story psl adk Nora,Siti msg dgn Korea. Duh,crushed lg. Gampang seyh! I sbr je,buat mcm takda apa2.

Dah hbs semua acara bodoh tu,ktorg terus boleh blk. Phew,at last boleh pn blk. Agk awl lah kan blk,I pn suka gila babi ;D Then before blk boleh snap2 picture lg dgn Ad,hahaha. Well,biasa lah ktorg kan. Tak boleh nk buat apa lah if dua2 dah meet. Kan kan Ad?

xoxo,EJ

Double H,

Hell hello peeps,

Got to tell you something,I tak jd away because of something. Why? Just let it be personal. Ok,I nk bgtau yg I tak suka sgt org yg HYPOCRITE and HEARTLESS. Tau kan apa tu heartless? Mcm takda hati,perasaan and so on lah. Sakit hati kot bila dpt kwn or siapa2 lah yg ada double H ni. I thought last person yg I knl ada double H ni Abd Aziz b Maslan je. Rupanya,ada lg org lain. Mmg lah dia buat I tak sesakit yg Abd Aziz buat but for me bila dah kena sekali rasa mcm erghh adn tak nk kena lg. Hmm,smlm I kena lg mcm mana Abd Aziz buat dkt I.Serious,smlm I menangis sbb bnd ni jd blk.

Korg pn tau kan yg I nk sgt knl dgn bdk SMT JB ni,yeah bdk rugby time KAT tu. And I if nk sgt knl dgn bdk tu,mst ada something rite? Bkn sbb apa,just muka dia mcm kwn lama I and I suka tgk dia. I tak reti nk menipu doe,if I suka I akn ckp I suka. Ok lah,Scha pn dah tlg I dpt kan num bdk ni. Ktorg text,but tak selalu sbb dia pn busy so I pn mcm ok lah. Mmg excited gila,sbb I nk sgt knl dgn dia. Mula2 text then otp,I tak kisah pn. Tp I mmg dah bgtau dia yg I dah ada DJ,and dia pn ok. Yela,sbb kalau I text and otp dgn dia tak semestinya I nk couple dgn dia kan?

Almost a week jgk lah I text and otp dgn dia,mmg happy lah sbb dia selalu dgr probs I and jd laughing gas I. But tiba2 smlm,dia text I and mintak maaf. I terkejut kot tiba2 nk mintak maaf,I pn mcm pelik knp dia mcm ni kan. I pn lyn kan jela,dia text ' I rasa kita patut jaga bts prhbgn kita. I dah buat slh bsr dkt seseorg but org tu tak buat slh pn dgn I' . I baca je text dia,dlm hati I dah pns sbb 'seseorg' tu msti lah gf dia. Ok fine,I tak kisah if dia ada gf pn. Bkn I nk flirt dia pn,but at least bgtau I yg dia dah ada gf tak boleh? Ssh sgt ke nk admit dah ada gf? I ada bf,I boleh admit. Knp dia tak boleh?

Dlm hati I dah sumpah serana je org mcm ni,yela I ingt Abd Aziz je yg mcm ni. Rupanya ada lg org double H mcm ni,kalau korg kena pn sure sakit hati kan? Seriously,I rasa mcm menyesal je knl dia. Mmg lah dia baik,tp dia ada sifat double H. Tu yg buat I tak boleh sgt2 terima dia,I mmg suka dia. Suka tgk dia plus suka dgn perangai dia. Dia baik,suka buat I ketawa and so on tp knp dia mst ada sifat double H tu? Kalau takda tak boleh ke? I crush doe dgn dia,dia mintak maaf dkt I bnyk kali. I wont accept his apology until the right time. I tny dia knp dia tak admit yg dia dah ada gf,dia ckp ' I tak boleh kwl nfsu I dkt perempuan'. Dood,alsn tu mcm smph tau? I bkn ajk dia make out ke apa,just text and otp je kot.

Duh,tak fhm btl lah guys zmn skrg ni. Mcm2 jns,menyakitkan hati je lebih. Ssh sgt ke nk mengaku yg dah ada gf? Ssh ek? Kalau rasa nk single sgt,breakoff jela. Kan sng nk admit single,ergh! Smpi bila doe guys nk jd mcm ni? Girls pn ada jgk mcm ni,but I ckp ni based on my experience. Dah 2x I kena mcm ni,termasuk smlm. Guys,pls stop it doe!

NAK BUNUH ORG MCM NI BOLEH KAN?

May 15, 2010

Thanks tau tau tau,

Hell hello peeps,

This will be going my short entry for today,boleh kan?

He said; Blm study kan?
Tu lah ada masa tak nk study,asyk on9 je.
Dah dah,off9 then pg study.
NOW!

Yer yer,I pg study ni. Duh,jgn lah mrh-mrh



May 14, 2010

Busy bee,

Hell hello peeps,

Whoa,its been soo long that I never update my lovely blog. Awhh,I miss you blog! Im currently busy nowadays,yeah with school stuff,life and so on. But you know what,Im back to happy mode. My life,I meant my relationship are back to usual. Err,I hope it will long lasting. Pray for me ok? Im currently sitting for my mid-year examination next week,on Wednesday 19th of May 2010. Duh,Im afraid that Im gonna failed my Sejarah once again. Its quite a tough subject for me,i dont know why but to me it's seems useless when I learned about Sejarah =.=' Its also wasting my time,GRR!

Just praying for me ok? Seriously,Im really-really busy right now. Busy doing my revision,duh you know what. I've to cover all my form4 syllabus for all subject,thats what we called INSANE! I know Im not focusing my study when Im in form4,but errgh -___- I've to face it,go ELL! Yeahh,face it althought I feel like Im gonna kill myself doe. Im afraid that I can't carried it out,there's a lot of stuff I've to read within a week. I know it's too late,but no worry I'll try to do the best!

I really-really MISS him


May 8, 2010

KAT Johor 2010 was totally awesome,




Hell hello peeps,


I stay hostel for 3days 2nights. Lama kan kan? Awhh,first time ouw,best gila babi! Seriously,hidup dkt hostel mcm err err tp if ada kwn mmg best gila. Rindu dkt Wana and Dora,I tidur dgn diorg. Peluk2 ats katil,jln2 tgh mlm,gosip2. Best kott! Tp tak best sbb 3hari je,hmm nk lg nk lg =.=' Ok ok let me story from the begining. I smpi schl around 5pm,lmbt jgk lah. Sbb takda org nk hntr,then dah smpi I kena pg mendaftar dkt dpn bilik HEM. Dah dftr siap semua,I nmpk Abu and the gang. Then cikgu suruh masuk aspuri,nsb Ecah pnggl. So I masuk Aspuri dgn Ecah and Juni,otw nk pg aspuri tu bdk2 rugby from SMT JB br smpi. Diorg br je trn dr bus,and tny siapa entah mana aspura. Tp dlm rmi2 bdk2 rugby tu,I ada nmpk sorg ni,muka member lama I ouw. Dia tgk I,I mcm err err serious nk tny dia. Tp takut slh org,I buat bodoh jela terus masuk dorm. Dlm dorm,I pilih katil tepi sekali. Sejuk kot,haha.

Dah siap2 tkr baju apa semua,I dgn Dora keluar blk pg Dewan Ilmu. Plan nk pg berlatih debate,smpi je tgk Hirsyam tgh practice. So join jela,tp bkn practice pn. Gelak2 lah bagai,smpi dah nk Magrib br I gerak dorm blk. Tp sblm masuk dorm,I pg Dewan Mkn for dinner. Serious lpr gila,even before keluar rumah td dah mkn ;D Mkn and mkn,terus masuk dorm. Lepak2 kejap,then pukul8 gerak keluar blk pg Dewan Ilmu. Ada debate competition between SMV Kota Tinggi vs SMV Segamat. Pheww,hebat hebat! At last,SMV Kota Tinggi yg mng even tak bnyk point tp the best speaker from SMV Segamat. Bdk tu pulak yg Wana minat,adoi -__- Dah hbs debate,kitorg plan nk fly pg minum. Act takut2 jgk,tp cikgu nmpk kitorg fly and dorg tak kisah pn. Blk around 11o'clock terus tidur.

The next morning,mmg tau team SMV Muar ada game. So bgn pn agk awl lah kan,sbb game tu pukul8. I,Dora and Wana siap2 mandi then terus gerak pg padang. Tgk team rugby SMT JB dkt tepi padang,br hbs game. Duh,nmpk lg bdk tu. Ergh,serious muka sebijik ouw. Kwn I yg sama rupa dgn bdk tu I knl masa drjh3,lama dah kan? Haish,Wana suruh pg tny tp I mcm err mls lah. So focus dkt team rugby SMV Muar,and dorg mng time and dpt masuk smpi final. Tgk jam dah nk pukul9,kitorg pny debate pukul930. Smpi Dewan Ilmu,Teacher Norliah agk mengamuk lah sbb time debate between schl mana entah kitorg takda. Duh,tu pn nk kecoh kan? Haish =.=' Then kitorg pny turn pulak,SMV Muar vs SMT Perdagangan Johor Bahru. Act tak jngka pn akn mng sbb last year,diorg dah klh kan kitorg awl2 lg. Pheww,even Jue tak dpt best speaker tp team kitorg mng doe!

Dah hbs semua debate,kitorg blk dorm. Mmg dah plan nk tgk game rugby pukul4,tp kitorg tidur tak sdr2 kot. Pukul6 br bgn,tu pn sbb lpr. Mndi2 then terus turun mkn,duh rmi gila team rugby dlm Dewan Mkn. Buat bodoh jela,amik mkn terus mkn. Tgh mkn2,Khotal pulak tny psl debate. Haish,mcm dah takda time lain je nk tny. Time dia tny tu,I mcm nk tercekik ouw. Tp mls nk pg amik air,biar jela. Tiba2 I pusing je tgk dkt pintu,team rugby SMT JB masuk nk mkn. Duh,nmpk bdk tu lg. I terus je mkn,then Wana ajk I pg amik air. Nk ajk Dora mmg tak dpt lah kan,sbb ada Botet ;D I pn bgn jela pg amik air,tak perasan kot bdk tu ada dpn I time amik air. I tak pndg ats pn,dia bwk je air I tu. Awhh,maluuu =.=' Wana dah gelak2 je,sbb dia tau knp I mcm tu.

Dah siap mkn,masuk dorm blk. Tgk Jue prepare for debate mlm ni vs SMV ERT Azizah,kitorg dpt goverment. Ssh sikit lah,sbb kitorg mmg target dpt opposition. Pukul8 kitorg dah gerak pg Dewan Ilmu,agk takut lah kan sbb pihak lwn mmg berani gila kot. Hirsyam dah dupdapdupdap,gelabah tetek je bdk ni. But the results tak berapa ok,kitorg klh dgn SMV ERT Azizah. Haish,mmg hebat kot bdk2 tu. So esk pagi kitorg kena jmpa SMV Kluang,but manager schl tu tak puas hati dgn adjudicators time dorg vs dgn SMT JB. Dia dah mengamuk2 je,buat kecoh kot. Teacher Norliah boleh pulak ckp nk tarik diri sbb tak nk vs dgn SMV Kluang,takut manager buat kecoh lg. Last2,slowtalk and slowtalk diorg tarik diri. So kitorg dpt 3rd place,even menang tnpa bertanding. Dah hbs debate mlm tu,kitorg keluar lg,pg mkn ns goreng kampung dkt restoran dpn schl. Balik terus tidur,mula2 tak nk tidur tp dah penat sgt tidur jela.

Ahd pagi mmg kena pg Dewan Ilmu pukul9,tp smpi je dah start. So mcm mls nk masuk dewan tu,I pn pg lah pdg tgk team rugby SMV Kota Tinggi vs SMT JB. SMV Kota Tinggi menang,then I snap2 lah picture kan bdk2 ni tgh hebat mian dkt pdg. Tiba2,I tertengok someone. Rupa2 nya bdk SMT JB tu,duh mcm apa je. Ergh,I tak nk tgk dia. Erk,sama doe muka dia mcm Iwan. Dlm hati mmg nk tny ke tak,tp maluu doe. Karang slh org,malu je =.=' I buat bodoh then I nmpk dia kemas2 brg,masuk dorm dia. Sbb pukul11 ada majlis penutup,I pn continue snap2. Last2,team SMV Muar mng dgn SMV Segamat. I takut doe tgk team rugby SMV Segamat,dah lah botak lps tu bsr2 mcm bkn bdk schl ouw. Dah mcm recruit askar je I tgk,haish.

Pukul11 tu,I masuk Dewan Ilmu dgn Dora and Wana. Saja je masuk awl,sbb nnt dah full kan. Ddk belah dpn sekalu,kejap lg team rugby SMV Kluang masuk. Kecoh terus dewan tu,then team rugby SMT JB pulak. Kejap lg bdk tu boleh ddk sblh barisan yg I dgn Dora ddk. Duh,rasa mcm nk blah je. I dah blah,tiba2 Sir nmpk. Dia suruh masuk blk,kecoh btl lah =.='

Dah settle semua mslh dkt schl,I nk blk dorm amik brg then terus blk rumah. Otw tu,team rugby SMT JB br nk gerak naik bus. I pn mcm buat bodoh jela,lgpn I nk cpt sbb takut Abg Wahie smpi nk amik I. I pusing blkg tgk bdk tu. I terus blah masuk dorm,brg2 semua dah siap then amik terus bwk keluar pg dpn gate. Kejap lg I dah amik brg semua,I berbual dgn Hirsyam itu ini. Mamat ni je tau psl bdk rugby tu,i pn dah syok berbual kejap lg tgk bus dorg lalu. I pn mcm err,tggu lah -___-

xoxo,EJ

May 6, 2010

I'll fix it as soon as possible,

Hell hello peeps,

Im here again,dah lama tak update kan so bila dah dpt update I mcm err err -__- Ok ok,I nk post entry bout something yg I really2 have to fix it quickly. Bnd ni sgt important ouw,if I tak fix bnd ni sure something bad will happen. Yeaah,I takut kot =.='

Its about my relationship. Haish,makin hr makin worst je. I taktau mana silap nya,but let it just be my fault. Even I taktau apa slh nya,biar lah I yg jd topic in this situation. I mcm ergh,nk stress tp I kena control everything. I pn tak sihat this few days,batuk2 lah flu lah. Dgn ulser lg,tak fhm btl. Im praying for the best,sbb dah nk SPM. Ssh kot if sakit2,hmm.

Ok,lets continue our topic. First of all,I nk fix my relationship. If I story dkt org pn,siorg mst ingt relationship I mcm tak kemana je. But for me,I akn protect relationship I selagi yg boleh. Tak kisah lah org nk ckp apa,or nk buat apa. I tetap akn standing still dkt sini. I bkn nk mengharap or what,maybe sbb terlalu syg. Yelaa,siapa nk org yg kita syg hlg dr hidup kita kan? Even dia buat apa2 sekali pn yg menyakitkan hati kita,just sbr ok? Tak semua org boleh sbr,but try dulu. If kita nk apa yg kita nk selama ni,sure kita akn dpt.

Even I tau relationship I tak berapa ok this few days,im just praying for the best. I hope sgt I dpt balik apa yg hlg dlm relationship I. I nk situation mcm dulu,best kot. I akn try to fix all things,so it can be back like usual. Pray for me

xoxo,EJ

R.I.P,

Hell hello peeps,

Awhh,dah lama tak update blog. A bit busy lah,haish. Busy dgn schl lah,relationship yg mcm err err but i'll fix it for our own good. Ok,stop that topic. Err,last Monday my uncle just passed away. I mcm tak pcy ouw,yela I rasa dia still sihat lg. Last I jmpe pn masa Raya,dia ok je. Then I bgn pagi,siap2 mandi and nk pg schl. I dgr bny telefon rumah,I pn mcm pelik je sbb jrg org nk cll telefon rumah. Kalau ada pn mst family member,I dgr je telefon ringing I terus keluar bilik. Mama dah jwb dulu,I just dgr mama ckp 'bila meninggal?'. I mcm erk,siapa pulak yg meninggal kan? Mama letak telefon terus I tny,then mama ckp Pak Ngah Ramli dah meninggal. Awhh,sad ouw. Even tak close tp I still close dgn Mak Ngah and his sons.

I thought mama nk ckp tak pyh schl,tp mama suruh pg je schl sbb Pak Ngah meniggal dkt Gombak. So siap2 mandi and kafan kan,br bwk blk Muar. I pn pr schl mcm biasa,papa pn mcm sad je. Yelaa,adk dia kot -__- Smpi schl,I pn bljr mcm biasa. Mula2 mmg subjek bengkel,ingt mmg nk kompetensi,tp Syuhadah tak dtg pulak so tak buat lah kompetensi. Tp brg2 semua I dah bwk,I just terus kan buat amali dgn Zyla. Tgh2 best buat amali,tiba2 siapa entah masuk bengkel ckp HEM nk jmp I. Duh,dupdap seyh! Yelaa,thn ni I takda masuk bilik HEM lg. Like lastyear,asyk muka I je ;D I masuk je bilik HEM,tgk Abg Wahie dah ada dkt dlm. Phew,thank God!

Act,Abg Wahie nk amik I bwk balik sbb jnzh dah nk smpi Muar. Masa tu dlm pukul9 kot,HEM membebel apa entah dgn Abg Wahie then I pg amik brg2 I dkt class. Terus blk,smpi je rumah nenek terus jmp mama. Mama suruh blk rumah dulu,mandi then buat lah apa2 yg patut dkt rumah. Dah siap mndi,kms brg2 yg I nk bwk then text DJ. Dia ada driving test. Dah siap pakai baju kurung with tudung,terus gerak rumah nenek blk. Jnzh blm smpi lg,dkt rumah nenek sempat breakfast sbb tak mkn apa2 dkt schl td. Then text pulak dgn DJ,rindu dia sgt2 =.='

Tak lama lps tu,jnzh smpi. Serious ramai gila babi org,I pn mcm err err knp rmi sgt. Pelik jgk,haish. Jnzh tu bwk masuk rumah,then semua or boleh tgk buat kali terakhir before diorg smbhyg kan. Sad moment ouw time ni,Abg Anis relax je tp dia menangis jgk. Yelaa,siapa tak sad kan if papa sndri meninggal? Kalau I pn,I sad ;( Masing2 semua dah tgk jnzh for the last time,then diorg smbhyg kan. Dah siap Smbhyg semua,after Asar br kebumi kan. I tak ikt,sbb I pn tak berapa nk sihat kan so I stay je rumah nenek. Dah lah weather time tu pns ouw,I dgn baju kurung bagai. Haish,masuk bilik nenek terus tidur. Smpi pukul6,papa kejut ajk balik tkr baju then sblh mlm ada kenduri pulak. What a tiring day,hmm.

Takziah to Mak Ngah,be strong ok?
xoxo,EJ

May 1, 2010

Much fun,

Hell hello peeps,

Phew phew,penat kot. Td I keluar kan,nk pg brg sikit. Mmg plan awl2 nk keluar dgn Ayien sbb text Auwud and Matt diorg takda. Pg wedding rumah Anong,so decide lah ajk Ayien. Tp dia pulak ada tuition,suruh skip dia ckp dah 3x skip so mcm tak patut je nk paksa. Even rindu gilababi dkt Ayien ouw,haish. Last2 ajk Dyana,nsb lah minah ni free. Lgpn dah lama kot tak jmp dia ni,haha. Mula2 mmg nk suruh Abg Wahie yg hntr,tp Dyana ckp dia naik motor and nk amik I. Tggu pnya tggu,dia boleh sesat pulak nk cr rumah I,duh bnyk kali kot dia cll tny mana rumah I. Haha,kelakar ouw. Entah kemana2 dia smpi,haish. I keluar agk awl,sbb hr ni cuti kan so mst rmi org yg err err. Rimas dan lemas nnt if pg lmbt2 ;D

Rempit lah skjp,then dah smpi terus pg cucuk duit. Amik 100bux,sbb nk beli mcm2 kot brg. Then pg Court Mammoth,mama suruh pg byr apa entah. Plan mmg I nk treat Dyana Pizza Hut. Ergh,rmi org ouw. Dah lah I mmg mengidam nk mkn pizza,haha. Pg cr brg2 semua,next destination pg mkn. Check it out dkt Mcd,duh full house kot. Last2 pg KFC,nsb tak rmi sgt. Tu pn agk pack lah kan,tak fhm btl. Tgh2 mkn,kitaorg bergosip lah itu ini. Yelaa,long time no see ;D Agk lama lah jgk stay dkt KFC,mkn nya takda lah lama tp berbual lebih. Hari ni I jmpe rmi org kot,rmi sgt2. Yg I knl,rmi lah jgk. Ada yg tegur ada yg tak,sombong lah kata kan =.='

- Anne and Adam,awwh sweet couple kot. Act I nmpk Anne dgn Oshien,then I lepak KFC I nmpk Anne dgn sorg mamat ni. Mcm prnh tgk,dgn hood bulu2 dia lg. Fkr2 blk,mmg dlm otk I bf Anne. Haha,I boleh terlupa pulak dia ada bf. I pn mcm blur and blank Anne dgn siapa,minah ni boleh pulak lambai2 I kan? Haha,dia comel kot. Dah lama sikit,br ingt nama bf dia. Tu pn mcm err err,sbb Adam stay KL. Then tiba2 nmpk dkt Muar,blurr kejap. Tp I nmpk diorg td,serious I ingt dkt DJ ouw. Yela,DJ kan prnh dtg Muar. Hee,best kot!

- Oshien and Arynna,sibling yg comel ni. Haha,act I dah lama tak nmpk Arynna. Yela,dia kan study. Then td I pg kedai bj dkt dpn Fresco tu,terserempak pulak dgn dua beradik ni. Tgh pilih2 baju,mula2 mmg tak perasan gila2. Oshien yg tergur I,sorry yeah tak perasan td? Arynna tgh otp,dia senyum je. Awhh,lawa kot! Oshien pn comel jgk,hee.

- Nad,minah rockstar ni. Haha,dah lama tak nmpk dia. Yela,dia kan bdk hostel. So time bdk2 hostel blk jela I nmpk dia. Makin hot kot minah ni,tu yg Mirul makin suka kan kan? Haha,oops minah ni dah ada Ah Chong lah ;D I smpi2 lg mmg dah perasan dia,then lepak KFC dia pn lepak jgk dgn member dia. Time nk blah tu,I sempat kot tny psl Tiera. Haha,bestie br. Dia boleh ckp Tiera tu exbestie dia,sial je. Agk lah,takda org kot nk kwn dgn Tiera tu -__-

- Qayyum,bdk sengal ni. Sakit hati je tgk muka dia ouw. Entah mcm mana boleh terserempak pn I taktau,haish. Mula2 I ternmpk Quraisha dgn Farah Hani je,taktau pulak minah 2org ni bwk mamat ni. Ergh,I saja je buat muka kerek dpn Qayyum ouw. Pdhl I control nk gelak kot,sbb I tgk dia je terus terbayang muka Ad. Duh,teringt yg dia mintak coup dgn Ad. Kelakar kot,smpi Ad gaduh dgn Ariff.

-Jijie and Jijan,2org JR I ni. Duh,kerek gila kot! Seriously,ingt dkt schl je kerek rupanya dkt luar pn sama jgk. Haish,tau lah nk meet gf kan tp tak pyh lah kerek sgt. Br form4 kot,aduhduh =.='

Goodbye for now,byebye
xoxo,EJ