April 17, 2010

Kenapa?

Hell hello peeps,

Today I nk buat enrty psl something yg I tak dpt nk buat2 lg drpd dulu. I pn taktau knp I tak dpt buat lg,hmm. Apa bnd yg I nk buat tu? Hurm,act I tak dpt lg nk bg apa2 dkt org yg I syg. Certain people ckp if nk tnjk kan rasa syg tak semestinya melalui pemberian brg2,tp bg I tak cukup if I hny ckp je yg I syg dkt org yg I syg tu. Nk tnjk bukti tu mmg boleh,tp bukti yg nyata pn mst kena ada kan? Smpi skrg I tak dpt lg nk bg apa2 dkt org yg I syg guna duit yg I collect for all this while. I mmg boros,tak boleh ada duit pd I. Maybe sbb tu jgk I tak dpt buat apa yg I nk kot.

Tp I teringin sgt nk bg present dkt org yg I syg,mst best kan? I selalu tgk kwn2 I buat mcm tu,awhh best je. Tp I,tak dpt buat jgk. I mcm sad jgk lah,thats why I skrg ni cuba jd org yg suka saving. At least,I boleh beli apa yg I nk and I boleh beli kan apa2 untk org yg I syg. Mmg susah nk change tp I try,even dpt beli baju pn dah ok lah kan? For all this while,duit yg ada dkt tgn I boleh hbs sekelip mata je. Hasil? Satu apa pn tak nmpk. I pn bkn ank org kaya yg parents bg rm100 every week or bg pgg unlimited credit card,itu pn I tak sdr2 lg smpi skrg ni. Selagi ada duit dkt tgn,semua I nk beli. Beli pn brg2 yg nonsense,haish.

From now on,I nk start saving. I dah form5 ouw,tak kan lah mama papa nk bg duit lg kan? Malu jgk if dah bsr2 parents still bg pocket money. If I dah ada pocket money sndri,at least I boleh tlg parents if ada apa2 yg I boleh tlg kan? Bkn selalu dpt tlg parents,time I susah parents I yg selalu tlg. So tak slh if time dorg susah I pulak yg tlg. Lg pn bkn org lain,drh daging kita jgk. I ingt lg masa I part time dkt pancake kiosk,sebulan jgk lah I kerja dkt situ. Tp dia bg gaji 2minggu sekali,dlm masa 2minggu tu I dpt 200bux. So sebulan I dpt 400bux mcm tu. Time tu mmg tgn tgh gatal nk pgg duit bnyk,serious every week I keluar. Huhahuha dgn Ayien,Matt,Auwud semua. Belanja dorg mkn blablabla. Bila duit dah hbs,rasa mcm menyesal sbb 400bux tu I tak nmpk apa2 pn yg I beli.

If I dah ada duit sndri,I boleh beli kan parents I apa yg dorg nk. Ni tak,asyk I je yg mintak dorg itu ini. Teruk kan? I tak prnh fkr pn dorg susah2 cr duit,yg I tau mintak je apa yg I nk. I pn boleh belikan sis2 and adk I apa yg dorg nk,for all this while dorg yg selalu iktkan kehendak I ni. I mintak ini,dorg belikan. Tp I tak prnh pn nk belikan dorg apa2,haish. Thirdly,I boleh belikan DJ apa2 yg dia nk. Dia pn sama jgk,selalu je belikan apa2 yg I nk. I dpt je,terus rasa happy. Haha,mcm heartless kan? I nk jgk tnjk kan dkt dia yg I ni syg dia bkn setakat dkt mulut je. I nk bg dia something yg dia boleh simpan smpi bila2,awhh best kan? Hari tu pn dia main2 mintak I hp,I mana lah ada duit nk belikan dia hp. Even dia main2 pn,I mcm sad jgk lah sbb tak dpt nk bg apa yg dia nk. Last2 dia dpt hp dr siapa entah. Kan best kalau I jd org yg bg dia hp tuu =.='

Doakan I dpt apa yg I nk buat ni ok? Goodbye for now!
xoxo,EJ

No comments:

Post a Comment

Ludahan

Note: Only a member of this blog may post a comment.